Akademik Prof. Dr. Hakif Bajrami USHTRIA ÇLIRIMTARE DHE KOSOVA SËRISH NË GRACKAT E TË HUAJVE DHE TË LDK-së

Ku jemi dhe kah po shkojmë? Politikanë, është momenti i fundit të mblidhni mend, në prag të dekadës Tretë të shekullit XXI; t` u pret sëpata në një vend, në interes të shëndetit të Republikës Kosovës, duke respektuar gjakun e derdhur për çlirim dhe mirëqenie të popullit. Kombit i kemi borxh të gjithë pa dallim, kombi nuk na ka borxh asgjë. Ligësitë që po ia servoni kombit, duke favorizuar nepotizmin dhe korrupsionin, jeni kualifikuar në një ofensivë të egër për grabitjejedhe vjedhje të djersës popullore. Reflektoni kah ju thërret KOMBI. Shumë kujt i ka ardhur thika te fyt nga intrigat dhe varfëria. Nëse kombi jeton në varfëri, kokën ia keni vu në cung tëdruve.Asnjë lloj mjegulle, nuk largohet pa e shkrirë dielli. Pra, popull imitoje diellin dhe rreshtohu me vetëdije kah sakrifica dhe dëlirësia, kundër punëve të pista, në mënyrë që varësia dhe varfëria në Republikën e Kosovës, të largohen nga vatrat tona si mjegulla para diellit! Para opinionit e shtroi këtë pyetje: Ku ka popull dhe forcë ÇLIRIMTARE që ia fshehë okupatorit dhe hafijeve të tij krimet; ku ka institucion shtetëror në botë që agjenturat e okupatorit ia sjellin dokumentet në zyre dhe ato dokumente t` i përdorë për “humanizëm”; ku ka person publik shtetëror që arrestohet për një detyrë që së pari është dashur të dihet se kush i ka sjellë Dosjet në tërë zingjirin në kryesinë e OVL UÇK, NUK KA. Por Kosova le të dihet se është ende një koloni moderne prandaj ka sjellje të këtilla, aq më parë që dosjet janë ardhurme paramendim, sepse e kanë ditë organizatorët qëndrimin e OVL UÇK. E modelit të luftës së UÇK-ës BE e sidomos Rusia dhe Serbia po i frigohën. Njëqind pesëdhjetë vjet intriga dhe PROGRAME serbe për shfarosjen e shqiptarëve (1836-1999), në stilin përsërite dhe vetëm përsërite intrigën dhe krimin, sepse diçka nga ky zanat antinjerëzor do të mbetet shembull dhe mbeturinë për të vepruar edhe nesër. Dhe çka është këtu politikë brutale anticivilizuese, është fakti se po përsëritet akuza për të njëjtën pasojë e që është realizimi i një pozite koloniale mbi një popull që nuk është ardhacakë ,siç janë serbët, por është autokton siç janë shqiptarët. Nuk ka dilemë, Rusia me Serbinë është kthyer në një aksion të turpshëm politik dhe diplomatik, sa që më shumë është kah investohet për ta sulmuar shtetin e njomë të Kosovës, se sa politika pansllaviste të mbrohet nga mundësia e Luftës Tretë Botërore. E ndaj kësaj fushate të egër ruso-serbe, në Perëndim më shumë po bëjnë sehir, sepse po klithin: “asgjë nuk është për të bërë drejtuesit e UÇK-ës një burg të gjatë, sepse kemi luftuar 78 ditë për çlirimin e vendit të tyre”. Këso shprehjesh apologjie ke mundur të dëgjosh nëpër Evropë nga viti 1924 e deri më shpërthimin e Luftës Dytë Botërore më 1939, atëherë kur shumë kujt i doli gjumi për rrezikun që i kanosej botës, por çdo reagim atëherë ishte i vonuar. E vërteta, për mizoritë e Luftës Dytë Botërore janë shkruar vëllime të tëra studimesh, por nuk është pranuar publikisht ende një fenomen: deri sa në tërë Evropën po ndiqeshin HEBRENJËT, Shqiptaria atyre të përndjekurve u gjeti strehim. Në realitet, në Shqipërinë Bregdetare atë humanizëm po duan ta përvetësojnë duke na identifikuar me politikën e Xhafer Devës dhe të Regjimentit “Kosova”. E po të hulumtohet detalisht çështja hebreje në viset shqiptare, atëherë më tepër janë shpëtuar hebrenj në Shqipërinë Kontinentale, jo më pak se për 1792 persona, madje edhe të atillë të sjellë nga Greqia. Faktet lidhur me këtë pushojnë në një arkiv afër Fariburgut, por kush t` i botoi, sepse një pjesë e historianëve shqiptarë që janë shkolluar në Vjenë, më tepër kanë prirje t` ia kthejnë pushkën veti, se sa ta zbardhin të vërtetën. Po çfarë informate mund të jetë kur një diplomat e viziton në trevë kombëtare për dy ditë dhe ta mësoi tërë historinë(!). Këta dhe ata së pari duhet ta dinë se Herman Nojbajer e ka ideuar Divizonin SS “Skenderbeg”, për t` i mbrojtur kufijtë etnik të Shqipërisë linguistike në 1004000 kilometra katror, sipas hartës së vitit 1876. E Divizioni SS “SKENDERBEG” në asnjë veprim kurrë, kurrë nuk ka pas punë me Hebrenj. (Studione në detale këto njësi: A “E”, grupin luftarak “BREDOV” (Krahina e Gjilnit), grupin luftarak “LLANGER” (Krahina e Llapit), Grupin luftarak “SHOLLC” (Vija rrugore Shkup-Prishtinë-Mitrovicë), grpin luftarak “Skenderbeg” që bërë luftë në trevën e Kollashinit herë me çetnik e herë njësitë e rregullta të Millan Nediçit. Po historia e Qeverisë Millan Nediqit (1941-1944 si kuislingu më stabil në Evropë), qysh më 1942 e botoi lajmin se “Serbia është pastruar nga Hebrenjtë”. (Burimi: Fondi i M Nediq në AVIIB; “GLLAS SRPSKE CRKVE 1941-1944, detajisht se si hebrenjtë nuk guxojnë as nëpër autobus apo tramvaje të lëvizin me serbian). Këtë histori provojnë serbët për dy shekuj ta përdorin kundër shqiptarëve. Pra te ky qëllim mbështet Serbia që i përpiloi 35 programe për të na shfarosë (1836-1999).Tani po i kthehem një plage që po më dhemb sikur me më i vu thikat e helmuara në kurriz. Evropë dyfytyrëshe, Perëndim i admiruar, SHBA të respektuara me tru