Deri kur fluturimi shekullor i pëllumbave argjilorë mbi Ballkanin ?

Barometri diplomatik

Akademik Prof.Dr.Mehdi HYSENI

-Jo si zakonisht, këtë herë komentin tim po e filloj me këtë citat të Menderes Ibrës nga FB:

 "Në një tregim nga kohët e lashta, tregohet se si mbreti Canute kishte probleme me lajkatarët rreth tij, që e bezdisnin me lajka të pavlera. I neveritur nga broqkullat e pafundme të tyre, që vetëm e madhëronin për fuqinë e tij, një ditë i mori të gjithë dhe i dërgoi në breg të detit, dhe u tha: - I shihni këto valë të detit, asnjë mbret sado i fuqishëm nuk mund ti komandojë dot, sepse ligjet e natyrës janë më të fuqishme se sa dekretet e njeriut!” Nga ky shembull këshillëdhënës dhe edukativ pozitiv, më së shumëti, mund të mësojnë ata që nuk kanë kurrfarë karakteri, nuk kanë kurrfarë edukate dhe sjelljeje njerëzore, që heqen si “trima” dhe si “patriotë”, duke e shpifur dhe duke terrorizuar popullin e vet të pafajshëm dhe të pambrojtur. –Ashtu sikurse vepronte tirania , terrori dhe ploja e Serbisë gjenocidale mbi shqiptarët dhe mbi Kosovën (1989-1999).

-Ata që shkelin të drejtat dhe liritë e mia, kanë të njëjtim trajtim sikurse bandat paramilitare dhe policore të kryekreiminelit Slobodan Milosheviq, të cilat me dhunë dhe me terror më nxorën me gjithë familjen nga shtëpia ( e diel, 3 prill 1999).

Mirëpo, ka Zot, sepse edhe ato banda kriminale, terroriste, vrastare dhe gjenocidale serbe së bashku me kryekriminelin e tyre Slobodan Milosheviq, e hangrën kokën e tyre nga bombat e NATO-s dhe të Amerikës (24 Mars-10 Qershor 1999). Kështu, do të përfundojnë të gjitha ata, që e terrorizojnë njerëzimin për llogari të tyre mafioze, ideologjike, politike dhe tregtare, duke u shpërpallur rrejshëm si “shpëtimtarë” të tij.

-Ata që shajnë, shpifin, ofendojnë, gënjejnë dhe nxijnë akademikët shqiptarë, të cilët janë dëshmuar me orientim Amerikan dhe Evropian Perëndimor, vetëm pse mbrojnë interesat vitale të Amerikës dhe të Evropës Perëndimore, sepse me plot të drejtë dhe me arsye, nuk do t’ua harrojnë për jetë të jetëve shpëtimin e Kosovës dhe të mbi 2 milionë e gjysmë të shqiptarëve nga terrori dhe gjenocidi serb i Serbisë së Slobodan Milosheviqit, më 1999 dhe, vetëm pse mbrojnë interesat jetike të kombit shqiptar dhe të Shqipërisë Etnike; ata nuk janë njerëzë normalë, as humanë e as kurrfarë patriotësh, por vetëm idiotë, injorantë, mormirënjohës dhe tradhtarë filosllavë. -Mjerë shqiptarët dhe atdheu, sa në flakë e në siklet që janë prej tyre, saqë as gojën nuk po kanë guxim ta çelin për ta thënë dhe për ta mbrojtur të vërtetën nga rrenat dhe nga shpifjet e tyre. Kjo indiferencë, kjo frikë absurde, ky oportunizëm dhe kjo heshtje varri justifikon thënien proverbiale : “ Ha si i gjallë, rri si i vdekur”(!) Ky është turp i madh dhe iracionalizëm sui generis, që brutalisht e dëmton drejtësinë dhe të vërtetën si vlera universale të botës së qytetëruar.

