2017-12-15

Malazezët e Kosovës: Lista Serbe, këta banditë të mëdhenj

Unioni i Malazezëve të Kosovës ka dënuar sulmet që po i bëjnë aktivistë të Listës Serbe ndaj serbëve dhe malazezëve në Kosovë.

Kjo organizatë që përfaqëson malazezët e Kosovës ka vlerësuar se ‘Lista Serbe është armiku më i madh i popullatës ortodokse në hapësirën e Kosovës’, transmeton Konica.al.

“Unioni i Malazezëve të Kosovës e dënon në mënyrën më të rreptë sjelljen e disa dhunuesve nga Lista Srpska, të cilët, në prag të zgjedhjeve parlamentare, po bëjnë presion edhe ndaj serbëve, edhe ndaj malazezëve, madje edhe fizikisht po sulen kundër tyre”, thuhet në kumtesë.

Për Unionin e Malazezëve të Kosovës, ‘populli do t’i dënojë ata në zgjedhjet parlamentare dhe do të lirohet prej tyre’.

“Ata, me sjelljen e tillë ndaj popullit të vet, konfirmuan pohimet tona më të hershme se Lista Srpska është armiku më i madh i popullatës ortodokse na hapësirën e Kosovës. Për këtë arsye besojmë se populli me guxim e dinjitet, siç i ka hije traditës sonë mijëvjeçare, do t’i dënojë në zgjedhjet parlamentare dhe përgjithmonë do të lirohet nga ta”, theksohet më tutje në komunikatë.

Unioni i Malazezëve të Kosovës ka ftuar organet përkatëse të Republikës së Kosovës, Policinë dhe Prokurorinë, që të mos i lënë qytetarët në mëshirën dhe pamëshirën e dhunuesve, por t’i mbrojë ata nga banditët e Listës Serbe.

No comments:

Post a Comment

“Bondsteel më 7 mijë persona dhe me burg të CIA’s brenda”

Shtetet e Bashkuara të Amerikës e kanë theksuar gjithmonë prezencën e tyre pëmes kampit ushtarak “Bondsteel” i cili gjendet në qytetin...