Skandali i radhes ne RTSH – Kompozitoret Shqiptare distancohen publikisht ( ne unanimitet te plote) nga Festivali ” Turbo folk “

Kompozitoret Shqiptare (anetare te Albautor) distancohen publikisht ( ne unanimitet te plote) nga Festivali ” Turbo folk ” tallava me nr.58.i kenges ne RTSH.-

Ne dakortesi te plote priten reagime te fuqishme publike ne ditet ne vijim drejtuar institucionalisht drejtuesve te ketij institucioni dhe instancave te tjera si qeverise e Parlamentit Shqiptar.
( nga mbledhja e sotme ne Albautor krijuesit shqiptare u shprehen te indinjuar e shume te shqetesuar per zaptimin e Kenges se lehte shqiptare nga krijues e kompozitore te huaj- cka e ben inekzistent vete

Festivalin . U diskutua per hapat e metejshme konkrete qe Albautor duhet te nderrmare ndaj RTSH- se e drejtuesve te papergjegjshem te saj. )

Ne mbledhjen e sotme ne Albautor moren pjese:

1.Agim Doci
2.Xhevahir Spahiu
3.Jorgo Papingji
4.Limos Dizdari
5.Hajg Zacharian
6.Pellumb Vorpsi
7.Endri Sina
8.Elton Deda
9.Etrita Ibrahimi
10.Edmond Zhulali
11.Alfred Kacinari
12.Gjergj Kacinari
13.Voltan Prodani
14.Luan Zhegu
15.Osmani Mula
16.Enis Mullai
17.Erjona Rushiti
18.Pettit Terkuci
19.Pirro Duka
20.Esat Ruka
20.Miron Kotani
21.Clirim Denaj
22.Edmond Mancaku
23.Petrit Terkuci
24.Agim Rreza
25.Arjan Toci
26.Arjan Gici
27.Dritan Lumshi
28.Fatmir Lela
29.Erjon Sheme
30.Mimoza Tola
31.Alban Kujtim Laro
32.Kozma Dushi
etj…

Comments

Popular posts from this blog

AKADEMIK PROF. DR HAKIFBAJRAMI PH.D : GRUSHTSHTETI IDYTËNDAJKOSOVËS( PAS 23 MARSIT 1989) MË 25 MARS 2020

Legjenda e Mujit dhe Halilit