2018-05-06

Qyteti dakian në Iliri Thermidava


Thermidava ishte një qytet dakian[ në Iliri, përmendur nga Ptolemeu (90-168, C. E.) si qytet në brendësi të Dalmacisë. Thermidava mund të ketë qenë pranë moderne Shkodrës së sotme.

Perandori romak, Trajani, marshoi me trupat e tij për Nish dhe e kaloi nga Thermidava para se të shkonte në luftërat Dako-Romake. Në qytet ai u përshëndet edhe nga dakasit. Qyteti ku shkoi menjëhere pas Thermidavës ishte ai i Ulpianës.

No comments:

Post a Comment