e të dashura me zemër, ju nuk e dini fare historinë e popullit shqiptar, si populli më i vjetër i Ballkanit dhe Evropës, në përgjithësi. Po, Evropë e gjashtë Fuqive të Mëdha (1877-1946) kundër Shqiptarisë nuk ke lërë intrigë nga korpusi i Makiavelit që nuk e ke provuar me thika, zjarr dhe topa kundër një populli vetëm pse në shekujt XIV-XVI e pranoi ISLAMIN, krejt me qëllim për t` u shkëputur nga pansllavizmi, për ta pamundësuar politikën e serbizimin, sepse më as popi e as “vllastelini”, nuk mundeshin ta detyrojnë që ta ndërrojmë origjinën, sikurse provuan në Perandorinë NËNTË Vjeçare të Car Dushanit (1346-1355). E vërteta ai islamizim i shqiptarëve, në fillim ishte shpëtimtar dhe më tutje edhe pse religjionifilloi të identifikohet me okupatorin, prapë se prapë dihej në bazë të një tradite se deri ku duhet t` i thuhet bukës bukë e ujit ujë. E vërteta, okupatori osman (po i shmangëm Epokës Kastriotit dhe Pashallëqeve shqiptare: të Janinës dhe të Shkodrës që u fikën më 9 gusht 1830 duke ua këputë kokat 500 deri në 800 politikanëve shqiptarë, që i kishin shkuar Pashait për iftar në Manastir. Nga kjo kohë më nuk ka pas as miqësi njerëzore, e as religjioze me Stambollin. Metamorfoza, në bazë të tri Elaborateve që ruhen në Arkivin e Vjenës (1853?!), u përgatit me shumë kujdes, gjithnjë për të fol shqiptaria me një zë dhe për të jetuar për një ZOT, për një FLAMUR dhe një shtet. Kjo ide pasi që kishte qarkulluar në popull për dy dekada, u plasua në DIVANIN e Sulltanit më 1869, dhe për tre muaj u pranua se: “SHQIPTARIA duhet ta ketë një VILAJET, që për një kohë do të jetë dora e djathtë e Babadovletit”.(Dokumentin e keni në Arkivin e Stambollit).Pas shuarjes së mundësisë që: “FEJA E SHQIPTRIT TË JETË SHQIPTARIA” më 1871, kur Gjermania e shpalli BASHKIMIN në një pallat të Parisit ( VERSAJ, sepse e kishte okupuar pjesën më të madhe të Francës), Stambolli nga ky transformim në Evropë do të trembët dhe çështja e themelimit të një vilajetit shqiptar jo që do të ndalohet të propagandohet, por kundërshqiptarisë do të fillojë një luftë speciale në tri fronte: kundër çdo padrejtësie lokale, kundër çdo ndërhyrje nga Stambolli në viset shqiptare dhe kundër çdo politike se “Arnautët janë besnik por sllavët serbian na janë më të zemrës sepse edhe nëna e sulltanit është sllave -ruse).Pikërisht më 1875 do të filloi të montohet një politikë kriminale serbe kundër shqiptarisë. Ishte fjala për hedhjen e kokave të derrave nëpër medrese dhe xhamia, e njëherit duke i akuzuar vëllezërit katolik shqiptar nëpër tërë Vilajetin e Kosovës. Kjo akuzë bëhej krejt me qëllim që në mes shqiptarëve të vjen deri te lufta qytetare. Çështja pati shkuar aq larg më 1877 sa që Principata serbe do t` i propozojë Stambollit që të kërkojë hapur që: “Arnautët e religjionit islam t` ua bojkotojnë mallin të gjithë tregtarëve katolikë”. Ky fenomen zgjatë për dy muaj sa që shumë vëllezër katolik kishin përgatitë çdo gjë që të largohen nga vatrat e veta stërgjyshore. I pari ndër të parët që ngriti zërin e ndërgjegjes ishte Myderriz Ymer Prizreni: ”VLLAZËRIT KATOLIKË NUK JANË ATA që po i vejnë kokat e derrave nëpër medrese dhe xhamia, por që janë pikërisht disa “hoxhallarë” të ardhur nga Rusia me leje të nënës Sulltanit, që ditën i falin pesë vaktet e natën po pinë raki me popat serb mu në qendër të Prizrenit”. Kjo fjali shpërtheu si vetëtima nëpër tërë Perandorinë e sëmurë në Bosfor. Mu për këtë veprimtaria e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit me asgjë nuk u kundërshtua në fillim. E vërteta, për tre muaj të gjitha familjet shqiptare katolike më 1881 e furnizuan Ushtrinë e Sulejman Voshit me bukë dhe djathë e kos Dukagjini.MYDRRIZ YMER PRIZRENI BABAI I SHTETIT MODERN SHQIPTAR1877-1886 Myderrizi famëlartë Ymer Prizreni, në maj të vitit 1877 kur Rusia po shënonte shenjat e parase do ta fitojë luftën, kundër Perandorisë Osmane me përqendrim në Pleme të Vogël (Bullgari) , ai lëshoi një kushtrim nga xhamia e Prizrenit se SHQIPATARISË I DUHET ITIFAKU, sepse jemi në rrezik, jo që i dhimbsej Padishahu, por e dinte si profesor i Medresesë në Kushumli se Sanxhaku i Nishit (Shipnia e Moçme) do të shfaroset në stiline luftës kryqëzatë nga viti 1688-1690, kur treva e Kosovës u bë shkrumb e hi herë: herë ne emër të kryqit, herë në emër të dinit islam.Pra mu në kushtrimin e lëshuar më 10 maj 1877 duhet kërkuar rrënjët e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, të “cilat kurrë nuk i absorbon toka arbërore”, do të shkruaj famëlarti Bedri Pejani më 1909, kur kishte rifilluar të mendohet për një finale shqiptare të luftës së drejtë për çlirim. Në vitin pasues, në kohën “kur të bjerë dushku prej rremit”, duke imituar kështu Revolucionin Francez, Bedriu –Babushi, e tha këtë sepse një vit më parë, KUVENDI më i madh ndonjëherë shqiptar, kishte filluar punimet pikërisht më 14 korrik 1908 në Ferizaj, tubim ky që ia dridhi themelet shtetit që ishte konservuar të prishet mbi damarët e shqiptarisë.Ishte pra kjo kohë (1908-1912), a të merret për MODEL të luftës për të dalë Shqipëria në vete përmes revolucionit amerikan (nacional dhe social) apo francez(çlirim social), gjithnjë duke u specifikuar nga mendjedëlirësia