2018-06-03

Promovohen në Bernë dy libra me rëndësi për historinë e shqiptarëve

Lobi Euro-Atlantik Shqiptar në bashkëpunim me Ambasadën e Republikës së Kosovës në Bernë të Zvicrës, ditë më parë organizuan promovimin e librave «Gjuha e Shkipëtarëve » dhe « Skenderbeu Mbreti i Epirit », përkthyer nga gjermanishtja e vjetër gotike e latinishtja nga Albert Gjoka dhe Frida Vokopola , studiues dhe përkthyes të shumë dokumenteve historike mbi shqiptarët të hulumtuara nëpër bibliotekat dhe arshivat e Europës.


Promovohen në Bernë dy libra me rëndësi për historinë e shqiptarëve
Libri « Gjuha e Shkipëtarëve » është botuar në vitin 1835 në gjuhën gotike, në shumë pak ekzemplarë dhe tani përkthehet për herë të parë në gjuhën shqipe, kurse libri « Skënderbeu mbreti i Epirit » i vjetër 550 vjeçar përmban dokumente të panjohura gjer më tani për publikun. Të pranishmit vlerësuan lart këto dy libra që kishin një vlerë historike dhe kombëtare. Lobi Euro-Atlantik Shqiptar në vazhdën e realizimit të synimeve të përcaktuara në Platformën e saj mbetet i përkushtuar në promovimin e veprave me vlerë të madhe kombëtare.

Pas promovimit të librit, anëtarët e Kryesisë së Lobit Euro-Atlantik Shqiptar, në qytetin Bern të Zvicrës dhe Lörach të Gjermanisë, patën takime edhe me bashkatdhetarë, përfaqësues shoqatash, veprimtarë, biznesmenë dhe afaristë të ardhur nga shumë shtete të Europës.


No comments:

Post a Comment

“Bondsteel më 7 mijë persona dhe me burg të CIA’s brenda”

Shtetet e Bashkuara të Amerikës e kanë theksuar gjithmonë prezencën e tyre pëmes kampit ushtarak “Bondsteel” i cili gjendet në qytetin...