2018-05-23

Krejt çfarë u tha sot në kongresin kombëtar “Kosova që duam”

Politikanë, gazetarë, aktivistë të shoqërisë civile dhe përfaqësues të sindikatave e institucioneve shtetërore kanë marrë pjesë në kongresin e parë kombëtar “Kosova që duam”, me qëllim të krijimit të një strategjie të përbashkët për zgjidhjen e problemeve kryesore në vend.

Mbështetur nga Fondacioni Friedrich Ebert, kongresi është përqendruar në temat si puna dhe jeta me dinjitet, zhvillimi ekonomik dhe vendet e punës, shëndetësia dhe mirëqenia, edukimi për punësim dhe zhvillim, si dhe aktivizmi qytetar për një qeverisje më të mirë.

Frank Hantke, nga ky fondacion, ka thënë se organizatat, duke vepruar individualisht me kompetencat e tyre, nuk krijojnë trysni të mjaftueshme politike për të qenë të kyçura direkt në politikëbërje, andaj duhet bashkuar për të dhënë efektin e tyre.

No comments:

Post a Comment

Unë jam me mësimdhënësit

  NGA  HAJDAR(MURAT) REXHAHMETAJ  (AUTORI ËSHTË JURIST I DIPLOMUAR) https://www.botasot.info/opinione/1026073/une-jam-me-...