Efekti Lucifer

 

Eshte pune e 30 viteve ku Dr. Philip Zimbardo shpjegon faktoret qe krijojne ambjentin ku nje njeri i mire kthehet ne te keq.

Tregon per here te pare historine pas Eksperimentit te Burgut te Stanford.

Nje studim i kryer ne 1971, ku disa studente normal u zgjodhen rastesisht te luajne rolet e gardianeve dhe te burgosurve ne nje burg te simuluar.

Por gjerat dolen jashte kontrollit sepse gardianet u bene shume te dhunshem.

Eksperimenti perfundoi ne vetem 6 dite. (Ishte parashikuar te zgjaste 2 jave)

Comments

Popular posts from this blog

AKADEMIK PROF. DR HAKIFBAJRAMI PH.D : GRUSHTSHTETI IDYTËNDAJKOSOVËS( PAS 23 MARSIT 1989) MË 25 MARS 2020

Legjenda e Mujit dhe Halilit