2018-04-26

Prof.dr.Salih Krasniqi : “Krimet dhe keqtrajtimet e pacientëve dhe personelit mjekësor në qendrën klinike universitare të Kosovës nga forcat policore dhe ushtarake të Serbisë gjatë luftën në Kosovë 1998-1999”,

Promovohet libri për krimet ndaj pacientëve nga forcat serbe, i profesorit të UBT-së, Salih Krasniqi


Kohë më parë ,në  prani të shumë mysafirëve, në Bibliotekën Kombëtare “Pjetër Bogdani”, në Prishtinë, është promovuar libri “Krimet dhe keqtrajtimet e pacientëve dhe personelit mjekësor në qendrën klinike universitare të Kosovës nga forcat policore dhe ushtarake të Serbisë gjatë luftën në Kosovë 1998-1999”, i profesorit dhe dekanit të Fakultetit të Infermierisë në UBT, dr Salih Krasniqi.

Fotografia e Salih Krasniqi


Përmes këtij botimi është pasqyruar historia e trajtimit të 789 pacientëve në QKUK, të cilët ishin të plagosur gjatë luftës në Kosovë.


Fotografia e Flori Bruqi


Recensenti i librit, Ismet Salihu, e vlerësoi lartë kontributin e doktor Salihut në trajtimet dhe intervenimet kirurgjike të qindra pacientëve të cilët ishin të plagosur.


Fotografia e Ilir Krasniqi
Ai tha se autori Salih Krasniqi, me fakte dhe prova të pakontestueshme dhe si dëshmitar okular në këtë botim, ia prezanton popullit tonë shqiptar dhe atij ndërkombëtar, krimet më mizore të kryera nga forcat policore dhe paramilitare serbe.


Fotografia e Salih Krasniqi

Këtë ceremoni e bënte më madhështore prezenca e disa pacientëve të cilët ishin trajtuar në atë kohë nga dora e vyer e kirurgut  Salih Krasniqi .

Fotografia e Salih Krasniqi

Madje, disa prej tyre kishin ardhur edhe nga Gjermania, vetëm për të marrë pjesë në promovimin e librit.
Fotografia e Salih Krasniqi

Naim Qufa, një ndër protagonistët e librit, ka theksuar se dr. Salih Krasniqi ka paraqitur në origjinalitet gjithë ngjarjen. Ai në emocione të shumta tregon se si ishte plagosur dhe keqtrajtuar nga forcat e serbe.
Fotografia e Salih Krasniqi
“Kam qenë ushtar i UÇK-së, kam luftuar për vendin tim dhe për atë më kanë quajtur kriminel. Jam plagosur më 9 shtator 1998 në fshatin Greigoc dhe prej aty më kanë dërguar në spital të Grushevcit. Na kanë keqtrajtuar shumë, ashtu siç e ka cekur doktor Salihu në libër”, rrëfeu Qufaj.

Fotografia e Salih Krasniqi

Autori i librit, prof.dr Salih Krasniqi, tregoi se ndër tjerash, këtë libër ia ka kushtuar edhe personelit mjekësor shqiptar, që kanë punuar në spitalet ushtarake të Kosovës në kushte jashtëzakonisht të vështira.
Fotografia e Salih Krasniqi
“Është libër faktografik përmes të cilit kam dashur të pasqyroj përmasat e të gjithave formave të dhunës dhe presionit të ushtruar nga pushteti serb mbi pacientet dhe personelit shëndetësor në njërën nga institucionet kryesore të Kosovës gjatë periudhës së luftës në vitet ‘98-99”, tha ai.

Fotografia e Salih Krasniqi
Libri posedon referenca dhe burime të rëndësishme, përmes të cilave janë prezantuar në mënyrën më të besueshme të mundshme nivelet e dhunës serbe të ushtruara në QKUK dhe më gjerë.


Fjalë miradije për librin e dr.Salih Krasniqit ,ka edhe Akademiku Prof.Dr.Skendër Kodra, i cili më dt.13.4.2018 në Tiranë  muar rudhatën më të mirë - librin  e dr.Krasniqit  me titull" “Krimet dhe keqtrajtimet e pacientëve dhe personelit mjekësor në qendrën klinike universitare të Kosovës nga forcat policore dhe ushtarake të Serbisë gjatë luftën në Kosovë 1998-1999”,për çka përzemërsisht e falenderon   Prof.Dr.Salih Krasniqin.

Fotografia e Salih Krasniqi

Libri është botuar nga Instituti për Hulumtimin e Krimeve të Luftës i Kosovës.

Fotografia e Salih Krasniqi


1 comment:

 1. Burri im më ka hedhur për një grua tjetër për paste 3 vjet ,.
  Në fillim unë kurrë nuk besoj se DR Oduduwa do të jetë në gjendje të më ndihmojë të fitojë përsëri EX HUSBAND tim nga kjo grua tjetër, por sepse ende e dua atë dhe dua që burri im të kthehet në jetën time .. i jap një provoni, i bindem dhe ndjek DR Udhëzime ODUDUWA dhe më befasoni që pas 3 Ditëve të hedhjes së Dashurisë dhe Inkurajimeve me fotografitë e burrit tim dhe emrat që i janë dhënë DR ODUDUWA, Dreka një magji dashurie në ajër në emrin tim në orën 12:00. Ora në mes të natës . Të nesërmen në mëngjes takova një thirrje të humbur në telefonin tim, pak munitë më vonë EX HUSBAND im më telefonoi duke më kërkuar që të falja dhe të hartoja gjithçka që ai kishte bërë gabim për të më lënduar. Burri im bisedoi me aq bukur dhe ai u pendua. tani unë dhe burri im janë plotësisht të kthyer së bashku dhe jemi shumë të kënaqur me jetën tonë të re si familje ... të gjitha në sajë të DR ODUDUWA për punën e madhe që ai ka bërë për mua .. i premtoj Oduduwa për të ndarë punën e tij të mirë Dëshmi për të bota pas punës dhe me të vërtetë puna e Dashurisë-Spell për të mirën time.
  Kur keni nevojë për ndihmë të tillë dhe keni çdokënd që njihni ose të afërmit që ndodhen atje duke kaluar nëpër ndonjë krizë marrëdhënieje, duhet t'i informoni me mirësi që të kontaktoni ODUDUWA përmes emailit: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com
  Si të sjellësh përsëri dashurinë Ex, nëse ke raste si këto ...
  SHENJAT E MARTESËS, DIVORCE SPELLS, RASTI I GJYKATËS, LOVE SPELLS
  A është dashuria juaj që merr shumë kohë për të vendosur?
  A është i dashuri juaj cheating mbi ju?
  A është loverja juaj ende duke folur me ish?
  A ka ndikim të keq në dashurin tuaj?
  A janë të afërmit e të dashurit tuaj që ndryshojnë mendjen e tij?
  A është dashnorja juaj që ju shmanget kur keni nevojë për të?
  Spell për të fituar tombën
  Spell për të fituar Coupon
  Spell për të ndaluar divorcin.
  Spell për të gjetur dashurinë e vërtetë.
  magji për të shpëtuar martesën tuaj nga një grua tjetër.
  Dreka një magji për të marrë rick, famë dhe pasuri.
  Magji rituale
  Hakmarrja spell për të rimarrë paratë tuaja të humbura nga debitorët.
  Spell për të marrë një punë të mirë paguese.
  Tel: +13019658857

  ReplyDelete