2018-05-22

Gjigandi i letrave shqipe zt.Ismail Kadare ka një porosi për zt.Ramush Haradinajn dhe Edi Ramën


Gjigandi i letrave shqipe dhe një nga kolosët e shkrimtarëve bashkohorë të Botës Ismail Kadare duket se e ka në qendër të vëmendjes letërsinë dhe kulturën aq më shumë si bashkëpunim mes dy vendeve , atij të Shqipërisë dhe Kosovës.

 Madje ai nuk ka nguruar që të dërgojë edhe porosi për kryeministrin e Kosovës dhe natyrisht të zgjojë dhe vëmendjen e kryeministrit Rama.

 Këtë fakt e ka bërë të ditur zëvendësministri i Kulturës së Kosovës Rexhep Hoti  i cili gjatë një vizite në Tiranë nuk e ka kursyer takimin me shkrimtarin e madh Ismail Kadare duke u shprehur se pati një të tillë edhe me shkrimtarin e njohur Ismail Kadare, me të cilin diskutoi për kulturën dhe arsimin këndej dhe andej Drinave.

Kadare e Hoti biseduan edhe për mundësinë e avancimit të projekteve madhore në shërbim të trungut të përbashkët kulturor dhe veçmas në kujdesin e vazhdueshëm ndaj gjuhës shqipe sipas z/ministrit Kosovar i cili është shprehur se e ka informuar shkrimtarin shqiptar me famë botërore, Kadare, për politikat dhe aktivitetet që ndërmerr MKRS-ja në raport me librin, botimin dhe shpërndarjen e tij si dhe të revistave letrare dhe në anën tjetër të përkrahjes së bibliotekarisë fuqizimit të rrjetit bibliotekar në Kosovë.

Ndërkaq, ai ka bërë të ditur edhe qëndrimin e kadaresë i cili nga ana e tij, ndër të tjera u shpreh se nevojitet botim dhe qarkullim më i madh i librit në shqip qofshin ata autorë shqiptarë apo të huaj. Kadare i tha zëvendësministrit Hoti që t’ia përcjellë si porosi edhe kryeministrit të Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, që bashkërisht me kryeministrin shqiptar, Edi Rama, të bëjnë lehtësimin e politikave ndaj librit ashtu që ai të lëviz pa barriera këndej dhe andej Drinave.

No comments:

Post a Comment

Unë jam me mësimdhënësit

  NGA  HAJDAR(MURAT) REXHAHMETAJ  (AUTORI ËSHTË JURIST I DIPLOMUAR) https://www.botasot.info/opinione/1026073/une-jam-me-...