NGA BAJAME HOXHA-ÇELIKU: FLORI BRUQI

S’kam fjalë. Të gjitha i ke thënë ti në këtë mëngjes të freskët nëntori. Po, me atë zemrën tënde të ngrohtë Flori Bruqi, që afron dashurinë më të madhe njerëzore. Ti i miri, mendje ndrituri i Kosovës, i shqiptarizmit, i palodhuri, i plotfuqishmi i fjalës së matur, i fjalës së pjekur plot dije e dritë. Kudo që shkel këmba jote çelin trëndafila dashurie për njerëzimin. Zemra jote është bërë strehë e hapur e fukarenjve të ndershëm. Ke lindur për dashuritë e pastra njerëzore, sepse ti je ai Flori plot personalitet; ai djalë flori, që kudo që ta hedhësh nuk ndryshket, por që shkëlqimi i rritet vlera deri në pafundësi. Pra, Të gjitha i ke thënë ti në këtë mëngjes nëntori Flori. I ke thënë ashtu thjesht, bukur, pa paragjykime me atë zemrën tënde të çiltër e bujare ku kanë vend fukarenjtë, ku kam vend edhe unë, unë e përndjekura, e flakura e viteve të errëta përtej padrejtësive. Dhe unë, sot vetëm sa i përmblodha brenda frymëzimin tim në një poezi të vetme meritat e tua, rrugëtimet e tua të vyera. Ato që s’duhet t’i mbulojë mjegulla, Por t’i shkëlqejë dielli pranveror I Atdhetarizmit tonë, Flori Bruqi.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)