Kryetari i Nju Jorkut , zt.Andreu Cuomo , e jep lajmin e keq: Karantina mund të zgjasë deri në 9 muaj

Kryetari i Nju Jorkut, Andreu Cuomo, ka dhënë një paralajmërim pas vendosjes së orës policore në shtetin e tij, dhe zbarkimin e ushtrisë.
Kryetari i Nju Jorkut e jep lajmin e keq: Karantina mund të zgjasë deri në 9 muaj
Cuomo ka parashikuar që karantina të zgjasë 4 deri në 9 muaj. I njëjti e ka përjashtuar mundësinë që gjendja aktuale e krijuar nga virusi kinez Covid-19 të kalojë brenda disa javëve.

I pari i Nju Jorkut ka thënë edhe se gjendja aktuale do të ketë ndikim shumë negativ në ekonominë amerikane. Shkalla e papunësisë pritet të rritet si pasojë e masave që janë marrë për parandalimin e virusit.

Covid-19 është përhapur në shumë vende të globit, pas paraqitjes së parë në Wuhan të Kinës. Shtetet në pamundësi të ndalimit të virusit kanë marrë masa të vetizolimit të qytetarëve të tyre.

Comments

Popular posts from this blog

Legjenda e Mujit dhe Halilit

Ese për Vitin e Ri