2018-05-08

Ebola rikthehet në Guinea, Sierra Leone dhe Liberi.

Image result for ebola

Dy raste të prekura nga sëmundja vdekjeprurëse Ebola konfirmohen në Republikën Demokratike të Kongos, thuhet sipas zyrtarëve qeveritarë të shëndetit.

Image result for ebola

Të paktën 10 raste të tjera janë duke u hetuar, raporton “Sky News”, transmeton Periskopi.


Image result for ebola
Virusi i sëmundjes Ebola, e njohur edhe si ethet hemoragjike është një sëmundje e rëndë që rezulton në shumë raste si fatale.

Image result for ebola
Raportet e Organizatës Shëndetësore Botërore thonë se rasti i parë i virusit Ebola është paraqitur në një fshat të Afrikës Qëndrore.

Image result for ebola

Shpërthimi dyvjeçar në Afrikën perëndimore që filloi në vitin 2014 përfshinte zona të mëdha urbane, si dhe ato rurale.
Image result for ebola
Më shumë se 11, 300 persona kanë vdekur, shumica prej tyre në Guinea, Sierra Leone dhe Liberi.

No comments:

Post a Comment