Syndromi ballkanik i tradhtisë

-Ju, “intelektualë”, “gjeni të ditur”, të “ civilizuar” dhe “patriotë të dëshmuar”, pse, asnjëherë deri më sot, nuk ia bëtë vetes këtë PYETJE TË PASHMANMGSHME: -PSE KURRNJËHERË NË HISTORINË E DERISOTME TË BALLKANIT NUK DOLI ASNJË SERB, ASNJË GREK, ASNJË MALAZEZ, ASNJË BULLGAR DHE ASNJË MAQEDON, QË TË SPIUNONTE PËR TË MIRËN DHE PËR INTERESAT E SHQIPTARËVE DHE TË SHQIPËRISË ETNIKE (1389-2017)?

-Ndërkaq, që nga luftërat heroike të SKËNDERBEUT… deri te lufta çlirimtare kombëtare e UÇK-së me ADEM, HAMZË DHE SHABAN JASHARIN në krye (1999), e, edhe sot, në dekadën e fundme të shekullit XXI (2017), as kompjuteri më i ri i Bill Gates nuk mund të regjistrojë NUMRIN TOTAL TË TRADHTARËVE, TË SPIUNËVE DHE TË HYZMEQARËVE SHQIPFOLËS, që kanë punuar për interesat e Serbisë, të Jugsllavisë, të Malit të Zi, të Bullgarisë, të Maqedonisë, të Greqisë dhe të Rusisë, duke tradhtuar dhe duke shitur interesat jetike të KOMBIT SHQIPTAR dhe të SHQIPËRISË ETNIKE në Ballkan.

Kësi fenomeni negativ antinjerëzor dhe antikombëtar vetëmohues nuk ka as në Ballkan, as në Evropë dhe në asnjë vend të botës. Ky fenomen, duhet studiuar nga shkencëtarët shqiptarë dhe ata evropianë dhe ndërkombëtarë të Psikologjisë, të Sociologjisë, të Kulturës...etj., pse vetëm shqiptarët në Ballkan qenkanë spiunë dhe tradhtarë të kombit dhe të atdheut të vet?!

Kësi “gjenish” psikopatësh dhe “patriotësh-futja vetes” nuk i duhen as KOMBIT SHQIPTAR, AS SHQIPËRISË ETNIKE, AS AMERIKËS E AS EVROPËS PERËNDIMORE DEMOKRATIKE DHE TË CIVILIZUAR, sepse këta janë futa e zezë, turpi dhe varri i hapur i kombit shqiptar dhe i SHQIPËRISË ETNIKE. Këta janë rreziku më i madh edhe për Ballkanin, edhe për Evropën, edhe për Amerikën, sepse me "bisht" janë në Ballkan, por me "kokë" janë në Moskë dhe në metropolet kolonialiste sllave të Ballkanit.

Për fund, ata që “ta hanë bukën dhe ta përmbysin kupën” janë armiqtë më të egër të kombit shqiptar, të Amerikës, të Evropës dhe të gjithë botës së civilizuar, sepse për inetresa të tyre, në çdo çast, kur t'u jepet shansi tardhtojnë kombin, tradhtojnë Shqipërinë, Amerikën dhe Evropën Perëndimore. Këtë e ka provuar edhe historia e derisotme shumëshekullore e Ballkanit.


Linku i Anëtarëve të Akademisë së Shkencave dhe Arteve Shqiptaro-Amerikane Eruditizmi shkencorë, diplomatiko- politikë i  Akademik Prof.Dr.sci.Mehdi Hysenit

Dr. Mehdi Hyseni, është Doktor i Marrëdhënieve Politike Ndërkombëtare dhe Bashkëpunëtor i Institutit të Marrëdhënieve Ndërkombëtare në Boston të SHBA-së.CURRICULUM VITAE
Mehdi Hyseni,Ph.D.
176 Presidents lane, 305
Quincy, MA, 02169Tel.: 781-985-8630
Email: kosova.atdhe@yahoo.com


Lindur:

