Posts

Showing posts from February, 2012

Cikël poetik nga Ismail Kadare

Image
Përshëndetje të gjithëve. Në vijim të kësaj teme, do te keni rastin që te lexoni poezitë në Agjencionin Floripress nga shkrimtari i madh, Ismail Kadare... Shpresojmë  që  ju  do të argëtoheni sadopak.... Sinqerisht, Editori-Redaktori  Flori Bruqi Cikël poetik nga Ismail Kadare Koha e popujve. Kur superkafshet dridhnin botën Njeriu ne gjunje nuk u ul Ka pasur vite te mamutheve Por kohe te tyrte spati kurrë. Me brire te tmerrshem klithma kobi Mbi toke ata vune ligjin bishe Megjithatë ish kohe e njerëzve Dhe ky planet i njerëzve ish. Nga superpesha u vinte vdekja Ngecnin perbindeshat ne batak Kështu do ngecin supershtetet Ne llum te globit pak nga pak. Dhe kur ne të ardhmën do zbulojnë Eshtrat e tyre nëpër botë Ashtu si eshterat mamuthore Qe gjeologet gjejne sot Kur te zbulojnë konstruktet dhembet Atë burrokratizm-hata C'heronj do thonë kanë qenë Popujt qe rrojten bashke me ta. Ata q'u ngriten përballë tyre Qe u qendruan trimerisht Ish kohe e tyre ajo do th