Zbulon një program sigurie, Google shpërblen adoleshentin me 36 mijë dollarë

Ezequiel Pereira pak ditë përpara se të mbushte 17 vjeç u shpërblye nga Google për herë të parë pasi ekspozoi një problem sigurie.


Pereira mori kompjuterin e tij të parë kur ishte 10 vjeç dhe kur u bë 11 vjeç mësoi disa lloje gjuhësh programimi.Në 2016-ën Google e mori në zyrat qendrore në Kaliforni kur fitoi një konkurs.

Përpjekjet e tij u shpërblyen më në fund ku Google i dha adoleshentit nga Uruguaj plot 36,337 dollarë për zbulimin e një problemi sigurie.Edhe pse problemi u raportua nga ana e tij në fillim të vitit vetëm këtë javë u lejua ta publikonte pasi Google e kishte zgjidhur, njofton PCW.

Shpërblimin e dytë më të madh e mori në Korrik prej 10,000 dollarësh.Është Google që përcakton pagesën që duhet kryer në rast zbulimi të problemeve të sigurisë në varësi të impaktit të tyre. Vitin e kaluar shpërbleu 274 hulumtues me 2.9 milion dollarë.

Shpërblimi më i madh ishte 112,500 dollarë.

Comments

Popular posts from this blog

Legjenda e Mujit dhe Halilit

Ese për Vitin e Ri