Posts

Showing posts from October, 2019

Akademik Isuf B. Bajrami (1963-)

Image
                         Akademik Isuf B. Bajrami,gazetar dhe politikolog 
Është i lindur në fshatin Velekincë në Komunën e Gjilanit,më 08.06.1963. Shkollën fillore tri vite i kreu në vendlindje dhe atë tetëvjeçare dhe të mesmen në Gjilan,kurse studimet në Universitetin e Prishtinës. Nga viti 1994 deri më 1996 ishte Anëtar i Union of Independent Journalists of Kosova. Në Qendrën Rajonale për Studime Politike dhe Diplomatike pranë Akademisë Diplomatike të Shqipërisë, më 2006 e mbaroi dhe e mbrojti temën "Epiri dhe përkatësia etnike e epirotëve". Veprat letrare: 1."Fushë e Trimërive"- Poezi,1995 2."Eklipsi" - Poezi,1997 3."Një ditë më shumë në jetë, një ditë më afër vdekjes" – Prozë,1997

Me veprat e deritashme, Isuf B.Bajrami, ka krijuar një individualitet në krijimtari me stilin e tij origjinal që e përdor. Është përfshirë në panoramën e krijuesve letrarë të Kosovës Juglindore "Psherëtimë për tokën" të Hysen Kqikut. Në "Leksikonin e …

Akademik Kujtim Mateli(1951-)

Image
Kujtim Mateli

Kujtim Mateli ,lindi në Përmet të Shqipërisë më 15. 06. 1951.

Fakulteti Gjuhë dhe Letërsi Shqipe,e kreu në Elbasan 1985-1990.

Në vitin 1980 ka botuar ciklin e parë me poezi në gazetën “Drita” dhe në vijim ka bashkëpunuar në shtypin e shkruar të atyre viteve duke botuar letërsi artistike, studime dhe publicistikë. Në letërsi ka botuar dy përmbledhje poetike dhe krijimtaria e më vonshme letrare që është e botuar në dhjetëra numra në shtypin e shkruar dhe atë oneline. 

Një ndihmesë të veçantë krijimtarisë së tij e ka dhënë revista “Metafora” organ i Lidhjes së Shkrimtarëve dhe artistëve të Kosovës, ku ka qenë i pranishëm pothuaj në çdo numër të saj. 

Ka qenë i pranishëm në verimtaritë letrare që zhvillohen në Shqipëri, por dhe në Kosovë dhe Maqedoninë e Veriut. 

Klubi i Lidhjes së Shkrimtarëve dhe Artistëve “Naim Frashëri” Përmet e ka vlerësuar me Çmim të Parë në vitin 2017, vëllimin poetik “Qetësojmë shpirtin e trazuar.”

Ka botuar në shtypin e shkruar dhe atë oneline mbi 100 shk…

Akademik Prof.regjizor Dibran Fylli(1956-)

Image
Dibran Fylli, regjizor
-I lindur në Açarevë të Skënderajt më 29.09.1956.

-Të mbaruar Akademinë për Teatër, Radio, Film dhe Televizion (AGRFT), në Lubjanë, drejtimi Regji.

-Anëtar i Shoqatës “Migjeni” dhe revistës “Alternativa” në Lubjanë.

-Pjesëtar i radhëve të para të UÇK-së dhe udhëheqës i Njësitit të parë “Shkoza2” në Açarevë.

-Pjesëmarrës i shumë betejave, i plagosur në betejën e Llapushnikut më 8 maj 1998.

-Themelues i Trupës Artistike Ushtarake “Hamëz Jashari” të UÇK-së.

-Ideator skenarist e organizator i Manifestimit Përkujtimor “Ditët e Përndritjës” tash “Epopeja e UÇK-së”

(5, 6 dhe 7 mars - e njohur si “NATA e ZJARREVE).

-Shef i TAU “Hamëz Jashari” të UÇK-së dhe TMK-së (1998-2002).

-Ideator, skenarist e regjisor i Festivalit Folklorik „I këndojmë lirisë“-kushtuar Komandant Mujë Krasniçit-KAPUÇI (Klinë 6, 7 dhe 8 Qershor).

-Autor dhe skenarist i programit artistik “Ai është i gjallë” pjesa -I- dhe -II-

-Autor i shumë skenarëve dhe organizator i dhjetëra Akademive Përkujtimore e Solemne

-A…

Lista publike e anëtarëve të Akademisë së Shkencave dhe Arteve Shqiptaro Amerikane

Image
Të dashur akademik të ASHSHA-AAAS,


Mundësisht deri më datën 31.12.2019, nëpërmes postës elektronike në e-mailin: 
floribruqi@live.com

Të gjithë anëtarët e pranuar në ASHSHA-AAAS, ti dërgojnë biografitë  më një fotografi më dëshmi të nostrifikuara të shkollimit universitar në Word dokument më shkronja “times-roman” të madhësisë standarde të shkronjave 14, prej 60 deri në 90 rreshta kompjuteri( Formati i librit A/5).
Të gjitha materjalet(biografia më bibliografi) të jenë në gjuhën amtare . të redaktuara dhe të lektoruara për botim.

Poashtu të gjithë ata duhet t'i kryejnë obligimet e tyre të Çërtifikimit duhët të bëjnë pagesën prej 100 eurove si dhe për ID- kartela 1 vjeçare lypset ta bëjnë pagesën prej 40 eurove në këto banka :


Subjekt: Pagesë e antarësimit në AAAS
Banka RFZK- Raiffeisen bank
1505001003574439 
Swift codi: RBKORS22
(Klienti përfitues Skender Kodra).
ose 
Banka RFZA Raiffeisen BANK ALBANIA Nr.llogarie :002386978 (Euro 142,50 ose 148,11 USD  dollar (Klienti përfitues Skender Rexhe…