shqiptare, e cila u përcaktua për modelin social. Çka do thotë kjo. E vërteta, modeli social i bërjes së shtetit shqiptar ka qenë i pranishëm edhe në Konferencën e Paqes në Londër. Por ky model u aplikua sepse ndryshe, nëse do të forcohej edhe modeli nacional, atëherë Shqipëria duhej të bëhej minimumi ajo e katër vilajeteve . E këtë model Evropa kurvë nuk e pëlqente sepse donte për t` i ushqyer këlyshët e saj, e që ishin fqinjët e shqiptarëve vet. Edhe më konkretisht, dihet fare mirë se çfarë karakteri kishte Revolucioni amerikan (çlirim nacional dhe social) e çfarë karakteri kishte ai francez ( çlirim social). Pra mendjendritësia shqiptare shpresonte se së pari duhet dhuruar kombit çlirimin social, e pastaj “rrezet e çlirimit shpresohej që të vijnë më lehtë dhe më me pak gjakderdhje”, e pikë së pari modeli francez është dashur të aplikohet për faktin se Shqiptarët ishin në TRI RRELIGJIONE, e IMEDIATIVISHT u duhej parulla; EGALITE- FRATERNITE-LIBERTE (Bashkim, Vëllazërim, Çlirim-liri). E vërteta, në këtë starllim historik ka pas edhe hilexhi edhe fajdexhi që me asnjë provë nuk kishte fuqi që i ndanë nga Stambolli. E këtu diku pushonedhe tradhtia që nuk ka fare ngjyrë religjioze, sepse kishte dyfish më shumë shqiptarë agjentëtë Padishahut se sa ata të religjionit islam. Është fjala për bajraktarë dhe klerofanatik të beneficioneve të garantuara ortodokse, po edhe katolike. Socialja kërkohej pikërisht nga Myderriz Ymer Prizreni sepse asnjë komb i Ballkanit nuk ishte çliruar për njëherë nga Padishahu. Historianë shqiptarë, hulumtoni dorëshkrimet e Myderriz Ymer Prizrenit se mjaftëkeni “pjekë petulla në ujë”!Pas një pune intensive deri te tubimi qendror (pas një serë tubimesh nëpër të gjitha nahijet e Vilajetët e Kosovës sidomos-hb) më 10 VI 1878 në Prizren do të shënohet kurorëzimi. Aty dotë lind edhe kjo fjali: “Ne mbesim miq me Padishahun, por nga kjo ditë OXHAKU JONË TYMON DHE THRRET EZAN (kushtrim) SHQIP PËR SHQIPTARI PA DALLIM FEJE E KRAHINE”. Nuk ishte lehtë ta paralajmërosh lindjen e një shteti të ri, aq më parë kur të gjithë fqinjët, e sidomos Fuqitë Evropiane (Anglia, Franca dhe Rusia që themeluan një bllok; Austro- Hungaria, Gjermania dhe Italia që themeluan bllokun a pakënaqur) që ende nuk kishin filluar të sheshohen se do ta organizojnë Luftën e Parë Botërore, prandaj në atë rrugëtim ishin të gatshëm të vejnë thika pas shpine, nga çdo pozicion, atyre që i pengonin. Edhe në këtë drejtim, Myderriz Ymer Prizreni që u zgjodh drejtues i Kuvendit Prizrenit, e mëvonë edhe drejtues i Qeverisë, duke e ditur se asnjë fuqi evropiane nuk ishte që të lindët një shtet “mysliman në Rumeli”, do të klithë kur e pyetën: “Cili është qëllimi i fundit i Kuvendit?Myderrizi i urtë dhe i ditur do të përgjigjet: “JEMI HU VETËM. Pra jemi me Zotin dhe me fuqinë tonë, me adetet tona, me armët tona, me vëllezërit tanë që nuk janë islamizuar, por që do të na bashkohen rrugës, sepse rruga jonë është edhe rruga e tyre, e cila kur t` peshon forcajonë e miletit në një vend, do të jemi më të fuqishëm, se sa që dukemi tani. Kështu edhe Zoti e ka be emër të jemi dhe AI na ndihmoftë”.(Cituar sipas Mulla Mustafë Brainës më 1910 në Kulinë, ku krisi TOPI I PARË SHQIPTAR PËR LIRI DHE ÇLIRIM. Pra topi nuk ka krisë nëPrishtinë, si këndon Dervish SHAQA i famshëm, por në Ngushticën e Llapit, që quhet Maja emalin Kulinë, ku edhe ADEM DEMAÇI e pati lënë AMANET që të varroset, por kush ta dëgjoi porosinë e tij, kur pikërisht disa laro shqiptar sidomos në Llap, propoganduan mos t``i shkojnë BACËS as në varrim. Ata laro nuk e dinë se ishte Adem Demaçi ai që bashkë me patriotin Sami Peja e patën varrosë Prof Dr Fehmi Aganin; ata laro nuk e dinë se kur e grabitën në qytet Bacin, disa policë dhe oficerë, në stacionin e policisë në Lagjen e Muhaxhrëve në Prishtinë, një policë me cinizëm e pyeti: “ku e ke Ibrahim Rugovën”? E Bacaiu përgjigj (rrëfim i Motrës së Bacit), si prej pushke: “UNË JAM IBRAHIM RUGOVA, më vrani rrugaçë, por Ibrahim Rugova nuk do të vdes kurrë”. E ju të LDK që jeni skajuar dhe përgojoni si politikanë të verdhë si lakra, ku ishit për ta mbrojtur ‘presidentit e juaj historik’; pse përgojoni sot, kur Baca ka pasë dëshirë që Presidenti si quhej Ibrahim Rugova, t’i mbathë ÇIZMET dhe ta komandojë UÇK-ën si drejtues suprem, për çka sot do të ishim së pakut anëtar të OKB-ës, me të drejta të plota. Këtu janë fajet e juaja karrieristë prej fajdexhinjsh politik, por jo vetëm këtu. Edhe një fakt. Po, unë e di, se kur është diskutuar DEMOBILIZIMI I UÇK-ës, Gjeneral Ramush Hajredinaj nuk është pajtuar me asnjë çmim që USHTRIA FITIMTARE të ÇARMATOSET. Aty është diku hapi i dytë i gabimeve që janë pranuar, dhe prej kujt dhe dihet se sa do të na kushtojë. E vërteta, po ai Ramush Haradini nuk shkoi sikur tre musketarëte LDK në Vashington për HAFIELLËK, por shkoi dhe e mori BEKIMIN e GJENERALIT MATIS: BËRËNI USHTRINË, DHE U BË, e pengesat dhe kërcënimet dihet se të cilit nivel ishin, ishin të nivelit të BE-s dhe të Rusisë me Serbinë, në aksion intrigash. E ju të LDK mos na shitni patriotizëm dhe ‘institucionalizim’, sepse jemi zhgënjyer nga yrneku se si Kryetari juaj ia mbathi me avion të Italisë sikurse Zogolli