PA PARALAJMRIM QEVERIA SHQIPTARE DHE AKEP-I BLLOKON FAQET E INTERNETIT DHE E-MAILAT E INSTITUTIT TE EUROPES JUGLINDORE NE TIRANEEnver Bytyci

Njoftim publik

Prej dje qeveria dhe AKEP ka bllokuar pa asnje paralajmerim faqen e internetit si dhe adresat e E-Mailit te Instiitutit te Studimeve te Europes Juglindore ne Tirane, megjithese kontrata me AKEP ka afat deri ne mars te vitit 2015.


Nderhyrja e shtetit ne veprimtarine e nje instituti studimor e shkencor eshte shenje e qarte e autoritarizmit dhe imponimit te rregullave ne shoqerine tone te ashtuquajtur demokratike. Kjo nderhyrje e paprecedente eshte shkelje e te gjitha te drejtave qytetare ne nje vend qe aspiron anetaresimin ne Bashkimin Europian dhe qe eshte bere pjese e vlerave te Aleances se Atlantikut.I bejme thirrje ministres se Teknologjise dhe Inovacionit, zonjes Harito, te nderhyje me urgjence dhe te zhbllokoje situaten penguese qe ka krijuar me mbylljen e komunikimit elektronik, pa te cilen nuk mund te zhvillohet asnjelloj aktiviteti studimor, hulumtues e shkencor!


Kerkoj mirekuptimin dhe solidarizimin e opinionit publik qe te denohet ky akt i shemtuar i AKEP, i cili ne kundershtim me ligjet e shtetit demokratik dhe me marreveshjen e nenshkruar me Institutin, njeanshem ka vepruar me arbirtraritet e arrogance per bllokimin e faqes se internetit dhe te e-maileve te Institutit te Studimeve te Europes Juglindore ne Tirane, i cili duhet te komunikoje dhe te ruaje kontaktet se paku me 14 institute homologe ne rajon, ne Europe, Shtetet e Bashkuara te Amerikes e deri ne Kine.


Kerkoj mbeshtetjen e medias dhe te te gjithe organizatave jo qeveritare per te parandaluar perhapjen e se keqes ne te gjithe shoqerine shqiptare. Ajo qe i ndodh komshiut do te trokase edhe ne deren tuaj, te nderuar kolege, miq, botues e veprimtare te shumte ne fusha te ndryshme te veprimtarise shoqerore ne Shqiperi!

Me respekt,

Enver Bytyçi

Drejtor Ekzekutiv i Inst. te Europes Juglindore - Tirane.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)