Në 24 orët e fundit mbi 40 tërmete kanë goditur gadishullin Ballkanik.


2 nga lëkundjet sizmike ishin me magnitudë më të madhe, fuqia e të cilëve kapi shifrat e 5.1 dhe 5.4 ballësh, me epiqendër në kryeqytetin e Kroacisë Zagreb, goditje kto të cilat i sollën shumë dëme materiale qytetit dhe qytetarëve, ku ndër to ka mbetur e dëmtuar një 15 vjeçare e cila është në gjendje kritike për jetën.
Ballkan, mbi 40 tërmete brenda 24 orëve të fundit
Ndërsa sa i përket drridhjeve të tjera sizmike që kanë përfshirë Ballkanin, përqëndrimi më i madh i tyre ndodhet në Greqi por pa rrezikshmëri të lartë.

Gjithashtu tërmete të vegjël me magnitudë jo më të madhe se 2.6 ballë ka patur edhe në Shqipëri, përkatësisht në qarkun e Elbasanit, si dhe brigjet e qytetit të Durrësit, ndër to është regjistruar edhe një tërmet në Kosovë përkatësisht në Prizren me magnitudë 2.2 ballë, tërmete kto jo shqetsuese për banorët.

Comments

Popular posts from this blog

Legjenda e Mujit dhe Halilit

Ese për Vitin e Ri