2018-05-17

Mes përplasjesh, deputetet votojnë në parim projektligjin për mësuesit e ’90-ave


Kërcënimet e Sindikatës së Arsimit për grevë, nëse Kuvendi nuk e voton ligjin për njohjen e statusit të punëtorëve të arsimit shqip të viteve 90-99, sollën rezultate.

Deputetët e Kuvendit e kanë votuar me 71 vota këtë projektligj, por gjatë gjithë debatit shumica e partive u munduan të marrin meritat për të.

LDK-ja tha se ishte kjo parti që dha kontribut që arsimi shqip të mbijetonte atëkohë, por të tjerët ia mohonin atë.

Të tjerë deputetë e konsideronin si të padrejtë që secila kategori të shpërblehet veç e veç për punën para dhe gjatë luftës.

U tha se të gjithë mësimdhënësit e asaj periudhe janë paguar e ka fakte për këtë.

Për replikë ndaj Milaim Zekës, fjalën e kërkoi deputeti i LDK-së Arben Gashi, por kryesuesi Xhavit Haliti refuzoi t’ia japë të drejtën për të folur, me ç’rast nisi edhe përplasja mes tyre, me fjalë banale.

I shqetësuar me këtë projektligj është paraqitur ministri i Financave, Bedri Hamza.

Megjithëkëtë, ky projektligj mori dritën jeshile në lexim të parë, duke u mbështetur nga 71 vota për, 1 kundër e dy abstenime.

No comments:

Post a Comment