me qeza dhe tri makina bartëse kur ia mbathi për Greqi e gjetiu më 1939. Jo, jo trimat dhe patriotët ndalën pranë popullit dhe i shërbejnë atij dhe nuk luftojnë për ta sunduar popullin e vet, so provoni ju në çdo etapë historike të kohës më të re. E vërteta, unë prapë lëshohem në histori. Erdhi momenti që të themelohet një Qeveri provizore (1881) dhe nga ajo të krijohet një mundësi që edhe shqiptarët mund të krijojnë shtetgjithëkombëtare, fakt ky që tregojnë emrat që e kanë firmosë shpalljen me një krye një burr famëlartë që quhet Myderriz Ymer Prizreni. Në lidhje me këtë, duke i konsultuar dokumentet gjermane (austriake) del sheshazi se: “Shqiptarët me këtë i kanë zbuluar letrat e tyre, dhe do të gjendën para një presioni të egër nga tërë Evropa”. Gjithnjë në lidhje me këtë forcë të bashkuar, shqiptare 1878-1881, nga Rusia do të vjen kërkesa drejtuar Jovan Ristiqit se: “Lidhjen e Prizrenit nuk mundet ta ndalë Stambolli e asnjë kongres Evropian. Por me të gjitha mjetet duhet nxitur luftën ndërshqiptare me karakter religjioz dhe vëllavrasës. Për fillim, qendra e kundërthënieve, sipas instruksioneve ruse, duhet të jetë Vilajeti i Kosovës, aty ku elementi aranut mysliman është 92%, aty ku “IMAMË” janë shumë priftërinj ortodoksme orgjinë ruse. Dhe për ta nxitur elementin kundërshtues religjioz, duhet nxitur urrejtjen në mes tyre. Ajo urrejtje nuk duhet të duket se po e urrejmë ne, e as që po e nxitim ne rusët, por gishti islam duhet drejtuar kah popullsia krishtere, që bashkëjeton me ta dhe janë të një gjaku.Urrejtja, duhet të nxitet në mes shqiptarëve mysliman dhe shqiptarëve katolik, që janë në minorancë absolute në pjesët veri lindore të Aranutllëkut. I njëjti fenomen i nxitjes së luftës religjioze, duhet të nxitet në viset jugore të Aranutllëkut, por dallimi është se shoqëria islame në jug është më e brisht se ajo në veri, prandaj atje duhet të kanë përparësi për t` i luftuar të krishterët ortodoks (?). Bota evropiane, në lidhje me këtë, do të shkruaj diplomati rus, duke instrukcionuar Beogradin (UPUT RADA SA ARANUTIMA), instinktivisht do të anojë kah latiniteti shqiptar. E natyrshme. Por, si të arrihet ky nivel i hasmërisë brenda shqiptarëve është çështje që duhet mësuar edhe nga politika e Stambollit, mbi ta në stilin: Një javë bukë njërës palë, dy javë helm palës tjetër, bukën duhet dhuruar të krishterëve që mos të na zbulojnë, e helmin duhet përplasur myslimanëve që t` i arrijmë dy efekte: t` i joshim të krishterët me bukë, duke amortizuar akuzat e latinitetit evropian, dhe të i helmatisim myslimanët e të i mjegullojmë ambiciet ruse dhe urrejtjen evropiane ndaj tyre. Pra, me këtë e zbulojmë se Rusia ka për ambicie viset tona, kurse Evropa ka për bazë urrejtjen dhe provon që Ajasofinë ta konvertoi sërish në kishë, të ritit të Papës. E pikërisht këtu fillojnë intrigat dhe kundërthëniet aty ku ishin në MESJETË. Pra, asgjë nuk ka ndryshuar. Kanë ndryshuar kohërat dhe personat që i prodhojnë, por shkolla dhe zanati janë duke u mësuar nga i njëjti USTA-Rusia dhe….. Mendoj se mjeti më frytdhënës i krijimit të konfliktualitetit shqiptaro–shqiptar, është aktualizimi i pasojave të hedhjes së kokave të derrit nëpër xhamia, vetëm se tash ka koka të derrave që duhet paguar më “shtrenjtë” dhe Dosjet e atyre që e kanë spiunuar popullin shqiptar, në kohën kur i njëjti virus me plumba, thika dhe topa e zjarr po vriste gra e fëmijë, pleq e plaka nëpër shtëpia, tani po hedhë helm në mes partive dhe tarafeve për të i vu thika pas shpine njëri tjetrit, krejt me qëllim për ta kthyer Serbinë neofashite këmbëkryq edhe një herë në Kosovë. Pra sot (2020) nuk ka hedhje të kokave të derrit nëpër xhamia, por ka hedhjetë dosjeve në pikë të ditës, në zyrën e punës, përtej së cilës nuk ke ku të shkosh. Dhe i njëjti okupator modern të akuzon dhe të burgosë, madje me një brutalitet të përsëritur në kohën e luftës për serbizimin e Kosovës (1989-1999). Në këtë skenar nuk ka llogaritë askush në Kosovës, por ja qe, historia po përsëritet si fantomë tragjedie, me fajin kryesor të partive tona të plaçkës së popullit dhe pasurisë tij.E vërteta, tani nuk ka hedhje të kokave të derrave nëpër medrese dhe xhamia, sepse aty tani nuk po kujdestarojnë talebet, dhe hedhja e emrave të krijuesve të DOSJEVE, në zyrën e OVL UÇK-ës, do të zbulohet një ditë, se kush ishin hedhësit. Por ka intrigantë të paguar qyshkishte më 1981 e tutje dhe më thellë në lashtësi, që kohën e zbulimit do ta prolongojnë sa të mundën. Për fat, koha nuk punon më për atë përrallë tragjike, le ta dinë fare mirë të gjithë. Këtë dukuri të kurdisjes së luftës fetare që sot është konvertuar në luftë partiake speciale (të trafeve-partive politike) si dukuri të tillë e zbulojnë dokumentet serbe më 1884, pikërisht kur në Prizren, Gjakovë dhe Pejë, si vende të zgjedhura ishin planifikuar pasoja që pretenduesve të okupimit të trojeve shqiptare do t` u sillnin pasoja pozitive për planet e tyre të programuaranë “Naçertani1844” edhe pse kemi edhe një “Naçertani1988” siç është “Programi jugosllavpër Kosovën 1988”, tash me bazament neokolonial, por me dyzen dhe dizajn modern. Pra më 1884 u zgjodh treva ku ka popullsi arnaute të konfesioneve të