Elegji për Albert Verrinë.


Image result for përparim hysi

Nga Përparim   Hysi

          1.

Lajmi  i rëndë, buzën na qepi
Krejt, papritur, shkoi Alberti!
Shkoi e  iku KAPEDANI
Iku zemëroqeani.

          2

Ky, fieraku, nga "Vlora"
Në gjithë rolet ia bën fora
Më shumë role se sa jetë
Por në role ishte Mbret!

           3

I tilë ish ai në skenë
Që i ri, u kthye legjendë!
Sa serioz për të detyra
Sikur kish "njëmijë fytyra?!"

            4

Se i jepte rolit shpirt
Nëpër natë seç sillte dritë
Që i ri,seç luante plakun

Po me rol zinte "buxhakun"

            5

Nëpër role as që njihej
Se në role ai "fshihej"
Herë na bënte për të qeshur
Nëpër rol duke "përqeshur".

              6

Bert i dashur, si ia dole
Mbi njëqind e ca role
Dhe ti haje bukë veçan
Të mbetë"nofka" KAPEDAN!

            7

Kapedan apo Soll Lili?
Kaporal Pelegrini
Jo,kështu nuk vazhdoj
Se të gjithë dot s' i numëroj.

            8

Tek shfletoj tëndin"Album"
Nëpër role zë e humb
Se më humb, o mik, mendimi
Aq i madh është pikëllimi.

            9

Tani ike. Jo. S'ke ikur
Dua ta zbutë lajmin e hidhur
Përmend role që pas mbesin
Se Artistët kurrë nuk vdesin.

           10

Ti dyfish do mbetesh gjallë
Se je shquar dhe si shkrimtar
Katër libra që botove
Me to vdekjen e dëbove.

            11
Prehu i qetë, o miku im!
Ti je NDER  për SHQIPËRINË.
Tek e mbyll, nuk ndihem mirë
S'të them dot:- Lamtumirë!

          Tiranë, 18 gusht 2015

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)