2020-01-08

Fuqitë europiane akuzojnë Iranin për zhvillimin e raketave balistike

Franca, Gjermania dhe Britania e Madhe kanë shprehur shqetësime se Irani ka zhvilluar një sistem raketash balistike, në kundërshtim me rezolutën e Këshillit të Sigurimit.
Në letrën e përbashkët dërguar Sekretarit të përgjithshëm të OKB-së nga Parisi, Londra dhe Berlini , thuhet se “zhvillimi i raketave balistike me aftësi bërthamore” është në kundërshtim me marrëveshjen bërthamore të vitit 2015 mes fuqive botërore dhe Iranit.
Kujtojmë se në muajin maj të vitit të kaluar, presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump, u tërhoq nga marrëveshja bërthamore, përmes së cilës, Irani ra dakord të frenojë programin bërthamor, në këmbim të lehtësimit të sanksioneve.

No comments:

Post a Comment

Zekë S. Sinanaj (1957 - )

                                                            Zekë S. Sinanaj u lind më 2 korrik 1957 në fshatin Isniq të Deçanit. Ka mbar...