Rajmonda Maleçka : I ri në moshë, por me një karrierë artistike për të lënë mbresa.


Ikli Punavija vjen nga qyteti I Matit, ku dhe mësimet e para si instrumentist I fillon në vitin 2001, në Qendrën Kulturore të Fëmijëve Mat, me drejtor Shemsi Sulaj dhe instruktor Ymer Neli (Artisti i Merituar dhe Mjeshtër i Madh). 

Këtu ai mësoi instrumentat popullorë si:-Lahutë, çifteli, bilbil,fyell, etj. Në vitin 2002-2003, merr pjesë në aktivitetet lokale mbrenda rrethit të Matit. 


Rezultate imazhesh për burreli

Burreli


Në vitiin 2004, merr pjesë në Festivalin e instrumentave popullore zhvilluar në Fushë-Arrëz. Në vitin 2005-merr pjesë në Festivalin Folk Ndërkombëtarë zhvilluar në Ankara-Antalya të Turqisë.

Në vitin 2006- Nisi të mësonte instrumentin karakteristik – Laurin e Matit nga instruktori i tij i ndjeri “Qamil Beshku” (Artisti Matjan).
Në pak kohë ai krijoi përvojë artistike dhe kështu hapi kursin e femijëve duke i mësuar vet në instrumentat çifteli,fyell, pranë Teatrit të Kukullave Burrel me mbështetjen e Q.K.Burrel me drejtor zotin Sokol Meta, i cili ju kishte krijuar mundësinë e zhvillimit të aktiviteteve pranë institucionëve të kulturës.

Rezultate imazhesh për Festivalin Kombëtarë të zhvilluar në Gjirokastër.

 Gjithashtu në 2006, Ikli mërr pjesë në Festivalin Kombëtarë të zhvilluar në Gjirokastër.

Në vitin, 2007 – 2008, merr pjesë në Festivalin e Rapsodeve dhe Instrumentistëve Popullore zhvilluar në Lezhë dhe në Festivalin Folklorik Tipologjik-Polifonik zhvilluar në Berat.

2009-Hapi kursin e Lauris duke jua trashiguar instrumentistëve të rinj si Indrit Drici,Ardjan Dobra,etj. Pjesmarrës në Festivalin-Çelsi i Artë- në T.O.K. organizuar nga zoti Alban Karabashi. Pjesmarrës në Festivalin Folklorik – RAPSHA 2009- zhvilluar në Tuz të Malit të Zi.Pjesmarrës në promovimin e librit –Mati Vështrim Etnomuzikore zhvilluar në Burrel nga drejtori i Q.K.V.F zoti Esat Ruka. 

2010- Themeloj Shoqatën Kulturore-Talentet e Reja-“Ahmet Zogu” Mat ku u zgjodh edhe presidenti i kësaj shoqate. Ka konkuruar tek Emisioni -Ti Vlen- pranë P.Kulturës Burrel. Ka organizuar koncert në Burrel me grupe të ftuar nga Gjilani i Kosovës, Shkodra, etj. Ka marr pjesë në nje koncert zhvilluar në Peshkopi. Ka organizuar koncert festiv me rastin e festave të fundvitit Burrel.

Rezultate imazhesh për Festivalin Folk organizuar në Krrab-Tiranë.

14 Mars 2011- Ka marr pjesë në Festivalin Folk organizuar në Krrab-Tiranë.

02 Prill 2011 Pjesmarrës në Festivalin Lahutaret e Matit zhvilluar në Burrel nga Q.K.V.F së Shqipërisë, Q.K Burrel,Q.K.F MAT, Sh.K.”Ahmet Zogu”Mat.

05-Prill 2011- ka organizuar koncert me rastin e ditëlindjes së Leka Zogu i parë edhe 1-vjetorin të themelimit Shoqatës Kulturore-Talentet e Reja-“Ahmet Zogu” Mat.

03 Maj 2011- Pjesmarrës në Festivalin Folklorik organizuar nga Zoti Haziz Hodaj në Gjonaj-Prizren të Kosovës.

30 MAJ 2011- Organizuar takim me Kryetar Komunash, Bashkish, Shoqatash, Organizata të ndryshme O.J.F. në qytetin e Burrelit.
07 Qershor 2011- Pjesmarrës në Festivalin Folklorik zhvilluar në Klinë të Kosovës.

31 Gusht 2011-07 Shtator 2011- Pjesmarrës në Festivalin Folklorik Ndërkombëtarë zhvillar në Turqi.

24 Nëntor 2011-Takim me Princ Leka i dytë.

27-28-29- Nëntor 2011- Pjesmarrës në Festivalin Folklorik zhvilluar në Drenic Komunën Skënderaj të Kosovës me drejtor festivali zoti Feriz Zeqiri.

