38 për qind e qytetarëve serb kanë thënë se Serbia duhet t’i pranojë kushtet e BE-së rreth Kosovës.

Anketë në Beograd: Kosova me çdo kusht duhet të mbetet në Serbi
Kosova, sipas vlerësimit të 53 për qind të qytetarëve serbë, me çdo kusht duhet të mbetet në përbërje të Serbisë, zbulon anketa e bërë nga Qendra për studime evro-atlantike në bashkëpunim me Cesidin, thotë drejtori i CESID-IT Bojan Klaçar.

"Për ndarjen e Kosovës në veri – pjesa serbe dhe në jug – pjesa shqiptare, ëshë një e treta e qytetarëve, ndërsa kufizimin, me kushtin që veriu t’i përkasë Serbisë, e përkrahin 36 për qind e qytetarëve”, citon “kurir” të ketë thënë Bojan Klaçar.

"Për 25 % të qytetarëve, Kosova është e pavarur dhe ata mendojnë se Serbia duhet ta pranojë këtë gjendje e t’i kthehet të ardhmes”, ka zbuluar anketa.

38 për qind e qytetarëve ka thënë se Serbia duhet t’i pranojë kushtet e BE-së rreth Kosovës.

Comments

Popular posts from this blog

AKADEMIK PROF. DR HAKIFBAJRAMI PH.D : GRUSHTSHTETI IDYTËNDAJKOSOVËS( PAS 23 MARSIT 1989) MË 25 MARS 2020

Legjenda e Mujit dhe Halilit