• 1 shkurt 1948, Burim, Komuna e Vushtrrisë, Republika e Kosovës

Statusi martesor:

• I martuar, 5 fëmijë

Gjuhët:

• Shqip, anglisht, frëngjisht, serbokroatisht

Arsimimi:

• 1976 – B.A., Fakulteti Filologjik, Gjuhë dhe Letërsi Shqipe, Universiteti i Shkupit, Maqedoni ;
• 1983 – M.A., Shkencat e Marrëdhënieve Politike Ndërkombëtare, Fakulteti i Shkencave Politike, Zagreb, Universiteti i Zagrebit;
- 1986-1990-Studimi i Doktoratës ( Marrëdhëniet Politike Ndërkombëtare), Zagreb, Universiteti I Zagrebit, Kroaci ;
• 1997 – Ph.D.,Shkencat Historike (Marrëdhëniet Politike Ndërkombëtare), Fakulteti Filozofik, Prishtinë, Universiteti i Prishtinës.


Eksperienca profesionale:

• 2000-2017 –Non Academic job ( security business , public information, translation), Boston, MA, USA;

• 1970-1974 – Pedagog i Gjuhës dhe i Letërsisë Shqipe në shkollën fillore “Liria” të Gllavotinit, Vushtrri, Kosovë;
• 1974-1976- Gazetar në të përditshmen “RILINDJA” të Prishtinës, Kosovë;
• 1976- 1978 – Profesor i Gjuhës dhe i Letërsisë Shqipe në shkollën e mesme ekonomike në Pejë, Kosovë;
• 1978-1982- Përkthyes, leketor dhe redaktor në Departamentin e Përkthimeve të Këshillit Ekzekutiv Federativ të Jugosllavisë në Beograd;
• 1982-1989 - Terminolog në Departamentin e Përkthimeve të Këshillit Ekzekutiv Federativ të Jugosllavisë, Beograd; Komisioni Verifikues dhe Miratues i Terminologjisë Shkencore (Gjuhë Shqipe, Politikë, Drejtësi, Ekonomi, Kulturë etj.): Akademik Idriz Ajeti, Dr.Bajram Krasniqi, Prof.Dr.Shaqir Berani, Instituti Albanologjik, Prishtinë, Fakulteti Ekonomik (Prof.Dr. Hajrullah Gorani) dhe Fakulteti Juridik (Prof.Dr.Esat Stavileci), Prishtinë, Kosovë;
• 1989-1993- Redaktor i Revistës “Liria” për të Drejtat dhe Liritë e Njeriut, Lubjanë, Slloveni;
• 1993-1995 – Anëtar i Këshillit për Mbrojtjen e e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut (KMLDNJ) nën mandaitn e Kryetarit Adem Demaçi, Prishtinë, Kosovë;
• 1995-1999 – Kryetar i Komitetit për Marrëdhënie Ndërkombëtare të Shoqatës për Edukim, Arsim dhe Shkencë “Bashkimi Paqësor” nën mandatin e Kryetarit Cen Pushkolli, Prishtinë, Kosovë;
• 2000-2001 – Bashkëpunëtor i Institutit Ndërkombëtar, Boston;
• 2002-2003 – Redaktor i Gazetës “Ribashkimi Kombëtar”, Tiranë, Shqipëri.
• 2010-2017 - Bashkëpunëtor i Institutit të Prognozave Politike Rajonale, Tiranë, Shqipëri;
• 1990-2017 – Bashkëpunëtor i këtyre gazetave, i revistave dhe i masmediave digjitale : Rilindja (Prihtinë, Tiranë), Fjala (Prishtinë), Dituria (Prishtinë), Bota e Re (Prishtinë), Z֝ëri (Prishtinë), Koha Jonë (Tiranë), Shekulli (Tiranë), Zëri i Kosovës (Zvicër), Bota Sot (Zvicër, Prishtinë), Kosova Sot (Prishtinë), Telegrafi (Prishtinë), Liria Kombëtare (Nju-Jork), Kosova Press (Prishtinë), Lajm Press (Shkup), Tribuna Shqiptare (Kanada), Albania (Londër)…etj.