03 Dhjetor 2011- Pjesmarrës në Homazhet e Familjes Mbretërore.

26 Dhjetor 2011- Organizuar Koncert me Rastin e Vitit të Ri 2012.

06 Prill 2012-Organizuar aktivitete kulturore-artistike me rastin e 2-vjetorit tëp themelimit të Shoqatës Kulturore-Talentet e Reja-“Ahmet Zogu” Mat.

Rezultate imazhesh për Pjesmarrës në Festivalin Folklorik te ALPEVE SHQIPTARË zhvilluar ne Pejë të Kosovës.

17-25 Prill 2012 – Pjesmarrës në Festivalin Folk Ndërkombëtarë zhvilluar në Turqi

22 Qershor 2012 - Pjesmarrës në Festivalin Folklorik te ALPEVE SHQIPTARË zhvilluar ne Pejë të Kosovës.

08-12 Gusht 2012- Pjesmarrës në Festivalin Folk Ndërkombëtarë zhvilluar në Serrës –Selanik të Greqisë.

13-17 Gusht 2012- Pjesmarrës në Festivalin Folklorik “ Ditët e Diasporës “zhvilluar në Kosovë.

3-4 Shtator 2012- Pjesmarrës në Fest – Folk “Valle Dyshe Brezash” zhvilluar ne Librazhd. 

08 Tetor 2012- Homazh nga Shoqata Kulturore-Talentet e Reja- ‘’Ahmet Zogu’’Mat pranë bustit të mbretit Zogu i parë në Burrel.

03 Nentor 2012- Organizoj Festivalin Folklorik Mbarëkombëtarë në Tiranë në bashkpunim me Universitetin Vitrina ne Tiranë me rastin e 100-Vjetorit Shpalljes së Pavarsisë së Shqipërisë ku merrnin pjesë Shoqata të ndryshëm kulturore nga gjitha trojet Shqiptarë.

Rezultate imazhesh për Festivalin Folklorik-Rapsodia Shqiptare- zhvilluar në Drenic Komunën Skënderaj

27 Nentor 2012 Pjesmarrës në Festivalin Folklorik-Rapsodia Shqiptare- zhvilluar në Drenic Komunën Skënderaj të Kosovës me drejtor festivali zoti Feriz Zeqiri. 29-30 Nentor 2012 Pjesmarrës në Koncert zhvilluar në Prishtinë,dhe Bresalc të Gjilanit.

18 Dhjetor 2012- Pjesmarrës ne Koncert tek Universiteti i Vitrinës 
TIRANË. 25 Dhjetor 2012- Pjesmarrës në Koncert me rastin e Krishtlindjëve organizuar nga Kisha Rreze Drita Burrel me Pastor zoti Sajmir Farrici.

26 Dhjetor 2012-Pjesmarrës tek Teatri i Kukullave Tirane Koncert për Shoqatën e Jetimëve Fokus Tiranë.

23-25 Prill 2013- Pjesmarrës në Fest Folk Këngës Popullore Shqiptare zhvilluar në Athinë me emigrantët Shqiptare
23-25 Maj 2013- Pjesmarrës në Festivalin Folklorik “Ditët e Komandant Lleshit” zhvilluar në Bujanoc me drejtor Festivali zotin Naim Salihi në Komunën Bujanoc. 28 Qershor 2013-15 Korrik 2013 -Grumbullimi i elementëve të rijnj e reja.

07 Mars 2016 ka marr pjesë në Koncertin e festës së mësuesit ,të Shkollës ‘’Mustafa Gjestila’’Burrel.

Në Tetor 2016 -Ka marr pjesë me Q.K Mat në Etnofolk Tiranë.
25 Nëntor 2016- Pjesmarrës në Festivalin e Rapsodëve dhe Instrumentistëve Popullore zhvilluar ne Lezhe me Q.K Mat ku shoqëroj këngën –Hyseni i Vogël-me Laurin e ndjerit ‘’Qamil Beshku’’ kënduar nga valltarja e talentuar Matjane Zj/Xhevrie Vata .
Me dt 25/02 /2017 ka marr pjesë në aktivitetin kushtuar poetit të madh '' Dritëro Agolli''organizuar nga Klubi Letrar '' Pjetër Budi'' Mat me Kryetar zotin Hamdi Hysuka dhe Sekretar zotin Fatmir Neli.

22/04/2017 ka marr pjesë në aktivitetin kushtuar 10-vjetorit themelimit Revistës "Emathia" Mat drejtuar nga Artan Kurti. 

23/04/2017 i ftuar nga Klubi Letrar "Pjetër Budi" Mat me kryetar Hamdi Hysuka kam përshëndetur me lauri. 03/05/2017 kam marr pjesë në Q.Kulturore Mat ku orkestrina e Matit u vlersuar me titullin e lartë,"Mjeshtri i Madh" nga Presidenti i Republikës. 04-05-06 maj 2017 me Q.Kulturore Mat kam marrë pjesë në 2-koncerte në Suharek dhe Prizren të Kosovës të ftuar nga ambasadori i Shqipërisë në Kosovë zoti Qemal Minxhozi.