ndryshme, jetonte në harmoni, pra në rastin vijues u zgjodh shtresa e popullit që më 1993-1999, u përcaktua për ta derdhë gjakun për liri, e dikush ka sabotuar dhe nuk ka lërë intrigë pa përdorë për ta komprometuar atë përcaktim civilizues. Kjo për faktin se edhe atëherë (1884) konsiderohej që sektat islame në Prizren, Rahovec dhe Gjakovë, do të prijnë në “përçarje” antikatolike-anishqiptare, kjo planifikohet sot kur treva e Llapit dhe e Drenicës, janë treva “fanatike të bashkimit me Shqipërinë, edhe pse trevat tjera nuk mbesin prapa, por nga armiku nuk zgjidhet që të sulmohet tërësia, sepse detali duhet sulmohet e tërësia duhet frikohet”. A nuk është kjo politikë në mes partive sot më se e saktë dhe më vrasëse se sa dje koka e derrit. E sot (2020) koka e njeriut “modern” nën hetime, si “kriminel” iu duhet të njëjtëve programues.Pra, ngjyra religjioze (bibrrizmi i kundërthënieve ) e intrigave është kthyer në ngjyrë ideologjike të akuzës që duhet të prodhojë pasoja de faktorizuese për Republikën e Kosovës. Të mos e zgjasim: A e tha hapur Albin Kurti, si drejtues partie se: e ëndërroi dhe kam simpatipër revolucionin AMERIKAN, e jo për modelin revolucionar Francez, sepse revolucioni Amerikan ka karakter nacional dhe social”. E kah u bë Albini “antiamerikan”?!. Këtë e kanë ditur dhe trilluar vetëm ata që nuk kanë lexuar asnjë normë se si duhet të sillesh ndaj sinqeritetit, por vetëm prindi vagabond e rrahë fëmiun dhe pastaj edhe e akuzon sepse ai (prindi) do të mbetet padroni i një jete në rritje të sigurt . E çka kur të ngjanë rrita, ju them atyre që rritën e kanë në perspektivë, mos u sillni ashtu si janë sjellë dhunuesit me juve. E pata pyet Bacin Adem Demën: Pse nuk i urreni serbët? U përgjeggjë si rrufe: “Sepse nuk e meritojnë as urrejtjën time”!Pra a do të kemi zbulues të hedhjes së DOSJEVE në zyrën e OVL UÇK-s, pas 10-15 vjetësh, madje të tërë skenarin që është kurdisë me vite kundër Kosovës. Jam i sigurt se po. Po, plagët do të shërohen, por vragat do të mbesin. E këtë po e sqarojmë me pakë filozofi. Pse plakët njeriu, dhe pse intrigat dhe vragat konfliktuoze janë përsëritë dhe do të përsëritën. Sepse në përtëritjen e miliarda qelizave, është e nevojshme njëra të gaboi në konvertim-ripërtëritje, pra të intrigohet, dhe aty qelizat tjera marrin në thua, dhe teposhtëza pastaj është e sigurt, si nata dhe dita, vetëm koha nuk vdes kurrë!. Myderriz Ymer Prizreni e zbulon zingjirin e ‘atentatorëve’ nëpër xhamia Nga një dokument që ruhet në Arkivin e Serbisë mësojmë se ”Profesor Ymer Prizreni, i parie kishte drejtuar gishtin kah popi serbian, që është organizator i hedhjes së kokave të derrit nëtri xhamia: në Prizren, në Gjakovë dhe në teqe të Rahovecit”. Lidhur me këtë, Valia nuk ishte i interesuar fare që të gjendet ai që i kishte hedhë kokat e derrit, por për dy javë në bashkëpunim me kadiun e torturuan imamin (Myderriz Ahmet Kabashin) e xhamisë për ta pranuar se: “katolikët shqiptarë janë ata që kanë hedhë kokat e derrit nëpër xhamia”. Imami për çmimin se do ta varin, nuk e pranonte, sepse myezini i tij e kishte parë popin duke sjellë kokën e derrit në një thes nga leshi i deles. Madje imami Ahmet Kabashi kishte shumë miq shqiptarë katolik dhe gjithmonë u drejtohej: Mirëdita or vëlla i dashtun. Më gjithë këtë, pas tre muaj të qëndrimit në burg, Myderriz Ahmet Kabashi do të dënohet me varje, ditën e mërkurë në ora 12. Por, nja tri orë para se të varej, Imamin famëlartë e nxjerrin nga burgu tre kreshnikë të Murat Gjakës (muhaxhir) dhe e skajojnë në katundin Shajkofc të Llapit. Myderriz Ahmet Kabashin e vendosin në detyrë të imamit xhamisë, me mundësi që ta paguaj populli e jo pushteti, sepse do të zbulohej. Në ndërkohë akuzohet për herë të dytë Myderriz Ymer Prizreni, se “ka treguar rrejshëm se disa imamë ishin me origjinë ruse, jo vetëm në Nahinë e Prizrenit, dhe mu për këtë shkak Myderrizi për t` i shpëtuar më të keqes, do të kërkojë azil në Mal të Zi (në Ulqin, ku edhe vdes më 1886 . Vdes pra Kryetari i Qeverisë së Parë Shqiptare, pas kohës së Kastriotit, e ne e kemi injoruar dhe me tendencë mjegulluar rrolin e tij). Myderrizi vdes, por nuk vdesin vuajtjet, e nuk vdes kurrë krenaria që i duhet populli ta kultivojë për punën e tij dhe të shumë shembujve që e trashëgojnë. Më 1890 kur vritet në derë të konsullatit konzulli serbina Lluka Marinkoviqi në Prishtinë, prapë me tendencë hetohet dhe gjykohet njeriu i gabuar, sepse atentatorë ishin tre kreshnikë muhaxhirë dhe jo ata që u akuzuan. E pse erdhi deri te atentat që nuk ishte i organizuar në Prishtinë më 1890. Erdhi sepse konsulli dhe shteti i tij ishin FAJTOR për një tragjedi që e kishin përjetuar 714 katunde dhe 6 qytete shqiptare të Sanxhakut Nishit (Shipnia e Moçme) në dimrin 1877/78. Por jo vetëm për atë tragjedi, por më shumë për faktin se konsulli serbianiplanifikonte tragjedi me plagë edhe më të mëdha dhe plus publikisht po i provokonte muhaxhirët e shkretë që frekuentonin pranë zyrës së tij në rrugën kah shkohet për Gërmi, në Lindje të qytetit Prishtina. Edhe sot, ata që kanë shkaktuar tragjedi 1989-1999, plus po provokojnë dhe janë kthyer përkohësisht në një ofensivë agresive, do të varrosën vet në te, por