KOMUNIKATË PËR MEDIE HOMAZH LETRAR PËR GANI XHAFOLLIN

UNIONI I SHKRIMTARËVE DHE KRITIKËVE SHQIPTARË
L’UNION DES ECRIVAINS ET DES CRITIQUES ALBANAIS


Rr PRISHTINA E RE –KULLA POETIKE E mail:reshats@hotmail.fr 

Tel:044 111 430
ProCredit Bank : 11160022720001-30

Prishtinë, më 17 qershor 2015

KOMUNIKATË PËR MEDIE HOMAZH LETRAR PËR GANI XHAFOLLIN
Të premetën më 19/06/2015
Në Bibliotekën Universitare Kombëtare të Kosovës
ORA: 13.00
Me rastin e vdekjës së pa pritur të poetit të shquar për fëmijë GANI XHAFOLLIT,
 Unioni i Shkrimtarëve dhe i Kritikëve Shqiptarë, organizon “ Homazh Letrar” më ç’rast krijuesit tanë do të lexojnë poezi kushtuar, do të evokuojnë kujtime nga jeta e poetit tanimë të humbur si dhe permes ekranit do të shfaqën çaste të aktivitetit gjatë kohës kur Gani Xhafolli ishte gjallë.Ftojmë të gjithë krijusit që me vargjet e tyre artistike t’ia japim lamtumirën e fundit poetit tonë tanimë në rrugën e përjetësisë.


Të gjitha poezitë dhe kujtimet që do të lexohën në këtë homazh poetik, do të botohen në një libër të veçantë.

Për humbjen e Gani Xhafollit ja si shprehen disa nga krijuesit e njohur shqiptarë dhe europianë, të cilët e njohen Ganiun gjatë aktiviteteve internacionale:Rexhep Qosja: “ Gani Xhafolli ishte një poet i talentuar dhe si njeri shumë i sinqert “
Porf. Dr Daniel Leuwers: Gani Xhafolli ishte nje poet i perkryer per fêmijê, nje poet "par exelence" . Bodleri shkruante: Poezia është fëmijëria e shprehur pa kufi" e Ganiu e perjetonte kete fêmijeri permes vargjeve te tij te shprehura nga thellesia e shpirtit, permes pikturave te tij, permes kaligrameve te tij dhe permes shprehjes se mimikes se tij. Poetet francez e pershendesim vepren e tij dhe vajtojme humbjen e tij”.
Dino Kobatis shkrimtar dhe poet grek shkruan: “Shkrimtari i madh Gani Xhafolli qe nga dje është larg nesh, sepse ai e ka zgjedhur rrugen e perjtshme të poezise. Të dashurin Gani Xhafolli nuk do ta kemi kenaqesin ta takojmë në simpoziumin e shtatorit ne Prishtinë, nga se Ganiu tanimë prehet në paqje, e ne i shprehim ngushëllimet nga thellësia e shpirtit.Teo Sanz nga Spanja: “Kosova e ka humbur një poet të madh. Ishte një kënaqësi e veçantë që pata rastin të ndanim momente të këndshme poetike dhe miqësore vitin e kaluar në Prishtinë!


 Komunitit artistik dhe mbarë popullit të Kosovës i shprehi ngushëllime, për humbjen e Gani Xhafollit.
ARDHJA E JUAJ NDERON VEPREN DHE JETEN E GANI XHAFOLLIT
ARDHJA JUAJ NDERON LETRATË SHQIPE
Me respekt 

Reshat Sahitaj, 

044 111 430Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)