2018-05-06

Medeoni qytet i fortifikuar ilir i fisit të labeatëve.

Medeoni ka qenë qytet i fortifikuar ilir i fisit të labeatëve. Ndodhej pranë Medunit të sotëm në Malin e Zi. Qyteti është themeluar në fund të shek.IV p.e.s. Përmendet për herë të parë lidhur me Luftën III iliro-romake. Muret mbrojtëse janë ndërtuar me blloqe gurësh drejtkëndësh dhe nganjëherë poligonalë, të përforcuara me kulla prej të cilave ruhen sot vetëm dy. Pas rënies së Shkodrës më 168 p.e.s. në duart e romakëve, në Medeon u strehua familja e mbretit Gent, ku u zu rob nga romakët.

No comments:

Post a Comment