Rezultate imazhesh për Festivalin Folklorik-Rapsodia Shqiptare- zhvilluar në Drenic Komunën Skënderaj

 Me ansamblin "Mati" kam marrë pjesë dhe në festivalin "Hasi Jehon"në Prizren. 

12/05/2017 grupi folklorik i drejtuar nga Ikli ka marrë pjesë të ftuar nga Sh.K.A "Anadrini"Rahovec të Kosovës.Në fund juris instrumentisti më i mirë i festivalit u shpall Ikli Punavija dhe valltarja më e mirë u shpall Sajme Merraj.

10/korrik/2017 themeloj Grupin Folklorik"Petralba"Klos ku kryetar i këtij grupi u zgjodh Ikli Punavija 30-31/ korrik/ 2017 grupi folklorik"Petralba" Klos ka marrë pjesë në festivalin folklorik kombëtarë zhvilluar në Vuthaj krahina Plavë-Guci. 20/gusht/2017 kam marrë pjesë me Q.Kulturore Mat në festivalin folklorik "Rapsha 2017". 

08/tetor/2017 grupi folklorik "Petralba" Bashkia Klos organizoj koncert festiv me rastin e Panairit në qytetin e Klosit,nga Bashkia Klos me kryetar zoti Basir Çupa.Ku grupi folklorik"Petralba" me kryetar Ikli Punavija me nxënësit e shkollave të qytetit të Klosit shfaqën një program artistik me zonën e Gurrës, Pleshës,Darsit, Xibrit dhe qytetit Klos.

10 nëntor 2017 me Q.Kulturore Mat kam marrë pjesë në "Odën Dibrane" në Peshkopi.

29 nentor 2017 grupi folklorik"Petralba" i Bashkisë Klos i drejtuar nga Ikli Punavija ka marr pjesë në Panair organizuar në sheshin "Nënë Tereza" Tiranë. Merrnin pjesë Mirdita,Mati,Klosi,Dibra, Elbasani etj.

12 dhjetor 2017 grupi folklorik"Petralba" i drejtuar nga Ikli Punavija ka marr pjesë në emisionin"Tradita" Topestrada Tv Maqedoni të ftuar nga vllezërit Jashar e Idajet Sejdiu.

02 janar 2018 kryetari i grupit folklorik"Petralba"zoti Ikli Punavija ka zhvilluar një takim bashkpunimi në Rahovec të Kosovës me Sh.K.A "Anadrini" drejtuar nga Xhafer Bytyqi dhe me Sh.K.A "Ardhmëria" Gjakovë drejtuar nga Egzon Ademaj. 08 shkurt 2018 kryetari i grupit folklorik"Petralba" Ikli Punavija ka marr pjesë në takimin e zhvilluar me Ministrin e Diasporës në Kosovë zv.ministrin e kësaj zoti Çerim Bajrami e stafi tij dhe ambasadorin e Shqipërisë në Kosovë zoti Qemal Minxhozi si dhe kryetarin e Shoqatës "Miqtë e Amerikës" zoti Agim Rexhepi.

02 mars 2018 kryetari i grupit folklorik"Petralba" zoti Ikli Punavija ka mare pjesë në Rahovec të Kosovës të ftuar nga Sh.K.A "Anadrini" zoti Xhafer Bytyqi ku vlersohet me mirnjohje bashkpunimi. 

18 mars 2018 ka organizuar në qytetin e Klosit ,Konkursin për përzgjedhjen e talentëve të reja në qytetin e Bashkisë Klos. 

06 maj 2018 grupi folklorik"Petralba" i drejtuar nga Ikli Punavija ka marr pjesë në festivalin folklorik mbarēkombëtarë, "Eshkë e ndezur mbi shkëlzen" zhvilluar në Deçan të Kosovës.

02 qershor 2018 grupi folklorik"Petralba" i drejtuar nga Ikli Punavija ka marr pjesë në festivalin folklorik mbarëkombëtarë, "N'odën e Malsisë së Gjakovës" zhvilluar nga Sh.K.A "Ardhmëria" Gjakovë drejtuar nga Egzon Ademaj dhe Ilir Sylmetaj.

Ku u vlersuan me çmimin e dytë këtij festivali. 08 qershor 2018 ka mare pjesë në panairin organizuar në Tiranë.

18 maj 2018 ka organizuar aktivitet për poetin emigrant matjan zoti Xhavit Gasa dhe instrumentistin Veri Koburja nga Klosi. 10 korrik 2018 ka marr pjesë si i ftuar në Burrel nga Shoqata e Pensionistave me kryetar Faik Xhani .

