Behar Gjoka në veprën “Fenomeni Blushi”

Studiuesi, Behar Gjoka në veprën “Fenomeni Blushi”
Libri më i ri eseistik i studiuesit Behar Gjoka, është një këndvështrim mbi tri romanet e shkrimtarit Ben Blushi si një risi në demistifikimin e historisë, mitit dhe legjendave në letërsinë shqipe të pas viteve ’90.
Studiuesi pas vlerëson shkrimtarin nepermejt tre romaneve te tij “Te jetosh ne ishull”, “Otello”, “Arapi i Vlorës dhe “Shqipëria” si një pikë referenciale e marrdhënies unike të lexuesit me letërsinë shqipe, pranon se ka edhe vend për te korigjuar.
Në fund të veprës Gjoka e lë të hapur debatin se cili do të jetë kulmi i shenjës letrare, që Blushi do të lërë në letërsinë shqipe.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)