2018-05-31

Satirike -“Iftari ”Alternativ….



Në muajin e bekuar të Ramazanit
Për t’i promovuar hilet e shejtanit
U mblodhën te Restoranti “Breta”
Jo më pak se katërqind veta

Në Iftarin, ndryshe, alternativ
E me një fjalim gati primitiv
Të një kryetari me flokë të gjata
Që nuk i pret në një vend sëpata

Lëre që flokët s’i hoqi për fat
Por edhe gjuhën e bëri lopatë
Duke tallur baballarët politikanë
Kërkon disi t’i qes në pension

E heq veten si makinë gjermane
Që ia kalon makinës amerikane
Niset turr e vrap Këshillit Nacional
E kthen Iftarin në tubim elektoral

Nuk mund të gjeni të tillë kryetar
Ta keqpërdor të bukurin Iftar
Për poena të ulët politikë
Me një fjalor aspak praktik

E nderojnë me duartrokitje frenetike
Shefin e tyre në betejën politike
Një kryetar që kërcen pa prekur
Kur edhe poetët i shpall të vdekur

Ali Bagatella

No comments:

Post a Comment

Akademik Prof.Dr.Skendër Kodra ,Ph.D dhe Akademia e Shkencave dhe Arteve Shqiptaro-Amerikane ngushëllon familjen e Akademik Prof.Dr.Idriz Ajetit

Në moshën 102 vjeçare ka ndërruar jetë akademiku kosovar, Prof.Dr. Idriz Ajeti.  Ky lajm e ka pikëlluar Akademinë, Bordin dhe Sena...