6200 punonjës policie në terren

Mbi 6200 punonjës të policisë do të angazhohen për të ruajtur rendin e sigurinë gjatë procesit zgjedhor të 23 qershorit si dhe helikopterë të ushtrisë do të jenë në gadishmëri në rast nevoje për të ndërHyhë në zonat ku mund të ketë probleme. Kështu deklaroi Drejtori i Policisë së Shtetit Hysni Burgaj*, në një konferncë për mediat, ku informoi mbi masat e marra për ditën e zgjedhjeve.

Sipas Burgajt puna e 6200 forcave të policisë së angazhuara në e procesin zgjedhor
do të fokusohet në drejtimin e marrjes dhe ruajtjes së QV dhe ndërhyrjen për rivendosjen e rendit publik në këto QV nëse do të kërkohet nga komisionerët, bashkëpunimin me Prokurorinë, shoqërimin e materialeve zgjedhore dhe kutive të votimit në zonat e votimit dhe KQZ, bashkëpunimi me përfaqësuesit e KZAZ, monitorimi i sigurisë publike në nivel vendor e qendror , duke marrë çdo informacion me qëllim parandalimin e incidenteve.
I pyetur nëse ka ndonjë listë me zonat zgjedhore që janë më të rrezikuara për tensione, Burgaj pa dhënë zona konkrete tha se disponojnë informacione, ndërsa shtoi se për të mbajtur situatën nën kontroll janë vënë në dispozicion dhe helikopterë të ushtrisë.
“Jemi të përgatitur dhe kemi plan të veçantë për këto zgjedhje. Kemi vënë në dispozicion helikopterë të ushtrisë në zona në gadishmëri për të vepruar në çdo rast, dhe forca të gatshme për të vepruar në çdo moment”.

Duke bërë një rezyme të incidenteve elektorale të regjistruara deri më tani,
Burgaj tha se janë shënuar gjithsej 44 incidente, 8 raste para fushatës elektorale dhe 34 gjatë fushatës zgjedhore, kryesisht në Tiranë, Elbasan, Shkodër e Vlorë. Nga këto incidente, 25% e tyre janë raste kanosje e dhune.
“Kemi të bëjmë me incidente të lehta ku më të dukshme kanë qenë dëmtimet e posterave të subjekteve elektorale. Këto zënë 65 % të numrit të përgjithshëm. 25 % e rasteve kemi të bëjmë më kanosje e dhune. Reagimi i policisë në këto raste ka qenë i menjëhershëm duke kryer veprimet konform ligjit dhe vazhdon me intensitet puna për zbardhjen e ngjarjeve në Vlorë, Kukës, Prezë e Shkodër”tha ai.
Ndërkaq lidhur me dorëheqjen e shefit të rendit në Kukës, Embro Zholi, Burgaj u përgjigj se ishte i pakënaqur për punën e tij.


Skeda:Hysni burgaj.jpg


Hysni Burgaj ka lindur më 16 prill 1960 në Shkodër. Me vendim të Këshillit të Ministrave të datës 28.10.2009 u emërua në detyrën e lartë Drejtor i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit.
Ka përfunduar studimet në shkollën e Ministrisë së Brendshme në vitet 1981-1984. Gjatë ecurisë në karrierë ka kryer një sërë trajnimesh dhe specializimesh si brenda dhe jashtë vendit nga organizata dhe organizma që kanë asistuar e asistojnë policinë shqiptare, si MAPE, PAMECA, etj. si dhe në vende të ndryshme të Europës dhe në SHBA.

Disa nga trajnimet e kryera janë

Ka përfunduar kursin e plotë të “Drejtimit dhe menaxhimit të lartë të Policisë” (Master në Polici) organizuar nga Misioni PAMECA në vitin 2007.
Kurs trajnimi nga Departamenti i Shtetit në SHBA, mbi Antiterrorizmin në vitin 1996.
Kurs trajnimi në SHBA, mbi Sigurinë Fizike në vitin 1996.
Kurs Trajnimi nga Misioni Policor MAPE në vitin 1998.
Kurs për këshillimin dhe trajnimin nga Bashkimi Europian në vitin 2000.
Kurs për telekomunikacionin në vitin 2003 etj.
Ka një karrierë të gjatë të pandërprerë policore. Nga viti 1984 kur ka mbaruar studimet ka punuar në struktura të ndryshme të Policisë së Shtetit. Në sajë të ecurisë së tij në karrierë ka fituar një eksperiencë të çmuar jo vetëm policore, por dhe menaxhuese dhe drejtuese.
Nga data 01.07.1984 deri më 01.01.1992 ka punuar pranë Gardës së Republikës, me detyrën e Komandantit të Togës.
Nga data 01.01.1992 deri më 07.03.1994 ka punuar pranë Pikës së Kalimit Kufitar Rinas, Tiranë.
Më pas nga data 07.03.1994 deri më 16.10.1996 ka punuar në detyra të ndryshme pranë Degës Ruajtjes dhe Sigurisë së Objekteve Tiranë si dhe në Degën e Sigurimit të Objekteve të Ministrisë së Brendshme, si: Komandant Toge, Oficer Informacioni Gatishmërie, Komandant i Repartit të Objekteve dhe Komandant i Repartit të Përfaqësive Diplomatike.
Për periudhën 17.10.1997 deri më 20.01.1998 ka kryer detyrën e instruktorit të përgatitjes fizike pranë Komisariatit të Policisë nr.3 në Tiranë.
Nga data 20.01.1998 deri më 01.09.2002 ka punuar si Komandant Reparti pranë Komisariatit të Policisë nr.3 Tiranë.
Ndërkohë nga 01.09.2002 deri më 01.09.2003 ka punuar si Komandant i Shërbimeve të Brendshme pranë Komisariatit të Policisë nr.3 Tiranë.
Për periudhën 01.09.2003 deri më 14.06.2004 ka kryer detyrën e Përgjegjësit të turnit në Qendrën Operative dhe të Emergjencave në Drejtorinë e Policisë së Qarkut Tiranë.
Më pas nga data 14.06.2004 deri më 10.12.2005 ka kryer detyrën e Shefit të Rajonit të Policisë në Qytetin Studenti pranë Komisariatit nr. 1 Tiranë.
Nisur nga përvoja dhe rezultatet e larta në detyrë është emëruar dhe ka punuar si Drejtor në Drejtorinë e Policisë së Qarkut Kukës (10 dhjetor 2005-07 dhjetor 2007) dhe në Drejtorinë e Policisë së Qarkut Gjirokastër (07 dhjetor 2007-korrik 2008).
Prej mëse një viti është emëruar në detyrën e Zv/Drejtorit të Përgjithshëm të Policisë së Shtetit për Shërbimet Mbështetëse.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)