2018-05-05

Instagram tani do të filtrojë automatikisht komentet e bullizmit


Instagram tani do të filtrojë automatikisht komentet e bullizmit, ky njoftim është bërë në konferencën F8. Kompania po përmirëson filtrin fyes të komenteve.Kjo është një përpjekje e madhe nga Instagram për të hequr qafe komentet negative dhe do të ndihmojë në pastrimin e platformës.

Në shtator 2016, kompania lejoi përdoruesit të krijonin filtra për bllokimin e përmbajtjes, që përmbante fjalë të caktuara. Vitin e kaluar, Instagram lëshoi ​​një tjetër veçori për të bllokuar komentet fyese. Arsyeja për këtë funksion ishte mbrojtja e përdoruesve nga grupet e synuara.


Kjo veçori e re nga Instagram automatikisht do të filtrojë komentet që përmbajnë sulme mbi pamjen ose karakterin e një personi. Ajo gjithashtu do të nxjerrë në pah dhe do të filtrojë ato komente që kërcënojnë mirëqenien ose shëndetin e një personi, njofton PCWorld Albanian.

CEO i Instagram tha në një post:

Kjo përfshin çdo gjë që ka për qëllim të ngacmojë ose shqetësojë njerëzit në komunitetin tonë. Kjo do të sigurojë që Instagram të mbetet një vend gjithëpërfshirës dhe mbështetës për të gjitha zërat.

Në thelb, ky filtër u prezantua vitin e kaluar me qëllim përqendrimin në komentet toksike, por po përditësohet sot. Përdoruesit mund ta çaktivizojnë këtë filtër të ri nëse duan të shohin komentet e pakonfiguruara në faqet e tyre.

Ky funksion i ri i komenteve kundër dhunës është duke filluar në gjuhën angleze, por në të ardhmen, Instagram do ta ofrojë atë edhe në gjuhë të tjera.

No comments:

Post a Comment

Akademik Prof.Dr.Skendër Kodra ,Ph.D dhe Akademia e Shkencave dhe Arteve Shqiptaro-Amerikane ngushëllon familjen e Akademik Prof.Dr.Idriz Ajetit

Në moshën 102 vjeçare ka ndërruar jetë akademiku kosovar, Prof.Dr. Idriz Ajeti.  Ky lajm e ka pikëlluar Akademinë, Bordin dhe Sena...