Eurodeputetja Tanja Fajon: Parlamenti Europian pret maturi politike nga zgjedhjet e 23 qershorit

Fajon: Parlamenti Europian pret maturi politike nga zgjedhjet e 23 qershorit
Eurodeputetja Tanja Fajon në një intervistë për “ABC News” ka folur për atë që Parlamenti Europian prêt nga zgjedhjet e 23 qershorit në Shqipëri, maturi politike.
Pyetje: Sa e rëndësishme është për Parlamentin Europian që këto zgjedhje të mos kontestohen këtë radhë?
Ne presim shumë nga Shqipëria këtë rradhë. Presim që zgjedhjet të jenë të lira dhe të ndershme. Shpresojmë që Shqipëria të provojë pjekurinë e saj. Është koha tashmë për politikanët dhe qytetarët që të veprojnë me përgjegjësi, për të bërë të mundur avancimin e vendit drejt BE-së. Delegacioni ynë i vogël i Parlamentit Europian do të jetë prezent për zgjedhjet dhe do të ndjekë me shumë vëmendje proçesin. Shpresojmë, që politkanët shqipëtarë do të tregojnë pjekuri pas zgjedhjeve për njohjen e rezultatit. Nëse zgjedhjet do të kontestohen nga një palë ose tjetra, kjo ka të bëjë me pjekurinë politike. Herën e fundit, ne kemi vërejtur shumë vështirësi që u shfaqën me bojkotin e parlamentit, mosfunksionimin e duhur të institucioneve. Ky është hap mbrapa dhe jo krijimi I kushteve për një të ardhme më të mirë për qytetarët. Shqipëria nuk duhet ta humbasë këtë rast. Kjo është jashtëzakonisht e rëndësishme parë edhe në kontekstin e krizës ekonomike dhe financiare, ku besimi i qytetarëve te politika në të gjithë Europën është jashtëzakonisht i ulët. Ndaj është koha që Shqipëria të performojë mirë me zgjedhje të lira dhe të ndershme dhe të tregojë pjekuri.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)