Vdesin të tjerë mjekë në Lombardi, Spitali i Bergamos: ‘Kemi nevojë urgjente për staf dhe pajisje mjekësore’


:0f52571731c8d54331cefb202ff7dde9
Pesë mjekë kanë vdekur për shkak të koronavirusit të ri në Lombardi, duke e cuar në 13 numrin e viktimave të bilancit tragjik në mes të bluzave të bardha, sipas asaj që raporton Fnomceo. Janë Luigi Ablondi, ish drejtor i përgjithshëm i Spitalit të Crema, Giuseppe Finzi, mjek spitalor i Cremonas dhe Antonino Buttafuoco, mjek në Bergamo dhe Luigi Frusciante, mjek familjar. Të tre ishin në pesion por kishin dalë vullnetarë në këtë situatë. Lista e të vdekurve në mes të mjekëve vazhdon të rritet.

Apeli dramatik nga spitali i Bergamos
‘Kemi shumë nevojë për mjekë dhe infermierë, gjithashtu edhe për aparatura mjekësore’, është ky apeli në anglisht, i drejtuar edhe jashtë vendit, i Stefano Fagiuoli, drejtor i departamentit të Mjekësisë të Spitalit Papa Giovanni XXIII e Bergamos, që është në emergjencë të plotë për koronavirusin.

Comments

Popular posts from this blog

Legjenda e Mujit dhe Halilit

Ese për Vitin e Ri