vragat mbesin. Edhe vrasja e Haxhi Zekës, sipas dokumenteve austriake nuk është kryer nga Zajmi, por nga një gjysmë pop që shërbente në Patrikanën e Pejës. Rasti zbulohet më 1936, kur gruaja e vrasësit e shtyrë në moshë i drejtohet Princ Pavlit: “Dua të më shpërbleni se burri jem e ka vrarë Haxhi Zekën dhe për atë vrasje plani është bërë në Patrikanë. Aty janë dokumentet, dhe vërtetë ato u plasuan më 1937 në Dosjen e Partikut, në signautrën S.14. Po çetnikët që e kishte organizuar një qetë çetnikësh të veshur me rroba kombëtare shqiptare, frekuentonin në tërë Vilajetin e Kosovës (1907-1914), vrisnin serbianë të pafajshëm, dhe pranë kufomave fotografoheshin si vrasës shqiptar me emrin: “Arnautska çeta”. Kjo zejtari kriminale serbe ka zgjatë deri më 1999. Tani e shtrojmë pyetjen, pse disa shqiptarë që kanë punuar në UDB 1981-1990 nuk i zbulojnë se kush ka qenë rrënues i varrezave serbe. Në Arkivë të Kosovës, pati filluar të arrin tinëzisht një Dosje nga ky arsenal kriminal, me qëllim për të na matë qëndrimin: a po i ndalin ato dokumente këta kuadrot shqiptare. E Vërteta, ato dokumente i fotokopjonim dhe “origjinalin” e ftonim një UDBASH që na syrvejonte dhe ia dorëzonim ato dokumente që tregonin se: “Janë serbët ata që vet po rrënojnë varre e vet pastaj po akuzojnë shqiptarë”. Për fat kam ndie se ish sigurimis është gjallë dhe jeton diku në Evropë. Fol more burrë, laj mëkate. Hulumtoni ose dilni ish UDBASHË të tjerë që është Kosova plotë, dhe lani mëkate, pse jo, sepse askush sot nuk ju trazon, shih për padrejtësitë që i keni toleruar. Mos u frikoni, flisni sepse kombi ju thërret në rrëfim dhe sigurisht do të falënderojë! Cila është analogjia e hedhjes së kokave të derrit nëpër xhamia më 1884 me rastin tragjik te të rinjve serbianë në kafenenë “PANDA” në Pejë më 14 dhjetor 1998?!Kur UÇK-e nuk u arrit të shkatërrohet përmes “faktorit brendshëm shqiptar-LDK”: përmes dezertimit (qershor 1998), të grupit oficerëve të FARK-ut, që silleshin në pikë të ditës nëpër Tiranë me armë në brez, për t` u dukur se ja kush janë, sepse merrnin rroga të majme, në realitet ishin disa oficerë, kuptohet të shkolluar pa USHTARË ; pas kërkesës që UÇK të demobilizohet (shtator 1998); pas themelimit (19 nëntor 1998) të Shtabit për ‘hulumtimin e krimeve serbe dhe të vrasjeve ENIGMATIKE’, makineria neofashiste e S. Milloshit do ta organizojë atentatin makabër në kafenenë “Panda” (më 14 dhjetor 1998), duke i vrarë të rinjtëserb, krejt me qëllim që ta akuzojë UÇK-në si organizatë “terroriste”. Analizoni itinerarin e datave dhe do të kuptoni më tepër se sa çka shkruaj unë. Ky organizim kundër UÇK-ës në rastin “Panda”, ishte i jashtëm. Lidhur me këtë, në bazë të dokumenteve që kanë mbet në “bërllokun që UNMIK e planifikoheshin për asgjësim, sipas porosisë së Velko Odalloviqit dhe Zoran Angjellkoviqit” (pra bashkëpunonin me UNMIK-un), vërtetohet katërçipërisht se atentati në Pejë është organizuar drejtë për drejtë nga KOS-i i Millovan Drecunit dhe nga SPB serbe e Odalloviqit.(Lexoni deklaratën e Vuk Drashkoviqit dhe deklaratën për shfajësim të Aleksander Vuçiqit, që në ato rrethana ishte ministër i informatave të kasapit të Ballkanit dhe sot në saje të Rusisë dhe BE, po moralizon dhe po shtihet si viktimë. Pra, kënga e vjetër e intrigave po na këndohet, por ne shqiptarët prapë duke i vu njeri tjetrit thika pas shpine, po shihet se jemi në mjegull për shkaqe politike dhe profit të xhepit. E vërteta, emrat e urdhërdhënëseve në tragjedinë “PANDA” e dinë fare mirë ish prokurori serbian dhe gjykatësja hetuese, urdhëruesja e vrasjes së Familjes Muçoilli nga Drenica, hetuesja e Familjes Jashari në Prekaz të Drenicës e ashtuquajtura sadistja Danica Marinkoviq. Pse kjo grua mizore nuk hetohet, është krim i BE-ës që i akuzon ata që bërën luftë të drejtë, e jo ata që i mbuluan të gjitha mizoritë, çak e mbuluan edhe bartjen e kufomave të shqiptarëve deri nëBeograd për një kohë, për t` i bartur për Rusi, për të humbur gjurmë. (Lexone: Viktor Çernomerdinin, Kujtimet në dorëshkrim dhe botimin e redaktuar).Rasti i sjelljes së DOSJEVE të Prokurorisë së Dhomave të Specializuara në zyrat e OVLUÇK-ësKu ka hipokrizi më eklatante në botë e që janë të ngjashme sikurse ato të hedhjes së kokave të derrave nëpër xhamia, dënohet imami (1884), vritet personaliteti shqiptar dhe akuzohet një familje e tërë (1902), organizohet çeta serbe me rroba kombëtare shqiptare (1907-1914), e cila vret serbian dhe fotografohet pranë kufomave të pafajshme serbe (fshatarë të mjerë dhe tëvarfër) dhe ato fotose shpërndahen nëpër Evropë, duke i akuzuar shqiptarët se “janë terroristë”. Këtë e bënte Vlladan Gjorgjeviq (19071-1914); këtë zanat e bënte Nikolla Pashiqi(1914-1926), këtë zanat kriminal e kryente Bozha Maksimoviq- Kundak, Punisha Raçiq, Toma Popoviq; këtë zanat e vazhdoi Millan Stojadinoviq (1934-1938:Millan Nediq 1938-1943), A. Rankoviq (1945-1966), Oficeri Graçanin që vrante ushtarë shqiptar dhe Stoilkoviq që vriste civilë shqiptarë për çdo vit (1973-1993), për ta marrë bajrakun Jovica Stanishiq (1993-1998) dhe për ta përmbyll urdhëruesi i vrasjes së fëmijëve shqiptarë me libra në dorë; emos ta harrojmë thyerjen e varrezave serbe nga SPB