2018-05-30

Facebook po përgjon telefonin tonë

Një skandal i madh ka përfshirë sërish Facebook-un, i cili akuzohet së ka përgjuar jo vetëm mesazhet e përdoruesve por edhe telefonat e tyre.Dyshimi është thelluar më shumë gjatë viteve. Facebook mendohet të ketë dëgjuar telefonatat e përdoruesve të tij përmes mikrofonit të celularit.


Gjithashtu përgjon edhe vendndodhjen, leximin e mesazheve dhe regjistrin e telefonatave. Denoncimi këtë herë vjen nga “Six4Three”, që ka dorëzuar padinë në gjykatën e San Mateo në Kaliforni.Sot ajo i ka pushuar të gjitha aktivitetet e saj, por në vitin 2015 pretendon të ketë qenë dëmtuar rëndë nga ndryshimi i politikës së Mark Zuckerberg.

Që prej vitit 2015, Facebook u ndaloi kompanive të treta që zhvillonin shërbime për rrjetet sociale, si “Six4Three”, të mblidhnin informacione mbi rrjetin e miqve të përdoruesve.

No comments:

Post a Comment

“Bondsteel më 7 mijë persona dhe me burg të CIA’s brenda”

Shtetet e Bashkuara të Amerikës e kanë theksuar gjithmonë prezencën e tyre pëmes kampit ushtarak “Bondsteel” i cili gjendet në qytetin...