Efekti Lucifer

 

Eshte pune e 30 viteve ku Dr. Philip Zimbardo shpjegon faktoret qe krijojne ambjentin ku nje njeri i mire kthehet ne te keq.

Tregon per here te pare historine pas Eksperimentit te Burgut te Stanford.

Nje studim i kryer ne 1971, ku disa studente normal u zgjodhen rastesisht te luajne rolet e gardianeve dhe te burgosurve ne nje burg te simuluar.

Por gjerat dolen jashte kontrollit sepse gardianet u bene shume te dhunshem.

Eksperimenti perfundoi ne vetem 6 dite. (Ishte parashikuar te zgjaste 2 jave)

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)