Skip to main content

Posts

Recent posts

Flori Bruqi( 1952- )enciklopedist dhe autor i përmasave letrare të kohës

Flori Bruqi lindi më  29.6. 1952  në Isniq të  Deçanit . Studimet e defektologjisë i kreu në  Universitetin e Beogradit , ndërsa ato posdiplomike (magjistraturë) në Universitetin e Prishtinës – në Fakultetin e Kulturës Fizike dhe të Sportit. Bashkëpunoi me shtypin e përditshëm e periodik të vendit dhe të jashtëm që nga viti 1974 e deri më tash (“Bota e re” – Prishtinë, ”Rilindja” – Prishtinë, “Danas” – Zagreb, ”Dello” – Lubjanë, ”Dnevnik” – Lubjanë, “Veqer” – Maribor,”Nasha Borba”, ”Le Mond”, ”Corriera della Sera” etj). Është anëtar i Kryesisë së LSHK. Është menaxher i kompanisë “ Flomed ” nga  Prishtina  dhe menaxher gjeneral për Kosovë në distribucion të preparateve farmaceutike të “ Schulke-Mayr it” të  Gjermanisë  dhe “ Borer Chemie AG “ të  Zvicrës . Mbrojti punimin e magjistraturës më titull ”Dallimet në disa ndryshore fiziologjike ndërmjet studentëve sportistë dhe josportistë, para dhe pas vrapimit 400 metra. Në punimin e magjistraturës nga fusha e kineziologjisë fiziologjike, k

Nga Bajame Hoxha -Çeliku : Flori Bruqi, enciklopedist dhe autor i përmasave letrare të kohës

  Emocionuese janë faqet e librit të tij, kushtuar personazheve të njohur që ai i përmbledh dhe që hidhet sa te njëri te tjetri, duke u pasqyruar vlerat e të duket se ato vlera letrare të pa tjetërsuara, i fut brenda zemrës për t’i mbrojtur e për t’ju zgjatur sa më shumë jetën. Ajo që të bënë përshtypje është se: Flori hedh dritë me dashamirësi mbi veprat e  personaliteteve më të shquara të kulturës shqiptare, pa mos harruar ata të shumtë të goditurit nga diktaturat. Enciklopedist do ta quaja me mendim të kthjellë Flori Bruqi, sepse, Flori është ai që shpalos e shpërndan,  jep njohuri të gjithanshme nga të gjitha sferat si askush tjetër. Dua të theksoj se kemi përballë një njeri titan e s’jemi te mitologjia greke, por te njeriu i shquar, që ka çarë jetën si vigan me shpatë në dorë. Ka çarë rrugë të reja në fushë të veprimtarisë shoqërore, të kulturës, të shkencës etj. Duke i sjellë shërbime të mëdha literaturës shqiptare, njeri që dallohet për dhuntitë e tij të jashtëzakonshme; titan m

Së shpejti libri i ri

 

Njoftim publikë kundër roterit google.com

NJoftojmë opinionin publikë që në një afat sa më të shkurtër Agjencioni Floripress,do e padisa roterin google.com për fshirjen nga Agjencioni "Floripress" të rreth 20,000 mijë artikujve të botuar ku do të kërkojmë dëmshpërblim ndërkombëtar rreth 2 milion euro ngase shkrimet kanë qenë autoriale si dhe të bashkëpunëtorëve nga të gjitha vendet e botës. Kërkojmë falje lëxuesve të shumtë të "Floripress""-it i cili nuk është në gjendje më i kthyer artikujt e botuar nga roteri google.com-it i cil është administruar nga firma Flomed (Floripress)në bazë të rregullave ndërkombëtare .... Më roterin google do të shifemi në gjykatën ndërkombëtare ..., për fshirjen e shkrimeve të pa autorizuara , e tash që po mundohët ti kthejë pas letrës tonë publike të dërguar sot duke i kompiluar nga ish blogspoti Floart-Press blogspot.com , i cili nuk ekziston më. Editori përgjgjës i Floripress-it. Akademik Prof.dr.Flori Bruqi Ptcflomed@yahoo.co.uk Prishtinë, 24.05.2020.*:03

“Golgotha Shqiptare”Si u gjet libri i holokaustit. Serbët vranë 500 000 shqiptarë – Mbi 250 mijë shqiptarë të masakruar vetëm në veriun etnik të Shqipërisë në vjeshtën e vitit 1912.

Leo Freundlih, hebreu që protestoi kundër zhdukjes masive të shqiptarëve nga serbët në vitet 1912-1913. Holokausti mbi shqiptarët. Serbët vranë 500 000 njerëz Libri i tij “Akuza që ulërijnë” dëshmia e parë për shfarosjen kolektive të një populli evropian para atij Ebraik. Masakrat që u ndërmorrën serbët në trojet shqiptare. Mbi 250 mijë shqiptarë të masakruar vetëm në veriun etnik të Shqipërisë në vjeshtën e vitit 1912. Shpërndaje dhe Pëlqeje MekuliPress Kopja e vetme e librit të Freundlih “Akuza që ulërijnë”, i cili përmban protestën ndaj Evropës që nuk reagoi në mbrotje të shqiptarëve gjatë zhdukjen masive të pjesës më të mëdhe të popullit shqiptar në Ballkan, është gjetur në bibliotekën e Universitetit të Harvardit në SHBA, në vitin 1982 nga studiouesja Safete Juka, me banim në Amerikë. Shkrimtari hebre Leo Freundlih me banim në Vjenë, është njëri ndër intelektualët e pakët që mbajti koleksionin e të gjitha gazetave të mëdha të kohës që tregonin mbi shfarosjen e së paku një g

Akademia serbe ka dy harta për ndarjen e Kosovës: Pretendimet e akademikëve serbë janë deri në Ferizaj dhe Deçan

Pjesëtari i shoqërisë civile në Kosovë, Shkodran Ramadani, ka publikuar dy harta të propozimeve të Akademisë serbë për ndarjen e Kosovës. Në këto harta, shihen pretendimet e qarta të Serbisë për marrjen e tokës së Kosovës. Sipas hartave, pretendimet e Serbisë janë të marrin tokën e Kosovës deri në Ferizaj dhe Deçan.Keto jane dy hartat e propozimeve te Akademise Serbe per ndarjen e Kosoves. Sic edhe shihet, kufijte e propozuar ketu parashohin vendosjen e kufijve deri ne Deçan dhe Ferizaj. Nje ndarje e thelle e Kosoves deri ne Jug gati. Pervec kesaj, bazuar ne kete ide Lugina duhet te mbetet jashte Kosoves. Pra nuk eshte shkembim i territoreve, por ndarje e Kosoves. Kontrast shume i madh me idete qe aktualisht po qarkullojne. Idete e tanishme parashohin shkembim territoresh te siperfaqeve shume me te vogla sesa keto harta ketu. Idete e sotshme jane me rreziqet dhe pikepyetjet e tyre dhe si te tilla jane te kontestueshme, por te quhen ide çetnike serbe eshte poshtersi qe nuk i ben