2018-07-22

Deputetja britanike, Karen Lamli: Serbia e detyruar ta njohë pavarësinë e Kosovës


697440_karen-lumley-foto-promo


“Serbia pak para anëtarësimit në Bashkimin Evropian, do të detyrohet ta pranojë pavarësinë e Kosovës”. Kështu deklaroi për gazetën serbe Blic, deputetja e parlamentit britanik, Karen Lamli.

“Ju them se kjo do të ndodhë, me siguri pak para përfundimit të rrugës së integrimit të Serbisë në BE. Pavarësia e Kosovës është e panegociueshme”, ka thënë Lamli, e cila është shefe e grupit parlamentar për miqësi me Serbinë në Parlamentin e Britanisë së Madhe.

“Serbia- ka thënë deputetja britanike Lamli- ka kohë që dëshiron t’i bashkohet Bashkimit Evropian, por kusht për këtë është zgjidhja e problemit me Kosovën dhe njohja e pavarësisë së saj”.

“Kjo në fakt po ndodh”, ka thënë deputetja britanike ndërsa ka shtuar se “është e kënaqur që gjërat po ndryshojnë ngadalë”.

“Serbia nuk ka rrugë tjetër përveç atë të Bashkimit Evropian. Zgjedhje tjetër nuk ka”, ka thënë në intervistën për gazetën Blic deputetja britanike. “Nëse Serbia nuk arrin të bëhet pjesë e BE-së, do të mbetet prapa të gjitha vendeve në rajon”, tha kohë më parë duke e paralajmruar Serbinë ,deputetja britanike  Karen Lamli.

No comments:

Post a Comment

E po ku jemi Edi Rama ?!

                  A është normal Edi Rama ?  Doktoreshë Mira Rakacolli është mjekja që fsheh kartelën e psikopatisë së Ramës. Kartela e ...