Posts

Showing posts from July, 2019

Nga Flori Bruqi : Pse tradhtojmë ?

Image
Në fjalorin e Oxford-it, folja tradhtuar do të thotë: një akt i pamoralshëm, i bërë për përfitime; ose pabesi seksuale. E në kontekst, ne më shumë e dëgjojmë si kjo e dyta, fjalën tradhti.  Përderisa shumë femra pornografinë e konsiderojnë si tradhti dhe meshkujt nëse të partnerja shikon porno, gjithashtu e konsiderojnë tradhti, unë e besoj të kundërtën.  Flirtimi gjithashtu nga një pjesë e konsiderueshme e njerëzve merret si tradhti, mirëpo unë besoj se tradhti është pjesa që pasohet nga flirtimi – tek e fundit, nuk është se ia heq copë femrës ose mashkullit, një e mbyllur e syrit, një puthje e dërguar nga distanca, apo edhe një prekje e shkëmbyer në kalim e sipër.  Të gjitha këto i përmenda për të ardhur tek ky përfundim; ekzistojnë dy lloj tradhtish – tradhtia fizike dhe tradhtia emocionale.  Asnjë nga këto të lartpërmendurat nuk janë emocionale, vetëm në rastet e fetisheve apo çrregullimeve të ndryshme psikologjike, në rastin e pornografisë, ku ka individë q