Posts

Showing posts from August, 2014

SHËRBIMET E FSHEHTA DHE TERRORIZMI

Image
Mehmet Loci Në vendin tonë, është shkruar pak apo fare për rolin që kanë luajtur dhe luajnë shërbimet e fshehta në kohërat historike për kombet, shtetin , individin dhe popujt në luftë kundër terrorizmit. Pa dashur t’ua mbush mendjen të tjerëve për një gjë që edhe mund të mos jetë e vërtetë se për ato pak ç’ka do të themi ne, se mund të bëjmë një histori të k ësaj fushë veprimtarie, gjykoj se kjo është një përpjekje nga ana ime për t’iu ofruar opinionit dy tri fjalë rreth rolit dhe vendit që kanë shërbimet në luftimin, parandalim dhe zbardhjen e akteve te organizatave terroriste. Shërbimet e fshehta dhe funksioni i tyre kudo nëpër botë njihen dhe quhen me një fjalë –Spiunazh. Por si do që te jetë spiunazhi – shërbimi i fshehtë, nuk është qëllim në vetvete. Qëllimi i tij është informacioni, me funksion të caktuar në parandalimin e krimit. Është shumë vështirë të përmblidhen në pak reshta ngjarje të tëra në botën e civilizuar që kanë prodhuar aktet terroriste në ngulitjen e frikës,tmer

E VEÇANTA E LIBRIT ANTOLOGJIK KORSI E HAPUR "OPEN LANE" 3

Image
Prof.Kristaq F.Shabani  PREZENCA E EPIGRAMISTIT GJIROKASTRIT NURI KOKALARI NE TRI GJUHE SHQIP, ANGLISHT DHE ITALISHT  DHE E POETEVE BASHEKOHORE AGIM BASHA DHE ASTRIT KOSTURI Fizionomia tipike e nje ANTOLOGJIE POETIKE UNIVERSALE "KORSI E HAPUR " OPEN LANE) E LNPSHA "PEGASI" ALBANIA PARAQITJE E TIPIZUAR, ARGUMENTUESE E PJESËTARËVE KRIJUES SHQIPTARË NGA KOSOVA NË ANTOLOGJINË POETIKE UNIVERSALE “KORSI E HAPUR” (OPEN LANE) Letërsia shqiptare krijohet , jo vetëm në trojet shqiptare, por në të gjithë Globin, dhe atje ku ka një krijues të fortë kreativ... Letërsia nuk ka hapësirë dhe kushte dhe e ndërlidhur me fenomene tipike politike. Ajo është shpërthyese dhe në avagardë të mendimit ... Mos ngatërroni Letërsinë me sjelljet politike ndaj saj . Lista e poetëve shqiptarë të Kosovës, jo me renditje alfabetike , të cilët marrin pjesë në Antologjinë Poetike Universale “Korsi e hapur” (Open Lane) “KORSI E HAPUR “ (OPEN LANE) 3 , KU MARRIN PJESE POETE NGA MBI 90

PSE FALSIFIKOHEN DHE BARTEN NË SHUMË WEB FAQE SHKRIMET E MIJA PA AUTORËSI !!!

Shkruan : Mr.sci.Flori Bruqi Në disa blogje virtuale shqiptare nga disa shqipfolës (lexoni UDBASH) me nofka dhe pa to është duke u shpifur për shumë atdhetarë të devotshëm të çështjes tonë kombëtare për Ribashkimin e tokave shqiptare. Rreth gjashtë muaj ditë disa blogje virtuale shqiptare më të madhe ju sulën lidershipit të UÇK-së, ... si dhe disa gazetarëve shqiptarë të cilët më mish dhe shpirt siç thotë populli shkruanin dhe shkruajnë kundër segregacionit serbosllav që ju bënë dhe po i bëjnë tokave shqiptare me plane të caktuara për tigrizimin e tokave shqiptare ... Për t'ju kundërvyer këtyre blogjeve antishqiptare dhe shërbimeve sekrete të MUP-it Serb dhe Shërbimeve sekrete të UNMIK-stanit, redaktori i blogut virtual Floart-Press, z.Flori Bruqi , ju sjellë shkrimin : SHËRBIMET SEKRETE SERBE NË KOSOVË Tërësisht duke filluar nga e kaluara deri më sot, shërbimet sekrete serbe, kanë pasë një qasje dhe veprimtari të veçantë në relacion me Kosovën. Kuptohet ato e kanë pasë