Vepra (2):

• UÇK-ja dhe e Drejta Ndërkonbëtare (Recenca dhe Parathënia, Akademik Esat Stavileci), “Kuvendi”, Lezhë, 2010;

• Shqipëria e ribashkuar e qetëson Ballkanin(Vëllimi I), Instituti i Prognozave Politike Rajonale (Recenca dhe Parathënia, Dr.Koço Danaj), Tiranë, 2010.Recensione (3):

• Autori: Afrim Morina, “Gjurmë kohe, libri IV” (politikë), Prishtinë, botuar më 2014 ;

• Autori: Skifter Këlliçi, “Tragjedia e 11 Shtatorit 2001”(roman), Boston, botuar më 2014;

- Autori: Tafil Duraku, “ Simbolika e zezë heretike dhe antikombëtare e V.Surroit“(politikë), Prishtinë, 2015.


Publikime (anglisht):

• 2003 (April) – “American Diplomacy”, North Carolina, USA : The Future of Kosovo/ http://www.unc.edu/depts/diplomat/archives_roll/2003_04-06/hyseni_kosovo/hyseni_kosovo.html/;

• www.newsblaze.com :

• 2017 (April) -Kosovo and Albania Joining EU and NATO, Not Vucic’s “Yugoslavia;
• 2017 (March) - Kosovo Should Listen to US President Donald Trump, Not Serbia’s Absurd Accusations;
• 2017 (January) – “News Blaze”: America and New President Trump Should Support Turkey’s Access to EU;
• 2016 (January) - US Not Against Islam, But Against Islamic Terrorism ;
• 2016(December) – Tuzi Municipality in Montenegro Is Not Bosnian Sarajevo!;
• 2016(November) – America Created the “Kosovar State,” Not “Kosovar Nation;
• 2016(October) – UN Gives Lesson to Vuk Jeremic, Not Voted as Next Secretary-General;
• 2016(Ocober) – America Needs Hillary Clinton For President;
• 2016(October) – US Ambassador Christopher Hill: Albania Doesn’t Want to Become One With Kosovo;
• 2016 (November) - With Trump, America Will Still Be the Unipolar World Superpower;
• 2016(September) - Slobodan Milosevic’s Infamous Church is Illegal! ;
• 2016(September) - Serbia Misuses International, Regional Organizations to Deny Freedom, Independence, Sovereignty of Kosovo;
• 2016(May) - Kosovo Becomes The 55th Member of UEFA, Cheers! ;
• 2016 (May) - Who is Serbia to Force UEFA and FIFA to Change Their Rules? ;
• 2016(May) - American Presidents Bill Clinton and George W. Bush, Albanian National Heroes;
• 2016(May) - Serbian President Nikolic: Serbia Wants Kosovo and EU;
• 2016(April) - Kosovo is Albanian Jerusalem, Not Serbia’s ;
• 2016(April) - Why Are Serbia’s Elections in Kosovo, When Kosovo Isn’t In Serbia? ;
• 2016(April) - Kosovo Prime Minister is Right, Kosovo is not Serbia! ;
• 2016(April) - UN Should Not Make Second Mistake with Serbian Extremist Vuk Jeremic;
• 2016(April) - Kosovo to Join EU and NATO, or its Motherland Albania ;
• 2016(January) - US Not Against Islam, But Against Islamic Terrorism ;
• 2016 (January) - Serbia Wants Relationship With Vlora Without Recognizing Kosovo ;
• 2015(December) - NATO Military Campaign Against Serbia Was Completely Legal ;
