Shërbimet sekrete tentojnë ta(ri)kthejnë marsin e përgjakur(2004) në Kosovë“Protestat e marsit 2004 i shkaktuan dëme të pariparueshme Kosovës. Si rezultat i tyre Serbia arriti të rikthehet në lojën të cilët tashmë veç e kushte të humbur. Në këtë kontekst, Serbia duke shantazhuar Kosovën në të gjithë segmentet dhe, duke investuar goxha, përmes agjenturave ne shumë drejtime. Synon ta rikthejë marsin 2004 dhe ta destabilizojë Kosovën. Këtë e bën duke shpresuar që shqiptarët t’ia bëjnë edhe një argat e që ajo ta shfrytëzojë për ta shpallur Kosovën shtet të dështuar, me ç’rast aneksimi i veriut të Kosovës do të ishte rrjedhë logjike e tyre”, ka thënë Leon Duhanaj.

Serbia me çdo kusht po mundohet të destabilizojë Kosovën, përmes njerëzve të saj me deklarata provokuese. Zëvendëskryeministri serb në Qeverinë e Kosovës, nga Lista Serbe Branimir Stojanoviq javë më parë ka deklaruar se atmosfera në Kosovë është më shumë se e vështirë dhe se kjo duket si atmosferë e marsit të vitit 2004, ndërkaq që realiteti qëndron ndryshe.

Njohësit e çështjeve politike vlerësojnë, se Stojanoviç është Kryeministër i Republikës së Kosovës e jo i Serbisë dhe kjo çfarë deklaron ai nuk është asgjë tjetër por shpërfaqje e dëshirës së Serbisë. Sipas tyre, e gjithë kjo gënjeshtër politike e këtij matrapazi të minoritetit serb, vjen nga dëshira për të destabilizuar situatën politike në Kosovë ku nga politika e tyre dihen fare mirë këto lojëra të ndyra shoveniste.

Deputeti Faton Topalli ka vlerësuar se Serbia ka interes politik që ta paraqes Kosovën të destabilizuar në raport me minoritetin serb në Kosovë

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)