“Predictably Irrational” nga Dan Ariely

  

Pse nje Aspirine 50 cent’she mund te beje ate qe nje aspirine 1 cent’she nuk munded?

Pse cdo gje eshte relative- Edhe kur nuk duhet?

Dan Ariely, nje ekonomist tek MIT zbulon disa experimente interesante ku njerezit bejne veprime irracionale.

Mund te mesosh per shume situata ku njerezit kujtojne se po bejne nje veprim logjik, kur ne fakt eshte e kunderta.

Comments

Popular posts from this blog

AKADEMIK PROF. DR HAKIFBAJRAMI PH.D : GRUSHTSHTETI IDYTËNDAJKOSOVËS( PAS 23 MARSIT 1989) MË 25 MARS 2020

Legjenda e Mujit dhe Halilit