2020-01-10

M.D., PhD.Avdyl Krasniqi(1951-)

Imazh i ngjashëm

M.D., PhD.Avdyl Krasniqi,lindi në Vranoc të Pejës më 13 maj 1951,në Vranoc të Pejës.Shkollën fillore e kreu në Baran ,ndërsa gjimnazin në “11 maj”(tash “Bedri Pejani”) në Pejë.

U diplomua në fakultetin e mjekësisë në Prishtinë( 02 qershor 1976).Një kohë punoi si mjek në Klinë dhe në Dispanserinë e Mjekëisë së punës në Novobërdë.Specializoi për kirurgji në Zagreb(1982),

Deri më 1990 punoi në repartin e kirurgjisë abdominal në Prishtinë.Magjistroi në Fakultetin e Mjësisë në Universitetin e Zagrebit,ndërsa doktoratën e kreu në Fakultetin e Mjekësisë në Prishtië(2001).

Gjatë viteve 1994-1998, punoi si kirurg dhe udhëheqës i poliklinikës private në Pejë,disa muaj gjatë vitit 1998 ishte kirurg në Spitalin e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në Irzniq,Zona Operative e Dukagjinit,

Ishte shef në repartin e kirurgjisë abdomunale në QKUK të Prishtinës. Në vitin 2007 ka udhëhequr bordin ekzekutiv të QKUK-së.

Në procesin mësmor në Fakultetin e mjekësë në Prishtinë u angazhua që më 1985,së pari si asistent,pastaj professor asistent dhe si professor i asocuar(2011).

Për aftësim profesional ishte në institucione të njohura jashtë vendit,në Qendrën e Kancerit në Tokio të Japonisë(1986),në Spitalin Universitar në Gjenevë(1994),në Spitalin e Kolegjit Mbretëror në Londër të Anglisë(1999),pastaj në Spitalin Universitar në Ohaio,SHBA(2000).

Gjatë përiudhës 1991-1993 ishte këshilltarë i kryeministrit të Qeverisë së Kosovës në migrim dhe u angazhua në një sere aktivitetesh politike dhe diplomatike.Në vitin 2015 është pensionuar dhe tash punon  si mjek (kriurg abdominal)  në Spitalin privat  "Kavaja" në Prishtinë.

Është autor dhe bashkëautor i shumë publikimeve shkencore dhe profesionale.

I veçojmë disa  nga publikimet e prof.dr.Avdyl Krasniqit mëbashkëautor :

1.Avdyl Krasniqi,R.Binishi,D.Limani,A.Rrusta[Treatment of echinococcal hepatic cysts--experience with 79 patients],1989

2.Faton T Hoxha, R. Binishi,Dalip Limani,Avdyl Krsniqi “Ultrasound and CT Scan Findings in Hydatid Liver Disease Compared to Intraoperative Findings” ,2002

3.Avdyl Krasniqi,Faton T.Hoxha,B.Nuhiu,Dalip Limani “Results of different surgical methods in management of hepatic hydatidosis”,2006.

4.Lul Raka ; Avdyl Krasniqi,Faton T Hoxha, Ilir Q Tolaj”Surgical site infections in an abdominal surgical ward at Kosovo Teaching Hospital”,2007.

5.Gazmend Spahija , Lul Raka , Gjyle Mulliqi, Avdyl Krasniqi “Prevalence of Nosocomial Infections in Adult Intensive Care Units at a Kosova Teaching Hospital “
2008.

6.Burim Neziri , Shaip Krasniqi ,Shqipe Devaja ;Avdyl Krasniqi”Expression of nicotinic subtypes acethyl choline receptors within airway related vagal preganglionic neurons in ferrets”,2008.

7.Muharrem Jakupaj,Burim Neziri,Avdyl Krasniqi “Vagotomy diminished airway constriction provoked by different doses of Eserine”,2008

8.Avdyl Krasniqi , Lumturije Gashi-Luci ,Selvete Krasniqi,Ismail Dreshaj “A comparison of three single layer anastomotic techniques in the colon of the rat”,2008.


9.Avdyl Krasniqi,Faton T.Hoxha,Besnik Bicaj,Lumturije Gashi-Luci”Symptomatic subserosal gastric lipoma successfully treated with enucleation”2008.

10.Avdyl Krasniqi, Faton T Hoxha,Besnik Bicaj,Lumtuije Gashi-Luci “Symptomatic subserosal gastric lipoma successfully treated with enucleation”2008.


11.Selvete Krasniqi, Ahmeti E,Hoxha SA.,Avdyl Krasniqi “Simultaneus laparoscopic cholecystectomy and removal of intrauterine device translocated to the right subdiaphragmalregion: a case report”,2009.

12.Faton T.Hoxha,Shemsedin Isuf Hashani,Driton Komoni,Avdyl Krasniqi “Acute abdomen caused by ingested chicken wishbone: A case report”, 2009.


13.Avdyl Krasniqi,Gazmend Spahija,Shemsedin Isuf Hashani,Lumturije Gashi-Luci “Subtotal resection and omentoplasty of the epidermoid splenic cyst: a case report”,2009.

14.Avdyl Krasniqi,Dalip Limani,Lumturije Gashi-Luci, Ismail Dreshaj”Primary hydatid cyst of the gallbladder: A case report”, ,2010

15.Avdyl Krasniqi, Astrit Hamza, Lulzim Salihu, Lumturije Gashi-Luci”Compound double ileoileal and ileocecocolic intussusception caused by lipoma of the ileum in an adult patient: A case report”,2011.

16.Avdyl Krasniqi,Besnik Bicaj,Rifat Bajrami, Lumturije Gashi-Luci.CLINICAL FEATURES AND TREATMENT OF GASTRIC GIST - OUR EXPERIENCE,2012.

17.Avdyl Krasniqi,Besnik Bicaj,Dalip Limani,Rifat Latifi :”The Role of Perioperative Endoscopic Retrograde Cholangiopancreatography and Biliary Drainage in Large Liver Hydatid Cysts,”2014.

18.. Avdyl S. Krasniqi, Astrit R. Hamza, Valon A. Zejnullahu, Fatos E. Sada, Besnik X. Bicaj”Penetrated sigmoid colon by air gun pellet could be life threatening: A case report Cited in Scopus”( Publication stage: In Press Uncorrected Proof International Journal of Surgery Case Reports Published online): 2014

19.. Astrit Hamza, Avdyl Krasniqi,Pramod KadabaSrinivasan, René H.Tolba:”Gut-liver axis improves with meloxicam treatment after cirrhotic liver resection”,.2014.

20..Avdyl Krasniqi, Fatos Sada, Astrit Hamza, Floren Kavaja:”,A randomized trial of preoperative oral carbohydrates in abdominal surgery”,2014.

21..Muharrem Jakupaj,Ramadan B.Sopi,Ismail Dreshaj,Avdyl Krasniqi :”Role Of PGE 2 /EP 4 Receptor Signaling On The Effects Of Hyperoxia On Airway Smooth Muscle”, 2015.

22.Përbirja e trupave të huaj tek fëmijët, simptomat dhe rreziku,"Shneta",2018. 

Etj.

Flori BruqiNo comments:

Post a Comment

Zekë S. Sinanaj (1957 - )

                                                            Zekë S. Sinanaj u lind më 2 korrik 1957 në fshatin Isniq të Deçanit. Ka mbar...