XHELAL! * In memoriam, XHELAL HOXHËS (elegji)


Image result for XHELAL HOXHA

XHELAL! *

Nga Përparim Hysi

XHelaaaaaaaaaal, të thërres
Vallë, a më dëgjon?
Po hajde që të pimë një"ekspres"
Aty, tek rruga "jonë".

Ne shiheshim gati çdo ditë
Dhe të kisha zili
Në buzë, buzëqeshja-dritë
Trupi i drejtë si qiri.

XHelal,- të thosha,- tregomë"recetën"
Për trupin tënd-fidan
NJë shekull e ca do e shkosh jetën
(Pa më shih mua si jam?).

Më shih si jam, si"lopë barsë"
Barku çdo ditë më rritet
Xhelal vije veç buzën në gaz
-Jetës nuk i dihet?!!!

Tek "rruga jonë" takoj LUFTARIN **
(-Po çdo tek "rruga jonë"?)
Më tha:- Do shkoj të shoh Xhelalin
(Për keq, mendja s'më shkon)

Befas, shoh që paske ikur
Lexoj sot në internet
Ky lajm i zi më ka tronditur
Ta dish, o mik i shtrenjtë.

Gjithmonë të përfytyroj mbi libra
Gjithmonë i ndershëm-shpirtbehar
Gjithmonë behar që përzë dimra
I miri ynë- XHELAL!

I përpiktë gjithmonë në detyrë
NJësoj qe si drejtori dhe aktori
Nga ikja jote nuk ndihemi mirë
Nuk ndihet mirë gjithë auditori.

Mjerisht,ti sot paske ikur
(Patjetër, në Parajsë!)
-Lamtumirë, o mik i ndritur!
Dhe loti im të ndjekë pas.

* Xhelal Hoxha-ish drejtor dhe aktor tek Teatri"Bylis" në Fier.
** Luftar Paja- Artist i Popullit
***"rruga jonë- Rruga e Kavajës ku banoj,në Tiranë.

Tiranë, 12 shkurt 2018


http://telegraf.al/kulture/xhelal-hoxha-kujtim-spahivogli-u-jepte-te-holla-studenteve-te-varferComments

Popular posts from this blog

AKADEMIK PROF. DR HAKIFBAJRAMI PH.D : GRUSHTSHTETI IDYTËNDAJKOSOVËS( PAS 23 MARSIT 1989) MË 25 MARS 2020

Legjenda e Mujit dhe Halilit