Një natë e frikshme hallouini

 
Nga Elisa Bruqi


Elisa këtë tregim e ka shkruar si nxënëse e klasës 4 _tër të shkollës fillore Iliria, Prishtin.Tash Elisa është studente e psikologjisë klinike në Wnkuver të Kanadasë
                                                                           1
 
 
 
1 Në shtëpinë e frikshme
Xheku dhe Ejmi kishin dalur të merrnin karamele për ditën e hallouinit. Ata ishin duke u kënaqur shumë! Ejmi ishte veshur si mace kurse Xheku ishte veshur sikur një vampire. Xheku donte që ëudira të ndodhin në jetën e tij, edhe Ejmi po ashtu.Papritur ata ndodheshin para një shtëpi të frikshme, por Xheku dhe Ejmi menduan se njerzit që banojnë aty e kishin zbukuruar shtëpinë për ditën e hallouinit, por jo, ata e kishin gabim. Dera u hap vetë ,dhe në shtëpine e frikshme kishte merimanga, kishte skeleta, kishte gjithçka të friksme. Ejmi u dridh nga frika.                                                                                                 

 “Xhek, eja të dalim nuk qenka njeri këtu,Xhek, Xheeeeek?”                                                    Xheku nuk shihej gjë kundi.  Ejmi filloi të ecte   e friksuar.                                      Ajo pa pritur pa një vajzë në moshën e Ejmit ( 8 vjeç )e cila quhej Rinesa. Ajo u drejtua nga Ejmi dhe i tha : “Ke ardhur të jetosh me mua apo jo?”                                                                                                                                  “E-e-e-epo unë jetoj…”-filloi Ejmi, dhe Rinesa e ndërpreu : “Ti jeton këtu tani?” –tha Rinesa e frikshme-“Eja t’i tregoi dhomat.”-vazhdoi vajza.

    1. Ndërkohë Xheku po kërkonte Ejmin. Ecte duke thirrur : “Eeeeeeeeeejmiiiii, ku je?”. Papritur ran ë një grope të stër madhe. Rinesa me Ejmin po ecnin dhe e panë Xhekun. Ejmi sa e pa zgjati dorën duke u mu nduar ta kapte. Rinesa  i tha : “ Lëre aty atë hajdut, ai është munduar të më marr krtistalet e mia me vite të tëra”.  “Si? Unë, unë, unë jo”-tha Xheku i çuditur.                                                         “Hahahahahahahahahah!!”-filloi të qeshte vajza- “Mos gënje moj djalosh”                          “ Gënjeshtare je vetë moj vazë e çuditshme!” –tha Ejmi e zemëruar – “Ai është vëllau im!” –vazhdoi ajo.  Rinesa nuk kishte faj, ajo ishte e sigurtë që e kishte parë Xhekun por ajo e lëshoi atë. Rinesa nuk ishte e keqe, papritur iu kujtua se në atë shtëpi gjithmonë sheh visione. Rinesa iu tregoi Ejmit dhe Xhekut se shtëpia e saj ishte aq e madhe sa as ajo nuke njeh mire shtëpinë e saj, shtëpia ishte si labirint.Rinesa deshi që t’i çonte tek dhoma e fjetjes, por                        ajo pa dashje i çoj  në një vend që as vetë nuk e kishte parë kurrë. Aty jetonte një shrigë . Ajo shtrigë ishte një vajzë a zakoshme e cila hyri në atë shtëpi dhe mbeti aty për gjithmonë. Ajo I pyeti “Pse keni ardhur këtu?”                               “Unë jetoj këtu…”-tha Rinesa,-“por ne humbëm rrugën.”                                        “Hahahahaha! Ti jeton këtu dhe humbe rrugë? Kjo më pëlqen.”-tha shtriga.
    2. Ejmi e pyeti e zemëruar: “Përse të pëlqen moj buda . . . . .” Shhhhhhhhhhhhhhhhh tha Xheku
    3. “Si më quajte muaa? Për këtë që bëre ju duhet të gjeni 5 gjëra që më duhen dhe nuk kam mundur t’i gjej

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)