Posts

Showing posts from February, 2020

Mixhait Reçi (1957-)

Image
Akademik Prof.dr. Mixhait Reçi,Ph.D, u lind në Strugë, Republika e Maqedonisë Veriore, më 15.03.1957.Shkollën fillore dhe të mesme e kreu në vendlindje .

Fakultetin ekonomik e kreu në Prishtinë .Magjistraturën e kreu në Universitetin e Zagrebit, ndërsa doktoroi në ekonomi në Universitetin e Prishtinës.

Për 28 vite, ka punuar fillimisht si asistent,pastaj si profesor në Fakultetin Ekonomik të Universitetit të Prishtinës, në lëndët e “Kontabilitet”, “Kontabiliteti Financiar", "Kontabiliteti i Menaxhmentit”, si dhe "Sistemi Informativ financiar”.

Mixhait Reçi , është themelues dhe president i kolegjit mbretëror “Iliria” në Prishtinë. Ishte kryetar dhe anëtar i "Këshillit nismëtar për themelimin e Fakultetit Ekonomik të Universitetit të Tetovës" .
Profesor Reçi ishte Dekani i Parë i Fakultetit Ekonomik në Universitetin e Tetovës, mbajti një nga ligjeratat e para në këtë universitet, si dhe dorëzoi Indeksin e parë të regjistrimit të studentit në Universitetin e Te…

Nikë Gjeloshi(1950-)

Image
Dr. Sc.Nikë Gjeloshi, u lind në Rakoc(1950-).Shkollën fillore e kreu në Irzniq të Deçanit , normalen në Pejë,Fakultetin e Politikologjisë e kreu në Universitetin e Zagrebit, si dhe studimet pasuniversitare i kreu në Zagreb. Ka doktoruar në shkencat politike.Punoi gazetar në Radiotelevizionin e Prishtinës.

Nikë Gjeloshi ka qenë themelues dhe nënkryetar i Partisë Shqiptare Demokristiane (PSHDK), prej vitit 1990 dhe ka mbajtur poste të larta në Qeverinë e Kosovës në ekzil,si dhe ministër i mbrojtjes i Republikës së Kosovës(1991-1995).

Publikimet:

1.“Shqipëria jashtë Konferencës së shteteve Islamike,2006.

2. “Për shtetin sovran dhe të pavarur të Kosovës”,Prishtinë 1991.

3.“Aspekte të pandriquara të ndryshimeve kushtetuese“,Prishtinë, 1990.

4.“Çasje e gabuar ndaj problemit shqiptar në RFJ“ Prishtinë, 1990.

5.“Si u bënë ndryshimet kushtetuese në Kosovë“ Prishtinë 1990.

6.“Nuk do të ketë front jugor” , Prishtinë ,1991.

7.“Në jemi në radhë“, 1992.

8.“Në Kosovë bie zilja e alarmit“ ,1992.

9.“…

KRIMINELI DHE FALSIFIKATORI -EMIGRANTI AMERIKAN- BAJRAM DOKA

Image
NJOFTOJMË OPINIONIN MBARËKOMBËTAR QË LIBRI I SHKENCËTARIT AKADEMIK PROF.DR.HAKIF BAJRAMI’’DOSJA DEMAÇI’’(DOKUMENTE –TRI PROCESET GJUQËSORE KUNDËR ADEM DEMAÇIT 1959,1964,1975) BOTIMI I TRETË, BREZI ’81,PRISHTINË,2016, ËSHTË  DUKE U FALSIFIKUAR NGA NJË ISH ANËTAR I AKADEMISË SË SHKENCAVE SHQIPTARO-AMERIKANE , FALSIFIKATORI DHE AKADEMIKU I RREMË ME EMRIN BAJRAM DOKA THEKSOJMË QË KY MANJAK ËSHTË  I  PËRJASHTUAR NGA AAAS-I  PËR FALSIFIKIME DIPLOMASH UNIVERSITARE NË SHQIPËRI,.I NJAJTI  KA HAPUR MË CA MALAZEZË DHE SERB NJË BLOG TË RREMË QË GJËJA BOTOHET NË ULQIN.BLLOGU ËSHTË I EMËRTUAR MË EMRIN 
https://ulqinionline.wordpress.com/category/rashtisha/

KY  NË MËNYRËN MË PËRFIDE -KIBERNETIKE TASH E 
DISA MUAJ PO  I SULMON  SHQIPTARET .

 AUTORI I KËTYRE RRESHTAVE JU KA DREJTUAR ORGANEVE KOMPETENTE TË MINISTRISË SË PUNËVE TË BRENDSHME NË PODGORICË PËR  VERIFIKIM TË KOMPILIMEVE KIBERNETIKE  DHE FALSIFIKIMEVE KIBERNETIKE QË PO I BËNË NË INTERNET https://ulqinionline.wordpress.com/category/rashtisha/
Z. BAJRA…

Flori Bruqi në shënimet e bashkëkohësve

Image
Flori Bruqi është shkrimtar, poet i afirmuar,studiues i letërsisë,shkencëtar i Kineziologjisë Sportive,është autor i 48 librave,zhanresh letrare dhe shkencore.
Vepra letrare-poetike dhe studimore e tij,në një mënyrë ose tjetër,me kohë ka zgjuar interesim te lexuesit dhe studiuesit,veçanërisht te kritika e mirëfilltë letrare dhe shkencore. \
Kështu ajo.si ndërthurje estetike vitale,shqiptare dhe evropiane,ka qenë mjaft shpesh pike e forte referim,objekt observimi dhe analize nga studiues të shumtë të profileve akademike.
Shumë  libra  publicistik të shkrimtarit tashmë të mirënjohur,Flori Bruqi, na vijnë si një sihariq i mire letrar.


NJË PERSONALITET I SHQUAR I KULTURËS SHQIPTARE.

<