PRESIDENTIT IBRAHIM RUGOVA I AKORDOHET TITULLI “KRENARIA E KOMBIT SHQIPTAR”


Fotografia e Lidhja e Historianëve të Kosovës “Ali Hadri” dega në Deçan
Kryesia e Lidhjes së Historianëve të Kosovës “Ali Hadri” dega në Deçan, me rastin e shënimit të vitit jubilarë të XX-të të çlirimit të Republikës së Kosovës, me 02 dhjetor 2019, ka marrë vendim dhe ka dekoruar me titullin : “Krenaria e kombit shqiptar” – pas vdekjes, Presidentin historik të Republikës së Kosovës Dr. Ibrahim Rugova, me motivacion:

- Për kontributin e dhënë në rrugëtimin e shqiptarëve të Kosovës për lirin, çlirimin dhe pavarësinë e Republikës së Kosovës nga pushtimi serb.

- Për kontributin e dhënë në ndërtimin dhe funksionim e institucioneve të Republikës së Kosovës gjatë periudhës 1990-1999.

- Për kontributin e dhënë si President i parë i Republikës së Kosovës.

- Për kontributin e dhënë në studimet për gjuhën dhe letërsinë shqiptare.

Dekorata do të i dorëzohet Familjes së Presidentit Rugova në një ceremoni të veçantë.

Deçan, 02.12.2019

Nr. 091-19

Lidhja e Historianëve të Kosovës “Ali Hadri” dega në Deçan
Zyra për Informim dhe Komunikim me Publikun

Comments

Popular posts from this blog

Legjenda e Mujit dhe Halilit

Ese për Vitin e Ri