Sevdai Radogoshi (1958-)


Rezultate imazhesh për sevdail radogoshi

Sevdai Radogoshi lindi në Gjakovë më 26 shkurt 958, roli më i njohur i Sevdait është Qumili por ai ka luajtur më shumë se 40 role. Suksesi me i madhi i tij filloj në vitet 90, shumë humorist të tjerë janë bë të njohur në programet e Sevdai Radogoshit, si Besim Dina e tjerë.

Ai është prezent në mediat të ndryshme si në radio po ashtu edhe në TV stacionet mbarë kombëtare.
Ka marrë pjesë në mijra koncerte në botë. Ka tre vajza dhe një djalë.

Fëmijet e Sevdait kanë luajtur në disa filma të tij. Mirëpo skeqet e para në estradë kishte punuar në vitin 1973, për t'u popullarizuar në mesin e viteve 1980-të me "Qumilin" e paharruar.

“Zybaja”: Ska mo plazma e serce merce… 

 Edhe “Zybaja” fillon talljet me taksën 100% ndaj produkteve serbe Qeveria e Kosovës para disa dite mori vendim, që ndaj produkteve të Serbisë dhe Bosnje e Hercegovinës, të rrisë taksën për 100%. Pas këtij vendimi, disa njerëz filluan edhe talljet me disa prej produkteve serbe...

Barcoletat, dizajnet e produkteve serbe me simbole të shqiptarëve e deri tek videot qesharake, u bënë virale në rrjetet sociale. Këtyre njerëzve që u tallën iu bashkua edhe humoristi i njohur, Sevdai Radogoshi, i cili në profilin e tij zyrtar Facebook, ka publikuar një video në të cilën shihet në rolin e “Zybas” teksa dëgjohet duke folur për Biskotat “Plazma”. “Për kryeministrin Ramush Haradinaj. Ska mo plazma e serce merce..”, kishte shkruar, humoristi krahas videos së publikuar në Facebook. “Bravo Ramush, punët e mira vinë kadal dale, edhe ti je ka vjen tu ardhë si brumi i simites”, janë disa nga fjalët që i dëgjojmë në këtë video. Biskotat “Plazma” janë njëri ndër produktet më të përmendura në të gjitha talljet që janë bër deri tani.


"Qumili" mbetet një nga aktorët shqiptar më të pëlqyer Më shumë se 40 vjet karrierë kanë bërë që aktori nga Gjakova Sevdai Radogoshi, të jetë shumë i dashur për publikun shqiptar.


Filma dhe skeqe humoristike:

1.Qymili i paharruar(1980)
2.Qumili - Treshi Persheshi (Humor 1988)
3.Dallandyshe ‘97(1997)
4.Goja Kapak vuxhuti Rahat (1998)
5.Dik Kompozitori (2000)
6.8 Marsi (2000)
7. Qumili - Gazuzi & Besimi "Gazuzi dance" (Humor 2001)
8.Qumili - Binaki dhe Adelina Ismajli "Ineksioni" (Humor 2001)
9.Gëzuar më Qumilin( 2002)
10 .Marsi (2002)
11.Qumili - Uka "autobusi"( Humor 2002)
12.Qumili - Binaki "Dugoja qelë" (Humor 2004)
13.Qumili - "Autoshkolla" (Humor 2004)
14.Syla del azil(2005)
15.Syla dhe Naim haxhia
16.S’je tue dhanë lopë po çikë o kali
17.Gjakovari tu ble pastërm
18.Lyta 'ta...benzinin më uj'
19.Qumil Siki (Humor)
20.Qumili-Sa i përket(Humor 3)
21.Qumili - Lyta e marton qik 137n
22. A po don me dalë më hupë a…
23.Mos u gëzo i gëzum mos u idhno o i idhnum (Humor)
24.Pijaneci dhe "Domestosi"
25.Qumili - Syla "bagla e Lopës - Kalit" (2012)
26. Qumili - Mjeshtri i maqinës(2013)
27.Gëzuar mëQumilin( 2015)
28.Tre yje - Qumili dhe 8 marsi
29.Gëzuar më Qumilin (Deputeti Kosovës, 2016 )
30.Qumili - Konkursi për punë në Gjakovë(2016)
31.Qumili - Gipa në disko(2016)
32.Qumili - Rryma shtrejtë(2016)
33.Qumili - Qumil fanatiku!(2016)
34.Qumili - Azizi i lyp pare borxh Qumilit!(2016)
35.Qumili - Gipa pijaneci(2017)
36.Qumili - Erodita dhe djali dajës
37.Qumili - Syla dhe Naimi "Bastorja"(2018)
38.Qumili - Lyta te doktori "Operacioni"(2018)
39. Qumili - Lyta shefederi(2018)
40.Qumili - "Ramadani nga Tetova" (Humor 2018)
41.Qumili - Besimi Buki, Lili "Viti ri" (Humor 2018)
42“Zybaja”: Ska mo plazma e serce merce…
43.Qumili - "Baca Goni dhe vetura e re" (Humor 2020)

Etj.

Flori Bruqi

Comments

Popular posts from this blog

AKADEMIK PROF. DR HAKIFBAJRAMI PH.D : GRUSHTSHTETI IDYTËNDAJKOSOVËS( PAS 23 MARSIT 1989) MË 25 MARS 2020

Legjenda e Mujit dhe Halilit