• 2015 (November) - Europe in the Flame of Terrorism and Siege of Millions of Immigrants ;
• 2015 (November) - Kosovo Did not Pass at UNESCO, But Serbia Will Never Pass in Kosovo! ;
• 2015(November) - How EU Stabilization and Association Agreement Will Benefit Kosovo ;
• 2015(October) - History Proves Kosovo Was Never Part of Serbia (Scientific Work);
• 2015 (October) - Pope Francis Deserves to Win Nobel Peace Prize ;
• 2015 (September) - Albania in ‘Hot Seat’ After Pro-Palestine Vote in UN General Assembly ;
• 2015(October) - Kosovo Not Integral Part of Territory of Serbia ;
• 2015 (April) - UN and EU Should Scrutinize Serbia’s Constitution ;
• 2015(August) - Serbia Aggressor Has No Right to Weep for the Victims of Its Genocide ;
• 2015 (August) - Serbia Guilty of Genocide Crime in Srebrenica ;
• 2015 (March) - Ethnic Albania is Not ‘Greater Albania’ ;
• 2015(May) - Serbia’s President Wants Kosovo Back, And Then To Join The EU ;
• 2015 (April) - Kosovo Needs to Create A Legal Army to Function as Sovereign State ;
• 2014(September) - Don’t Kill Americans Or Call Death on America After They Supported Your Freedom ;
• 2015 (January) - Recognition of Independent Kosovo Crucial for Serbia’s Integration to EU ;
• 2015 (January) - Historical-Solidarity Marching in Paris Against Terrorism ;
• 2014(September) - Valid Agreement With Belgrade, So Republic of Kosovo Will Be Recognized by UN ;
• 2014 (January) - New Architecture of Serbian Genocide Against Kosovo Albanians ;
• 2014(September) - Remembering The Victims of 9/11 ;
• 2014 (September) - Islamic Terrorism Threatens Kosovo’s Security ;
• 2014 (January) - Albanians Are Not Bullies Nor Is America Conqueror of Serbia ;
• 2014 (January) - Kosovo as a New Independent Nation in Facebook ;
• 2013 (December) - Is NATO a Real Savior of Kosovo? (U.S. Ambassador Tracey Ann Jacobson in Pristina Warns Against Establishment of Serbian Republic in Kosovo! );
• 2013 (December) - The South ‘Balkan Benelux’ Versus EU and Globalization! ;
• 2013 (November) - Prime Minister Dacic: Serbia Will Never Abandon Kosovo ;
• 2013 (November) - Is NATO Trying to Rule the Entire World? ;
• 2013 (June) - Is Kosovo’s Status Resolved Forever? ;
• 2013 (May) - Pristina’s Memorial Plaque in Honor of Jewish Victims Hailed ;
• 2013 (May) - Is Serbia’s Interfering in Internal Affairs of Independent Kosovo? ;
• 2013 (April) - Terrorism Must Be Fought By All Means! ;
• 2013 (April) - The US is a True Ally, Liberator, Friend and Savior of Albanians in Kosovo ;
• 2013 (April) - Belgrade Should Eliminate the Untrue Slogan: ‘Kosovo is Serbia’ (http://newsblaze.com/author/hyse/).

Publikime (shqip) :
• (A) www.albaniapress.com (850 njësi botuese), Londër :

