“Truri qe ndryshon veten” nga Norman Doidge


Me para njerezit mendonin se truri eshte nje makineri komplekse, ku cdo pjese ka nje funksion specifik. Dhe nese e demton nje pjese, e ke humbur ate funksion pergjithmone.

Por nje fushe e re e quajtur neoruplasika shpjegon se nese nje pjese nuk funksionon, pjeset e tjera do te behen me te forta per ta kompensuar humbjen.

Per shembull, nese dikush behet i verber, pjesa e trurit pergjegjese per degjimin dhe prekjen do te forcohet.

Comments

Popular posts from this blog

AKADEMIK PROF. DR HAKIFBAJRAMI PH.D : GRUSHTSHTETI IDYTËNDAJKOSOVËS( PAS 23 MARSIT 1989) MË 25 MARS 2020

Legjenda e Mujit dhe Halilit