Posts

Showing posts from June, 2015

“FARA E SPECIT DJEGES NE GJYKATEN SPEC-iale…!”

Image
ZEF PERGEGA Disa deputet te parlamentit te Prishtines e votuan e pak prej tyre rrezistuan. Po njeri prej tyre tha se keshtu e kane ata, paradite e kundershtojne e mbasdite e votojne! Po nga na mbiu kjo fare e specit, si i vetmi varietet per gjykaten spec-iale te Kosoves?! Pas shume studimesh e provash shkencore ne nje nga laboratoret te genocidit dhe te shfarosjes masive te shqiptareve ne Beograd, nga me te medhenjt dhe nga me te fuqishmit te bote, shkencetaret serb dolen ne konkluzione se kjo fare mund te rritet dhe te jape rezultatet e duhura ne Kosove. E moren kete fare speci nga harrakoqet e Uraleve dhe e mbollen si fillim ne kopeshtin e luleve te vdekjes se Millosheviqit. Ata vune re se nuk po rritej ashtu sic thonin eksperimentet. Moren Dhe ne te gjithe Serbine per ta provuar se cili eshte me ipershtatshem dhe me me rendiment. Ngriten enkas okoriume me teperatura te ndryshme qe nga ajo e gjakut, kur e derdh plumbi, por perseri nuk kishte rezultatin e pritur!.

SHËRBIMI PËR KONTROLL I GJARPËRIJVE(ZVARRANIKËVE)

Image
Gjarpëri Gjarpëri është zvarranik me prejardhje nga kafshë të ngjashëm me hardhuca. Paraardhësve të tyre mendohet se t'iu ketë zgjatur trupi shumë dhe pastaj t'iu kenë gërryer këmbët nëpër tokë. Deri më ditët e sotme janë të njohur rreth 3000 lloje gjarpërinjsh. Me përjashtim të polit të veriut, polit të jugut dhe vendeve subpolare gjarpërinjtë hasen në secilin vend të botës. Nga lloji në lloj trupi i gjarpërinjve mund të ndryshojë p.sh. disa mund të kenë një trup të trashë me bisht të shkurtër, kurse disa të tjerë shkojnë duke u holluar normal nga koka e deri te fundi i bishtit. Edhe madhësia e gjarpërinjve ndryshon shumë nga 10cm (gjarpri më i vogël) deri me mbi 10m te Pitoni rrjet (gjarpri më i madh). Është i pa vërtetë pohimi i shumë njerëzve se gjarpri më i madh është anakonda me 10m gjatësi sepse deri më sot askush nuk ka mundur të gjej një anakondë mbi 9 metra e gjysmë. Lëkura Lëkura e gjarpërinjve është e përbërë nga tre shtresa: Epidermi (shtresa e ja

Norvegjezja Berit Backer, heroina e paharrueshme e Kosovës

Image
Berit Backer (født 3. august 1947, død 7. mars 1993) var en norsk sosialantropolog, tilknyttet Institutt for fredsforskning (PRIO) 1978-82. 7. mars 1993 ble Berit Backer drept i sitt eget hjem av en asylsøker fra Kosovo, som i 1987 fikk avslag på sin asylsøknad.[1] Backer var på drapstidspunktet ansatt som saksbehandler i UDI og behandlet domfeltes asylsøknad. Drapsmannen ble idømt sikring, men fikk senere norsk statsborgerskap og oppholdstillatelse i 2001. Berit Backer var datterdatter av Kontreadmiral Edvard Christian Danielsen og datter av Ina Backer og krigsfotograf Ole Friele Backer. http://www.esiweb.org/pdf/kosovo_%20backer_behind_stone_walls.pdf ‘Behind Stone Walls’ is a sociological, or more specifically, a social anthropological study of traditional Albanian society. It focuses, in particular, on the formation and evolution of household and family structures among the Kosovo Albanians and was written on the basis of field work carried out by the author in the v

Përsiatje për një intervistë të presidentit Putin

Image
Nga Prof.dr. Eshref Ymeri         Në një intervistë që presidenti Putin i pati dhënë para do kohësh gazetës italiane “Corriere della sera”, pati deklaruar:         “Vetëm një i çmendur apo një njeri qëështë nëëndërr mund të imagjinojë që Rusia mund të sulmojë NATO-n” (Citohet sipas: “Putin: Nuk jam një agresor, pakt me Evropën dhe barazi me USA”. Marrë nga faqja e internetit “Sot News”. 06 qershor 2015). Në të vërtetë, me këtë deklaratë, Putini zbulon qëndrimin e tij të pasinqertë ndaj Perëndimit dhe konkretisht ndaj NATO-s. Sepse në pikësynimet e tij të dhunshme kundër Ukrainës, Putini kërkon t’i tregojë muskujt Perëndimit, duke iu hakërruar dhe madje edhe duke e kërcënuar haptas fare. Për këtë qëllim, ai ka ngritur rreth vetes një ushtri të tërë me puthatorë (servilë) profesionistë, të cilët janë bërë zëdhënësit e tij të drejtpërdrejtë. Njëri nga këta puthadorë me paha të madhe është Dmitër Kiselovi (1954). Dmitër Kiselovi është gazetar rus, drejtues emisionesh