• 2017 (prill) - Kosova do të bashkohet me Shqipërinë, kur të thotë AMERIKA ;
• 2017 (prill) - Sikur serbët dhe Vuk Drashkoviqi të kishin qenë si Tucoviqi dhe Willy Brandt-i ;
• 2017(prill) - Propozimideja e Vuçiqit për ringjalljen e Jugosllavisë së Titos, një po.... e ftohtë për Ballkanin;
• 2017 (mars) - Nuk ka komb shqiptar e as Shqipëri Etnike pa Skënderbeun dhe pa Ismail Qemalin ;
• 2017 (mars) - Vuçiqi demantoi Brukselin dhe lidershpin e Kosovës ;
• 2017 (mars) - Kosova ta dëgjojë Presidentin Donald Trump, jo Serbinë e Putinit ;
• 2017 (mars) - Tandemi Ivanov-Gruevski fajtorë kryesorë për galvanizimin ndëretnik dhe për krizën institucionale në Maqedoni ;
• 2017 (mars) - Tandemi Ivanov-Gruevski fajtorë kryesorë për galvanizimin ndëretnik dhe për krizën institucionale në Maqedoni ;
• 2017 (mars) - Racizmi i Ivanovit izolon Maqedoninë nga BE-ja, nga NATO-ja dhe nga Amerika ;
• 2017 (mars) - Diplomacia retorike boshe e Prishtinës dhe e Tiranës ;
• 2017 (mars) - Mos e vajtoni Rusinë, por Shqipërinë e copëtuar Etnike(1878-2017)!
• 2017 (mars) - Hashim Thaçi nuk ëshë baba i Kosovës;
• 2017 (shkurt) - Kuçi e siguroi Beogradin, se “Shqipëria s’mund ta mbrojë sovranitetin e Kosovës!?
• 2017 (shkurt) - Me dhe për Amerikën përgjithmonë, por, territore shqiptare nuk i japim Serbisë ;
• 2017 (shkurt) - Tirana dhe Prishtina të mos pranojnë as ndarjen e as këmbimin e territorit shqiptar-shqiptar me Serbinë ;
• 2017 (janar) - “Këmbimi i territorit”, Thaçin do ta bënte DY HERË HERO dhe SHTETARIN MË TË MADH të Ballkanit ;
• 2017 (janar) – “Kosova është Serbi”, do të thotë opsionin e hapur të luftës mes Serbisë dhe Kosovës;
• 2017 (janar) - Kozmopolitizmi nuk është substitut i kolonializmit dhe i neokolonializmit .
• 
• (B) www.kosovasot.com(Prishtinë) :
• 
• 2017 (shkurt) - Njohja e Kosovës, interes nacional dhe shtetëror i Serbisë ;
• 2017 (shkurt) - Edhe Shqipëria mund ta mbrojë sovranitetin e Kosovës;
• 2017 (shkurt) - Paradigma e gjysmës së kombit shqiptar të kolonizuar ;
• 2017 (mars) - Kapitali nuk e përcakton vetëdijen kombëtare, por ideali, humanizmi dhe atdhedashuria ;
• 2017 (janar) - Treni i bukur-modern rus, por me përmbajtje çetniko-nazifashiste serbe, nuk kalon në Kosovë ;
• 2017 (janar) - Serbia të burgosë e arreston, sepse nuk ka kush të mbrojë ;
• 2017 (janar) - Amerika dhe presidenti Obama mbështetin hyrjen e Turqisë në BE ;
• 2016 (dhjetor) - Anashkalimi dhe nxirja e ribashkimit gjithëshqiptar gëzojnë Serbinë dhe Rusinë ;
• 2016 (dhjetor) - Humanizmi mbi të gjitha,jo vrasje dhe terrinë mesjetare ;
• 2016 (shjetor) - Vrasja e Halepit - vrasje e humanizmit gjithënjerëzor ;
• 2016 (dhjetor) - Muri në Mitrovicën e Kosovës, simbol i aparteidit serb ;
• 2016 (dhjetor) - Duke "rrasur" pleskavica dhe duke pirë "shlivovicë" të Shumadisë, nuk zgjidhet problemi kolonial me Serbinë ;
• 2016 (tetor) - Paskali nuk e njeh Kosovën, por Serbinë .
• 
• (C) www.floripress.com (Prishtinë):
• 
