Posts

Showing posts from September, 2016

Vepra e shkrimtarit shqiptar Ismail Kadaresë diskutohet në televizionin gjerman ZDF

Image
Treshja që do të diskutojë mbi librat janë Maxim Biller, Christine Westermann dhe Volker Weidermann, ndërsa mysafir nderi është autori austriak Thomas Glavinic. Tre autorë të huaj do të diskutojnë në televizionin ZDF në Gjermani veprat e disa autorëve. Bëhet fjalë për ciklin e emisioneve “Literarischen Quartett” që transmetohet në këtë televizion, e ku me datë 14 tetor do të diskutohet edhe një vepër e autorit më të madh shqiptar, Ismail Kadaresë. “Muzgu i perëndive të stepës” e autorit shqiptar, do të diskutohet krahas veprave të tre autorëve tjerë: André Kubiczek, Thomas Melle dhe John Burnside. Treshja që do të diskutojë mbi librat janë Maxim Biller, Christine Westermann dhe Volker Weidermann, ndërsa mysafir nderi është autori austriak Thomas Glavinic. Ky roman është përkthyer në anglisht nga David Bellos, dhe bazohet në dy vitet që shkrimtari, në atë kohë student, kaloi në Institutin Gorki të Letërsisë Botërore në Moskë, që prej vitit 1958. Shqipëria ishte n