Erza Voca Mulaj(1976-)
Dr.spec.cand.Ph.D- Erza Voca  Mulaj, lindi më 07 shtator 1976 ,

në Prishtinë. Shkollën fillore e kreu në Istog (1990),ndërsa Shkollën e  mjekësisë "Ali Sokoli ", e kreu në vitin 1994 në Prishtinë.

 Studimet e  Stomatologjisë i regjistroi në vitin shkollor  1996/1997  ndërsa ato i kreu në vitin 2005.


Specializojë Protetikën   Stomatologjike në Qendren Universitare Klinike   Stomatologjike në Prishtinë ( 2011).


Gjatë luftës punoi  në Tiranë , në  rehabilitimin e refugjatëve të sëmurë në Qendrën  “MED-Tirana-CRS" .


Punojë mjeke stomatologe në  Komunën e Kastriotit në Kosovë  , si dhe në Klinikën gjermane -ZahnärztlichevTagesklinikv (2012).


Për një kohë ka punuar si  stomatologe  në Kampin ushtarak Amerikan  në Bonsteel si dhe në  Akademinë Italiane të Nutricionit në Kolegjin "Fama"në Prishtinë  (2016).Është e punësuar në  Qendrën Klinike  Stomatolgjike Universitare

 të Kosovës (QKSUK),Specialiste e protetikës klinike stomatologjike dhe e  profesionalizuar në implantet  e protetikës  në Sistemin CaDCAM. 

Vazhdon studimet  doktorale për Stomatologji në Universitetin Bullgar të Mjekësisë, në Sofie .  


Merret me publikime  shkencore .  Ka të botuara disa tekste nga protetika fikse , emergjenca mjekësore dentare  (2019). 


Është pjesëmarrëse me punime shkencore në disa Kongrese ,  

Konferenca Shkencore Ndërkombëtare organizuar nga universiteti publik në Soffia UNIBIT(Bullgari)  etj. 


Është autore dhe bashkëautore e disa  artikujve shkencorë brenda dhe jashtë vendit.


Botime: 


1. “Planifikimi i trajtimit paraprotetikor dhe protetik ne Implantologji” Konferenca e 22 kombetare dentare, Tirane, 2016


2.Erza Mulaj: “Ushqehu fillimisht - Hani mire qe te ndjeheni mire”, Kolegji" Fama ", Prishtinë, 2017.


3.Erza Mulaj : “Emergjenca dentare”,Libër,  grup autoresh,

Prishtinë, 2018.


4.Erza Mulaj and Islam Borinca : " Element of Lifestyle has been selected to be part of the book:"Social Science:Global Perspectives” by Prof Dr.Antony White from University of Edinburgh,United Kingdoms, 2018.


3. Naser Rugova, Astrit Ajeti, Erza Mulaj:"Global Health Diplomacy Trends-Kosovo trends,The Knowledge Institute" - Internationa Journal volume 2, 2018.


4.Erza Voca Mulaj, Islam Borinca:" Nutritional Education as Indicative Element of Lifestyle" ,Published on Open Journal of Social Sciences, 2018.


5.Erza Mulaj, B. Lenjani “Sport Dental Trauma”, 

International Conference of Sport Emergency Medicine, Prishtine, 2018

6. Erza Mulaj, Basri  Lenjani : “Traumat Dentare” 2nd Annual Congress of Trauma and Emergency Surgery,; Ohrid, Macedonia, 2018


7. Erza Mulaj, Arben Murtezani, Bylbyl Reqica : “Single Implants in frontal maxilla - a functional and aesthetic problem” .


8.Erza Mulaj:"The Association of Oral Surgeons from Macedonian Dental Society", Skopje, 2019Etj.


Është anëtare e rregullt e Akademisë së Shkencave dhe Arteve Shqiptaro - Amerikane në Nju Jork , Prishtinë , Tiranë dhe Shkup.
Flori Bruqi
Comments

Popular posts from this blog

AKADEMIK PROF. DR HAKIFBAJRAMI PH.D : GRUSHTSHTETI IDYTËNDAJKOSOVËS( PAS 23 MARSIT 1989) MË 25 MARS 2020

Legjenda e Mujit dhe Halilit