Numri i përdoruesve të drogës në Kosovë, sipas disa statistikave, është në rritje.

Ana e errët e Kosovës – 2 euro një gram marihuanë, 25 euro heroina, mbi 300 persona të varur nga droga
Nën petkun e varfërisë dhe krizave të vazhdueshme që i ka përfshirë sferat si politikën, ekonominë dhe përgjithësisht kulturën, pothuajse pa vërejtur, janë shtuar dukuritë negative, si përdorimi i drogave dhe përgjithësisht rastet delikuente.

Numri i përdoruesve të drogës, sipas disa statistikave, është në rritje.

Në tregun e Kosovës çmimi për blerjen e marihuanës është shumë i lirë – citohet të ketë thënë Safet Blakaj nga Organizata Labirinti, për emisionin Puls të KTV-së. Ai dyshon që një gram nuk shkon më shumë se 2 euro, ndryshe për heroinën e cila mund të kushtojë deri në 25 euro për gram. Sipas të dhënave të organizatës, numri i përdoruesve në Kosovë shkon deri në 3500 përdorues të varur nga këto substanca. Ndërsa në përgjithësi, për këtë vit janë regjistruar mbi 30 mijë përdorues të marihuanës dhe drogave të tjera si ekstazi.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)