• 2005 (tetor) -Babomania" antibashkim kundër ribashkimit - amanetit të baballarëve të Shqipërisë Etnike ;
• 2007 (mars) – “Simfonia dhe kakofonia” politiko-shtetërore e Kishës Ortodokse Serbe kundër pavarësisë së Kosovës ;
• 2007 (mars) – Formula e re serbe “Kosova nën Serbi, e Serbia në Evropë”, është antievropiane, antidemokratike dhe anticivilizuese ;
• 2007 (mars) – “Dialektika” e ndërgjegjës së kalbur politike dhe kombëtare shqiptare ;
• 2007 (mars) - Vojislav Kostunica: “Kosova është zemra e Serbisë”?! ;
• 2007 (prill) – Pavarësia e Kosovës nuk varet nga VETO-ja e Rusisë ;
• 2007(prill) – Ata që rrahin Vetëvendosjen-popullin e vet, nuk e meritojnë lirinë, as pavarërsinë ;
• 2014 (nëntor) - Tragjedia e 11 shtatorit 2001 (roman) , autor Skifter Këlliçi ;
• 2016 (tetor) - Shqipëria Etnike është evropianizëm qytetërues ;
• 2015 (prill) - Nuk ka “Shqipëri të Madhe”, por Shqipëri natyrale;
• 
• (Ç) www.lajmpress.com(Shkup) :
• 
• 2017 (mars) - Mesila Doda-Shotë Galica e Gostivarit të Shqipërisë Etnike ;
• 2016 (shkurt) - Madeleine Albright është shpëtimtare e Kosovës, ndërsa Milosheviqi ishte kriminel ;
• 2017 (shkurt) - Kush ishte ministri i Hashim Thaçit që ka spiunuar Adem Jasharin? ;
• 2016 (dhjetor) - Pse nuk jeni lidhur në kodin telefonik të Shqipërisë, por të Serbisë kolonialiste?! ;
• 2017(mars) - Pa ushtri, Kosova vazhdimisht është në rrezik ;
• 2016 (tetor) - OKB-ja ushqen tërë botën me bukë, me liri dhe me paqe ;
• 2016 (qershor) -Ambasadori Christopher Hill ka pohuar të vërtetën, se “Shqipëria nuk do të jetë një me Kosovën” ;
• 
• (D) www.telegrafi.com (Prishtinë):
• 
• 2010 (qershor) - Syndromi antibashkim ;
• 2009 (dhjetor) - Është ky epilogu i politikës “fol e rruj voe”?! ;
• 2010 (dhjetor) – Stupid politics ;
• 2009 (nëntor) - “Sillu, sillu botë e vjetër”!? ;
• 2010 (janar) - As Serbia, as Kosova në BE! ;
• 2011 (shkurt) - Kryetar i Kosovës vetëm Adem Demaçi! ;
• 2009 (tetor) - Decentralizimi – standard i obligueshëm vetëm për shqiptarët në Ballkan?! ;
• 2010 (korrik) - Amerikë, të paçim përjetë! ;
• 2009 (shtator) - Konfrontimi me faktorin ndërkombëtar-rikthim i Kosovës nën Serbinë kolonialiste ;
• 2010 (prill) - Kosova nuk është djepi i Serbisë, por i Shqipërisë dhe i shqiptarëve ;
• 2009 (shtator) - Zgjimi i vonuar, por shenjëz shpresëdhënëse drejt ribashkimit kombëtar.

Work in progress and interest:

• Vazhdimi i Projektit studimor për Ribashkimin e Kombit Shqiptar dhe të Shqipërisë Etnike;
• Përfundimi i Projektit kërkimor shkencor versus “Kombit Kosovar” ;
• Ribotimi i librit shkencor “UÇK-ja” dhe e Drejta Ndërkombëtare ;
• Projekti kërkimor shkencor i përgënjeshtrimit të tezave dhe të elaboratve serbomëdha “Velika Albanija” (Shqipëria e Madhe).

Nga  dt.27.04.2017  Profesor Dr.Mehdi Hyseni është anëtar i rregullt i Akademisë së Shkencave dhe Arteve  Shqiptaro-Amerikane.

Burimi:http://floripress.blogspot.com/2017/04/tre-anetar-te-rinj-nga-akademia-e.html

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)