serbe nga viti 1981 e deri më 1990, e duke ua mveshur gjithmonë shqiptarëve. Po, pse disa ish UDBASHË shqiptarë sot nuk e zbulojnë këtë dukuri të shëmtuar, kur dokumentet i kanë pas vetë në duar. Dilni dhe lani mëkate, sepse kurrë nuk është vonë.Tani shtrohet pyetja e pyetjeve: kush i solli Dosjet në OVL UÇK në pikë të ditës në Prishtinë.E them publikisht, unë po t` i kisha ato dosje, do t` i botoja menjëherë, jo për të shitur trimëri,por për t` i treguar botës civilizuar se Dhomat e Specializuara janë themeluar me premtime dhe shantazhe monstruoze kinse: “UÇK ka organizuar transplantim të organeve njerëzore në një Shtëpi të Verdhë, afër torishtës bagëtive në Malësi, ku as gomarët nuk kanë pas fuqi ta përballojnë një rrugë plotë hormoqe. Po, komprometimin po luftojnë ta mbulojnë tash duke i burgosë dy drejtues të OVL UÇK-ës pa asnjë faj, mu në stilin kur pushteti i Stambollit, në vend se ta hetojë priftin serbian (1884) për hedhjen e kokave të derrit nëpër xhamia, e dënoi imamin famëlartë shqiptar, krejt me qellim për t` i mbuluar 16000 proceset gjyqësore të organizuar kundër një populli që po luftonte për liri, nën amanetin e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit; krejt me bazament se “me serb nuk hapim luftë; i torturojmë arnautët e na frikohet sllavët”.Ja lexues të nderuar arrestohen dy drejtues të OVL UÇK-ës, kur dihej se ata nuk e pranonin asnjë kompetencë të Dhomave të Specializuara të Republikës Kosovës me seli në Holandë (!!!). E mu për këtë mos pranimin, janë provokuar dhe kanë rënë në grackë të prokurorëve, të cilët e dinë se në çdo vend të botës prokurori urrehet. Në rastin konkret shtrojmë pyetjen: Ku ka shembull të tillë në histori, që një firmë është regjistruar në Ministrinë e Drejtësisë në një shtet, ndërsa Ministria respektive, nuk e ka asnjë kompetencë për te, aq më parë kompetencë nuk ka as Parlamenti që e ka themeluar duke e ndryshuar KUSHTETUTËN; madje kompetencë për Dhomat e faqezezuara… nuk ka as Gjykata Kushtetuese e Kosovës, sepse Dhomat e faqezezuara, kanë themeluar tinëzisht dhe jashtëligjshëm trupa antiligjorë, duke u mbështetë në Konventat ndërkombëtare. Pse për këtë krim të shekullit, Ministria e Drejtësisë Republikës Kosovës heshtë, është pyetja e oportunizmit dhe qyqarisë, sepse së pakut me një dekret mundet për t` i shpallë të jashtëligjshme veprimet e Dhomave…. Tek e fundit, vepra për të cilën akuzohen Hysni Gucati dhe Nesim Haradinaj, nuk janë në kompetencë të Dhomave të Specializuara, e as të EULX-it. Po, kjo ngjanë kur ke një qeveri servile, një staf kuadrosh që e kanë quajtur Bacin Demë çka jo… kur Baca e qiti Jirzhi Dinzbirin si kuferin jashtë zyrës, sepse e quante UÇK-ën TERRORISTE. Jo, unë nuk them se kuadrot shtetëror duhet të sillën me arrogancë me të huajt, por me dinjitet kombëtar dhe shtetëror, pa asnjë dilemë-PO. Si ranë Hashim Thaçi dhe Kadri Veseli në grackën e Grenellit dhe LDK-ës? Nuk dua të tautaligjojë asgjë, por si u organizua nëpër terr të natës rrëzimi i Qeverisë Kurti, krejt me prapavijë që: “ kinse Qeveria LDK, do të përkushtohet fuqishëm në shpërndarjen e Dhomave të Specializuara të Kosovës me seli në Hagë”. Hipokrizi e llojit paparë. Pra Dhomat e Specializuara u themeluan me intriga kinse: “Republika e Kosovës nuk ka gjyqësi të përkryer për veti e një parlament servil po themelon Gjykatë Speciale me seli në Hagë, sepse dëshmitarët e mbrojtur këtu nuk paska kush t` i mbrojë”. Ky çervish nuk është as për qenë, e lere më për t` ua pështjelluar shqiptarëve trurin. Jo, jo rrogat e majme duhet të harxhohen e jetohen nëpër pallatet e Holandës, së pakut për nja 10 vjet. Këtu diku në therrat e Sibirit pushon djalli; këtu diku pushon çervishi që dikush luftonte e derdhte gjak lum, e dikush i shkollonte fëmijët nëpër Evropë e SHBA, e ata që kishin mbet na quanin të frustuar dhe agjentë të UDB-ës. Histori e humbur për ta. E mu kjo politikë ishte ERË NË SHPINË TRADHTARËVE dhe THIKË NË KURRIZ UÇK-ës.Cili ishte çmimi i kësaj tragjedie, unë nuk e di tani për tani, por në bazë të standardeve kur janë llogaritë dëmet e Luftës së Dytë Botërore (plus minus 10 miliard), Serbia i ka siellë dëme Kosovës, nga shfarosja e Sanxhakun Nishit 1877, deri te kampet e përqendrimit në: Bllacë, Stankovec, Çegran, Kukës e nëpër tërë Kosovën më 1999 jo më pak se 152 miliardë dollarë. Por, ishte disi ÇMIM që Abdullah Hot si ekonomist t` ia përplaste me fakte detale e ato faktenuk mungojnë, por e bëri të kundërtën. E tha pse ta fshehim se: “duhej në draftet e Riçard Grenellit, ta vente një pikë se: ABROGOHEN DHOMAT E SPECIALIZUARA PËR UÇK DHE ÇËSHTJA E KRIMEVE TË FUTET NË FRIGORIFER, për të ardhur deri te pajtimi nëmes serbëve dhe shqiptarëve”, kështu disi fjalia e konstruktuar. Lidhur me këtë, a nuk është e rastësishme që një gazetar në TV shkoi deri aty, sa që hapur tha se: “duhet të falën krimet dyanshëm e të pajtohemi me neofashizmin serbian”! Ai gazetar nuk ka fol krye në veti, por e ka marrë porosinë si “kallfë i ustait”. E ustai është diku në Beograd, ose prapa grillave, por miqësia ka mbet, pa u lëkund. E kur dihet botërisht se në mes shteteve dhe popujve që kanë luftuar në mes veti asnjë institucion nuk është i