12 korrik 2018 ka organizuar takim me rastin e 1-vjetorit themelimit grupit folklorik"Petralba" në qytetin e Klosit.

02 gusht 2018 ka marrë pjesë në festivalin folklorik mbarëkombëtarë "Oda e Llapushës"zhvilluar në Malishevë të ftuar nga Jakup Krasniqi kryetar i Sh.K.A"Zëri i Llapushës" Carallukë-Malishevë. 07 shtator 2018 ka marr pjesë si i ftuar nga Klubi Letrar "Pjeter Budi" Mat me kryetar zoti Hamdi Hysuka e sekretar Fatmir Neli.

07 shtator 2018 është vlersuar për kontribut si instrumentist i talentuar nga Margarita Xhepa dhe Mira Korançe ,Tiranë.

16 shtator 2018 organizoj festivalin folklorik mbarëkombëtarë, "Fest Folk Klosi 2018" ku ishte dhe drejtori i këtij festivali, për herë të parë në qytetin e Klosit mbështetur nga Bashkia Klos me kryetar zoti Basir Çupa .

28-29 nëntor 2018 ka organizuar aktivitet me rastin e festave nëntorit pranë Bibliotekës Bashkisë Klos nga Grupi Folklorik"Petralba".

22 dhjetor 2018 organizoj një drek festive me gjithë anëtarët e grupit folklorik"Petralba" drejtuar nga Ikli Punavija me rastin e festave fundvitit. 

26 dhjetor 2018 ka marr pjesë në drekën festive si i ftuar nga Bashkia Klos në pozicionin e kryetarit të grupit folklorik"Petralba" Klos.

28 dhjetor 2018 i ftuar nga spitali i Klosit me drejtoreshë zj.Valbona Kola me rastin e festave fundvitit ku pranishëm ka qenë dhe kryetari i grupit folklorik"Petralba" zoti Ikli Punavija.

30 dhjetor 2018 u zhvilluar analiza vjetore e grupit folklorik" Petralba" drejtuar nga Ikli Punavija


 17 shkurt 2019 ka organizuar koncert festiv me rastin e 11-vjetorit shpalljes së Pavarsisë së Kosovës, në Bibliotekën e Bashkisë Klos ku vlersoj me mirnjohje rapsodin nga Lezha zoti Llesh Gjin Prenga dhe rapsodin popullorë nga Mati pas vdekjes të ndjerin Nezir Neli.

24 shkurt 2019, ka marr pjesë në takim në Malishevë me Sh.K.A"Zëri i Llapushës" Carallukë-Malishevë me drejtues zoti Jakup Krasniqi dhe Sh.K.A" Ardhmëria" Gjakovë me drejtues Egzon Ademaj dhe sekretar zoti Ilir Sylmetaj, kontribuesit si Muhamet Morina e Prof Muhamet Rogova.10 mars 2019 ka marr pjesë i ftuar nga kryetari i Sh.K.A "Zëri i Llapushës" Carallukë-Malishevë, zoti Jakup Krasniqi. 

28 mars 2019 në Bashkinë Klos organizuam një veprimtari folklorike me anëtarë të grupit "Petralba" dhe të ftuar nga Gjakova, Malisheva e Tirana. 

12 prill 2019, i ftuar në Pejë , në 20-vjetorin e Shoqatës së Vëllazërisë Kosovë - Malësi e Madhe, "Martin Dreshaj". Grupi Folklorik Petralba Klos në këtë 20-vjetor u nderuar me mirnjohje nga kryetari z.Ukshin Jashari për ruajtjen e vlerave folklorike kombëtare dhe bashkëpunimin e ndërsjelltë. 


13.prill.2019, takim në Prishtinë me instrumentistin e talentuar , mjeshtrin e madh zoti Fatmir Makolli.

 23.maj.2019 , pjesmarrës në Festivalin Folklorik Tipologjik Kombëtarë I Valles Popullore Burimore në Lushnje. 

22.qershor.2019, pjesmarrës në Suharekë i ftuar nga Shaqir Palushi.
01-02.korrik.2019, ka marrë pjesë në Festivalin Folklorik Mbarëkombëtarë, zhvilluar në Gjakovë, i ftuar si kryetari i Grupit Folklorik"Petralba" Bashkia Klos, ku ka qenë dhe anëtarë jurie i festivalit.

11.korrik.2019, ka zhvilluar një takim me rastin e 2-vjetorit të themelimit Grupit Folklorik"Petralba" Bashkia Klos, pranë Këshillit Bashkiak Klos ku merrnin pjesë të ftuar njerëz arsimit dhe kulturës.

Ikli i dëshirojmë jetëgjatësi në karrierën e tij artistike.

Tiranë Korrik-2019

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)

Legjenda e Mujit dhe Halilit