autorizuar për t` i falë krimet, gazetari trim dhe i ditur (!) del në sheshin e ekranit të infektuar dhe kërkon falje të gjakut. Nuk ka falje, porka pajtim, sepse gjakësori nuk ka pranuar së pari se ka bërë krim. E krimi ka shkuar deri aty sa që më 1999 është kthyer deri në GJENOCID, që dëshmohet me një milionë shqiptarë të deportuar, e krime tjera të çdo lloji nëpër Kosovë. Tash tërë parabolën e planifikimeve e zbulon sekretari i Hitlerit të Ballaknit, Ivica Daçiqi: se në Vashington tipi i Gebellsit, A. Vuçiqi (ministër i informatave dhe sekretar i radikalëve që nxjerrin syra me pirun!) e paska hedhur si: “të papranuar porpozim draftin e Riçard Grenellit se :Dhomat e Specializuara nuk mund të shuhen”. Mjaftë kemi bërë pyetje, por korrekt ke shtruar edhe përgjigje. Ja edhe një: A nuk janë KATËR DREFTAT E KRIST HILLIT (1998/99) të ngjashme me KATËR DRAFTET E RIÇARD GRENELLIT (2020), të cilat Presidenti Donalld Tramp as nuki ka parë me sy kurrë. E Them këtë, sepse në momentin final, Presidenti TRAMP në fytyrë dhe grimasa vërehej, se po ‘lexonte’-fliste dhe do të nënshkruante diçka që nuk ishte gjë tjetër përpos një aventurë, bie fjala për hekurudhën. Hej një shtet dhe një kryetar i Kosovës nënshkruante një dokumente ndërkombëtare që: një hekurudhë serbe të kalojë nëpër Shqipëri, pa e pyet askëndatje, është dhe do të mbetet në histori si aventurë speciale. Jo nuk e besoi që së pakut Edi Rama, Baton Haxhiau dhe Hashim Thaçi nuk ishin në dijeni për këtë aventurë që rrënjët i kishte në natën i shtrigave kur u bind një deputet për ta votuar fronin e LDK-ës tani në pushtet. E këtë hekurudhë, pse mos ta themi, e pati refuzuar si propozim Sulltan Andyl Hamiti më 1897, kur të njëjtën gjë e kërkoi për Serbinë Vlladan Gjorgjeviqi (kryeministër i Mbretërisë Serbe). Kah po shkon shoqëria Kosovare sot dhe ku duhet të jetë gjatë dekadës e tretë tëshekullit XXI?Në Kosovë 10% e popullsisë sot është e pasur dhe këta do të bëhen edhe më të pasur. Kurse 90% e popullit Republikës Kosovës sot janë të varfër dhe me këtë trend historiko-politik do të bëhen edhe më të varfër. Pra, ngadalë por me hapa “shtetëror” këtu me fajin e politikës grabitqare, po vritet socialja, po vritet historia. Në këtë drejtim pika kryesore për t` u larguar nga varfëria janë investimet e huaja dhe të brendshme, e që të dy së bashku do të sjellin punësim, që si pasojë kanë zhvillimin ekonomik. E lidhur me këtë, pa e mbaruar fonemën PUNËSIM, shtrohet pyetja, a ka siguri i huaji që të investoi në Kosovë. Edhe më konkretisht,pushtetarët e deri tashëm dihet publikisht se po e rrejnë popullin duke i thonë: “vizat do të lejohen këtë muaj, madje edhe këtë datë”. Jo, pushteti duhet t` i thotë popullit se: “Kosova për BE nuk është shtet dhe vetëm ndonjë mrekulli, se viza nuk ka”, pra rrena në Kosove ështëmodel për qeverisje nepotiste dhe të korruptuar. E populli do të pyet: a ka anarki, që të përsëritët koha 1989-1999, që të veprohet kush si mundet, ka e ajo po nganë para syve tanë për çdo ditë. Se ne jemi shtet i kolonizuar nga eksponenti i BE-s siç është EULEX-i u pa me rastin e burgosjes së katër drejtueseve kryesor të UÇK-ës. Madje një arrestim ishte një kopje se si sillej policia e Milloshit e që u kopjua me rastin e arrestimit të Dr Jakup Krasniqit. Të paktën të rinjtë që kanë lindë pas 4 korrikut 1992 do të mësojnë se si është sjellë pushteti ndaj neve. Por mbi të gjitha shtrohet pyetja pse po ndodhë ky fenomen dhe ku është pika start e fajit. Popërgjigjem: pika e vetme e fajit është servilizmi i partive ndaj të huajve, fetishizimi i rrolit tyre duke spiunuar njëra (partitë) kundër tjetrës. Ja shembulli më eklatant. Si përfundim. Riçard Grenell dhe LDK për një kohë fare të shkurtër ia futën thikë pas shpine LVV-ës. Në këtë “thikë” tërthorazi u ngjitën dy premtues duke koketuar me kreun e LDK me moton: “E propozoni ju në një bisedë me Grenellin, abrogimin e Dhomave të Specializuar, ne ju mbështesim në themelimin e qeverisë re, duke e rrëzuar LVV-n”. Në Vashington kur shkuan, delegacioni i Kosovës dhe ai i Serbisë, Grenell i kishte në tavolinë KATËR DRAFTE, ashtu si i kishte Kris Hill më 1998/99. Në draftin tretë (jo të katërtin) shkruante se palët pajtohen qëtë abrogohen Dhomat e Specializuara dhe me këtë hapet shanse që të falen edhe krimet”, edhe pse Grenell e dinte fare mirë se nuk falen. Propozimin e hodhi poshtë nga Gebellsi i Ballkanit A. Vuçiq, dhe me këtë shënoi një përparësi për ta luajtur rrolin e “viktimës”.Po, në dekadën që do të hyjmë për disa ditë, makineria politike serbe do të pozicionohet se roli i viktimës së Serbisë, u luajt madje nga një deputete Turke në Biundestag, e pse mos ta luajnë këtë rrol edhe ambasadat e Serbisë nëpër botë. Me gjithë këtë, në Vahington ndryshoi EPOKA dhe politikanët Kosovë duhet të ulën dhe të besatohen se ku do të iu pret sëpata. Pra , jo thika pas shpine njëri tjetrit, dhe së bashku në maratonë e lirisë dhe zhvillimit ekonomik për ta gëzuar çdo qytetar çlirimin nga robëria. E nëkëtë maratonë publiku duhet maratonistëve politik t` u japi ujë kur kanë nevojë, por jo uji të jepet me hile dhe pa meritë.Prishtinë dhjetor 2020

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)